Aktuális

Tisztelt felhasználók!

Értesítjük Önöket, hogy kollégáink 2018.02.26-tól – előreláthatólag- 2018.03.23-ig Pilisvörösvár településen füstgenerátoros csatornavizsgálatot fognak végezni.

Kérjük Önöket, hogy a lakásokban a bűzzárak (szifonok) feltöltött állapotáról, működőképességéről gondoskodni szíveskedjenek.

Együttműködésüket köszönjük!

DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.
Tel:  +36/27/511-511
E-mail cím: ugyfelszolgalat@dmrvzrt.hu
Ügyfélfogadás: H: 8-20; K-P: 7-13 óráig

 

Tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V. 19.) NGM rendelet alapján a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 2018. március 10-én, szombaton (pénteki munkarend szerint) 8.00-tól 14.00 óráig tart nyitva (ügyfélfogadás nincs), 2018. március 15-én (ünnepnap) és 16-án (pihenőnap) zárva tart.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Pilisvörösvár, 2018. február 8.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Ma Magyarország egyik legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája a nem megfelelő lakossági fűtés, a nyílt téri (pl. avar, vagy kerti hulladék) égetés okozta levegőszennyezés. Az elmúlt években elkészített országos légszennyező anyag-leltárok adatai alapján a kisméretű szálló por (PM10) kibocsátás kb. kétharmadát a lakossági fűtés okozza. Emellett lényegesen kisebb a hozzájárulása a korábban fő probléma-forrásnak gondolt iparnak (kb. 10 %) és mezőgazdaságnak (kb. 14 %). (Természetesen a nagyobb forgalmú utak mellett a közlekedés is számottevő emissziós forrás, de az országos PM10 átlaghoz a közlekedés csupán kb. 5 %-kal járul hozzá.)

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a pilisvörösvári lakcímek felülvizsgálatát a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 79. § (2) bekezdése alapján a választás kitűzésétől (2018. január 11. napjától) felfüggesztettük, mivel a „A választás kitűzésétől a szavazás napjáig nem lehet szavazókör határát és sorszámát, továbbá település határát és elnevezését, utcanevet, házszámot és – ha az érintett ingatlan lakcímnyilvántartás szerinti címe annak helyrajzi száma – helyrajzi számot megváltoztatni.”

2018. január 25-ével befejeződött a 2018. évi lakossági tüdőszűrés Pilisvörösváron.

A szűrés új helyszínével, a Városi Díszteremmel mindenki, így a szűrésen dolgozók, valamint a szűrésen részt vevők is elégedettek voltak. A korábbi helyszínhez képest a terem világos, tágas, megközelítése egyszerűbb, a parkolási lehetőség szervezettebb volt, így a megjelentek közlekedése, a szűrésen való részvétele kényelmesebbé vált.

A magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatban felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a kommunális adófizetési kötelezettség alá tartozó ingatlan eladásra, vételre, öröklésre, ajándékozásra, kisajátításra, telekalakításra, összevonásra kerül, úgy azt a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához, az Adatbejelentés a magánszemélyek kommunális adójáról nyomtatványon kell bejelenteni.

Ezúton tájékoztatom azon Ingatlantulajdonosokat, akiknek az ingatlana előtt már kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat, de még nem kötöttek arra rá, talajterhelési díjat kell fizetniük mindaddig, míg a hálózatra rá nem kötnek. 

A 2017. évi talajterhelési díj bevallás benyújtásának és befizetésének határideje: 2018. 03. 31.

Ezúton tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy a 2018. I. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje: 2018. március 19.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt március hónap elején kézbesítjük Önöknek.

Helyi időjárás

Havazás
Szombat 02/24 90%
Havazás
Hajnalban hózáporok. A legalacsonyabb hőmérséklet -10°C.
Derült
Holnap 02/25 10%
Derült
Továbbra is metsző hideg. Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Hétfő 02/26 0%
Helyenként felhős
Továbbra is metsző hideg. Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés febr. 23 – 28 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken folytatódik az előző napokban tapasztalt erősen felhős, borult idő. Ma is előfordulhat kisebb csapadék estig, gyenge havazás...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 1. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!