Aktuális

A talajterhelési díj bevallásával és befizetésével kapcsolatban felhívom Tisztelt Ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a talajterhelési díj befizetésének határideje 2017. március 31-én lejárt. A 2016-os évet érintően, a türelmi idő lejártát követő 2016.11.01-től 2016. 12. 31-ig időszakra vonatkozóan kellett bevallást benyújtani az önkormányzat adócsoportjához. Amennyiben bevallás benyújtási kötelezettségüket elmulasztották, akkor kérem, hogy azt az önkormányzat adócsoportja felé mielőbb teljesíteni szíveskedjenek, ellenkező esetben az eredménytelen felszólítás után mulasztási bírság kiszabására kerül sor.

Felhívom Tisztelt Szálláshely-szolgáltatóink figyelmét, hogy 2017-től az adóbeszedést követő hónap 15. napjáig kötelesek az önkormányzati adóhatósághoz adóbevallást benyújtani, és az idegenforgalmi adót megfizetni.

A november havi idegenforgalmi adó bevallásának és befizetésének határideje: 2017. december 15.

A beszedett idegenforgalmi adó befizetésére a Sberbank Mo. Zrt.-nél vezetett 14100024-11787949-13000008 számú Idegenforgalmi adó beszedési számla szolgál.

A bevalláshoz szükséges nyomtatvány a városi honlap Vállalkozó vagyok/Nyomtatványok, a Polgármesteri Hivatal/Letölthető dokumentumok menüpont alól egyaránt elérhető letölthető és elektronikusan kitölthető formában is, illetve a Hivatal Adócsoportjánál és Ügyfélszolgálatán is beszerezhető. Az elektronikusan kitöltött bevallást is eredeti aláírással ellátva kell benyújtani.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

 • neme,
 • életkora,
 • bőrszíne vagy nemzetisége,
 • vagyoni helyzete,
 • egészségi állapota,
 • szexuális irányultsága, nemi identitása,
 • faji hovatartozása
 • vallási, vagy világnézeti meggyőződése,
 • politikai vagy más véleménye,
 • anyanyelve,
 • fogyatékossága,
 • családi állapota, anyasága vagy apasága,

vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

A Fő utca városközponti szakaszán az elmúlt hetekben esténként bekapcsolt a közvilágítás, majd kb. egy órás működés után leoldott a rendszer, és az utca ezen része sötétbe borult. Az ELMŰ felé többször bejelentett hiba okát az ELMŰ-s szakemberek nem találták meg, ezért az önkormányzat végül a pilisszentiváni székhelyű Álomszer Kft.-t bízta meg a hiba megkeresésével.

A Zöld Bicske Kft. tájékoztatása alapján az alábbiakat közöljük.

A hulladékudvar címe: Pilisvörösvár, Fácán utca 4525/12 hrsz.

Nyitvatartás: 2017. december 16-tól – ünnepnapok kivételével – minden szombaton 8 és 13 óra között

Pilisvörösvár Önkormányzata és a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretné megkönnyíteni a szülők mindennapjait, ezért 2018. január 1-től a bölcsődében, az óvodákban és a két általános iskolában a készpénzes fizetési mód mellett bevezetésre kerül az átutalásos étkezési díjbefizetés lehetősége.

Városunk arculatát, utcáink képét alapvetően az ingatlantulajdonosok egyéni döntései határozzák meg. Amikor egy-egy ingatlantulajdonos úgy dönt, hogy családi házat, üzletet, irodát stb. épít, vagy meglévő házát, üzletét lebontja, átalakítja, újjáépíti, akkor nemcsak a saját álmait valósítja meg, hanem egyben hatással van a szomszédjai, az utca többi lakói, sőt az egész város életére.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján illetve a Képviselő-testület 38/2017. (II. 23.) Kt. sz. határozatában foglaltak szerint a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 2017. évi munkarendjében a 2017. december 21. és 2018. január 1. közötti időszakra IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el. (5 munkanap)

Tisztelt Piaci Árusok és Látogatók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, a korábbi évek tapasztalatai alapján a látogatottság hiányára való tekintettel 2017. december 30-án és január 6-án a Pilisvörösvári Termelői Piac zárva tart.

Megértésüket előre is köszönjük.

Pilisvörösvár, 2017. november 21.

Gromon István
polgármester

Helyi időjárás

Derült
Ma 12/18 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 3°C. Szelek ÉÉNy és változékony.
Derült
Holnap 12/19 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek NyÉNy és változékony.
Derült
Szerda 12/20 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek NyÉNy és változékony.

Előrejelzés dec. 15 – 20 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken borongós időnk lesz egész nap. Reggeltől – délutánig, majd átmenetileg szünet után estétől – reggelig újabb esők,...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. december 14. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!