Aktuális

Tájékoztatjuk a lakosokat, hogy a június 8-án esedékes zöldhulladékszállítás a szolgáltató kapacitáshiánya miatt nem történt meg. A hulladék összegyűjtése nem marad el, ezért kérjük, hogy az előírt módon összekészített zöldhulladékot hagyják a közterületen, mert a Zöld Bicske Kft. csúszással ugyan, de gondoskodni fog annak elszállításáról.

Hosszú ideje okoz problémát a Görgey utca lakóinak az utcában található áteresz rács, amely minden alkalommal hangos zörgéssel „jelzi”, ha egy autó áthalad rajta. Az ott lakók nyugalma érdekében a napokban elbontásra kerül a zörgő áteresz.

Az „Erdőtüzek megelőzése” címmel tartott konferenciát a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd katasztrófavédelmi Kirendeltsége a területükhöz tartozó önkormányzatok és polgármesteri hivatalok képviselői számára.

Hazánkban két fokozottan erdőtűzveszélyes időszakot különíthetünk el, az egyik kora tavasszal van, amikor a rét és tarlóégetések következtében gyulladhat meg az erdő, a másik pedig a nyári hónapokra esik a nagy szárazság miatt. A konferencián felhívták a figyelmet a megelőzés fontosságára, hiszen Magyarországon az erdőtüzek 99 %-a emberi gondatlanság, vagy szándékosság miatt keletkezik. A hatékony megelőzést szolgálják a gazdálkodók számára előírt tűzvédelmi tervek készítése, amely a létesítményekre kötelezően előírt „Tűzvédelmi Szabályzat”-hoz hasonlóan tartalmazza a tűzvédelmi szabályokat. Ugyanakkor szintén a megelőzés érdekében van szükség a fokozott tűzveszély időszakában a tűzgyújtási tilalom elrendelésére is.

Az erdőben kirándulók csak a kijelölt tűzrakóhelyeken gyújthatnak tüzet az alábbi szabályok betartása mellett:

  • a tűz meggyújtása előtt a tűzrakóhely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól annak érdekében, hogy a tűz ne terjedhessen át az erdőre,
  • a tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, de a még ki nem hűlt parazsat, hamut sem,
  • amint feltámad a szél, a tüzet el kell oltani, gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát),
  • az égetés befejezése után a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy tényleg elaludt, a hamura távozás előtt lehetőleg földet kell szórni.
     

Az illegális tűzrakóhelyek nemcsak a tűzesetek okozói lehetnek, hanem rontják a táj szépségét és különösen a barlangok közelében az állatvilágra is veszélyt jelentenek.

Védjük együtt az erdőt, az állat és növényvilágot, csak együtt sikerülhet az erdőtüzek megelőzése.

 

Gergelyné Csurilla Erika
aljegyző, közbiztonsági referens

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Ma 09/22 0%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 18°C. Szélerősség ÉNy 15 és 25 km/h közötti.
Eső valószínű
Holnap 09/23 50%
Eső valószínű
Záporok. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szélerősség NyÉNy 15 és 30 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Eső valószínű
Vasárnap 09/24 50%
Eső valószínű
Délelőtti záporok. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szelek ÉÉNy és változékony. Eső valószínűsége 50%.

Előrejelzés szept. 22 – 26 -ig, az az ma péntektől – jövő hét keddig : A csütörtöki cudar, igen csak szeles, viharos, kiadós esővel, és novemberi hideggel tarkított időjárás után, melyet egy hullámzó frontren...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendkívüli ülésére 2017. szeptember 25. napján (hétfő) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!