iparűzési adó

Felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét a 2017. évi iparűzési adó feltöltési kötelezettség teljesítésére.

Tájékoztatom adózóinkat, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A. fejezet 2./c pontja alapján, a társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett vállalkozónak az iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

Felhívom Tisztelt Adózóink figyelmét a 2016. évi iparűzési adó feltöltési kötelezettség teljesítésére.

Tájékoztatom adózóinkat, hogy amennyiben az adózónak az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevétele meghaladta a 100 millió forintot, úgy adóelőleg feltöltési kötelezettsége van. Az adóelőleget az adóévben az adóévi várható fizetendő adóösszegére ki kell egészíteni.

Az iparűzési adó bevallásával és befizetésével kapcsolatban felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a 2015-ös évben megfizetett adóelőleg és a 2015-ös évre megállapított tényleges adó különbözetének befizetési határideje:

2016. május 31.

A 2015. évről szóló iparűzési adóbevallást az önkormányzat adócsoportjához kell benyújtani, és az adót az alábbi számlaszámra kell megfizetni:

Ezúton hívom fel Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy városunk honlapján a 2014. évre vonatkozó iparűzési adóbevallási nyomtatvány elektronikusan kitölthető formában is elérhető. 

A bevallást elektronikusan nem lehet beküldeni, eredeti aláírással ellátva az önkormányzat adócsoportjához 2015. május 31-ig kell benyújtani.

Az iparűzési adó bevallásával és befizetésével kapcsolatban tájékoztatom Tisztelt Vállalkozóinkat, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a 2014-es évben megfizetett adóelőleg és a 2014-es évre megállapított tényleges adó különbözetének befizetési határideje:

2015. május 31.

A 2014. évről szóló iparűzési adóbevallást az önkormányzat adócsoportjához kell benyújtani, és az adót az alábbi számlaszámra kell megfizetni:

Ez a bejegyzés 2014. október 07. napon hatályát vesztette!

Felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy amennyiben már létező illetve új vállalkozóként 2013. január 1-től vagy 2013. év közben a KATA szerinti 2,5 millió forint adóalapú adózást választotta, s azt önkormányzati adóhatóságunknál bejelentkező, változásbejelentő lapon bejelentette, valamint a már létező vállalkozás korábbi adózási formáját érintő időszakát záró bevallással lezárta, úgy ezen vállalkozóknak 2014. május 31-ig iparűzési adóbevallási kötelezettségük nincsen.

  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2

Helyi időjárás

Derült
Ma 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szelek DNy és változékony.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!