iparűzési adó

Felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét a 2017. évi iparűzési adó feltöltési kötelezettség teljesítésére.

Tájékoztatom adózóinkat, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A. fejezet 2./c pontja alapján, a társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett vállalkozónak az iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

Felhívom Tisztelt Adózóink figyelmét a 2016. évi iparűzési adó feltöltési kötelezettség teljesítésére.

Tájékoztatom adózóinkat, hogy amennyiben az adózónak az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevétele meghaladta a 100 millió forintot, úgy adóelőleg feltöltési kötelezettsége van. Az adóelőleget az adóévben az adóévi várható fizetendő adóösszegére ki kell egészíteni.

Az iparűzési adó bevallásával és befizetésével kapcsolatban felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a 2015-ös évben megfizetett adóelőleg és a 2015-ös évre megállapított tényleges adó különbözetének befizetési határideje:

2016. május 31.

A 2015. évről szóló iparűzési adóbevallást az önkormányzat adócsoportjához kell benyújtani, és az adót az alábbi számlaszámra kell megfizetni:

Ezúton hívom fel Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy városunk honlapján a 2014. évre vonatkozó iparűzési adóbevallási nyomtatvány elektronikusan kitölthető formában is elérhető. 

A bevallást elektronikusan nem lehet beküldeni, eredeti aláírással ellátva az önkormányzat adócsoportjához 2015. május 31-ig kell benyújtani.

Az iparűzési adó bevallásával és befizetésével kapcsolatban tájékoztatom Tisztelt Vállalkozóinkat, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a 2014-es évben megfizetett adóelőleg és a 2014-es évre megállapított tényleges adó különbözetének befizetési határideje:

2015. május 31.

A 2014. évről szóló iparűzési adóbevallást az önkormányzat adócsoportjához kell benyújtani, és az adót az alábbi számlaszámra kell megfizetni:

Ez a bejegyzés 2014. október 07. napon hatályát vesztette!

Felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy amennyiben már létező illetve új vállalkozóként 2013. január 1-től vagy 2013. év közben a KATA szerinti 2,5 millió forint adóalapú adózást választotta, s azt önkormányzati adóhatóságunknál bejelentkező, változásbejelentő lapon bejelentette, valamint a már létező vállalkozás korábbi adózási formáját érintő időszakát záró bevallással lezárta, úgy ezen vállalkozóknak 2014. május 31-ig iparűzési adóbevallási kötelezettségük nincsen.

  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 01/21 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet -7°C.
Derült
Holnap 01/22 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek ÉÉK és változékony.
Hózápor
Kedd 01/23 50%
Hózápor
Délelőtt hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%.

Előrejelzés jan. 19. – 24 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Szerda óta már az 5. ill. 6. időjárási front vonul át térségünk felett a mai nap folyamán. Szerda este, késő este igen csak viharossá vá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. január 25. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!