Aktuális

Felhívom a hátralékkal rendelkező Adózóink figyelmét, hogy lejárt tartozás esetén az önkormányzati adóhatóság jogosult a tartozás összegére végrehajtási eljárásban azonnali beszedési megbízást, munkabér- illetve nyugdíjletiltást, gépjármű forgalomból való kivonást, ingó- és ingatlanfoglalást, valamint jelzálogbejegyzést indítani.

Tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy az adócsoport behajtási tevékenységét a 2017. március 16-i határidős, lejárt fizetési kötelezettségekre is megkezdte.

Kérem fentiek szíves tudomásulvételét.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

2017. január 1-től lehetőség van arra, hogy az adózók az állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló bevallási kötelezettségüket az állami adó- és vámhatósághoz (továbbiakban: NAV) teljesítsék.

Helyi adó ügyben továbbra is az önkormányzati adóhatóság jár el. A NAV a helyi iparűzési adóról szóló bevallást – befogadó nyugta kiadása mellett – tartalmi vizsgálat nélkül, elektronikusan továbbítja az adóalany által megjelölt székhely, telephely(ek) szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

Felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy amennyiben 2016. január 1-től vagy 2016. év közben a KATA szerinti 2,5 millió forint adóalapú adózási formára tértek át, s ennek tényét változás bejelentő lapon az önkormányzati adóhatóságunkhoz bejelentették, valamint a korábbi adózási formájukat érintő időszakot záró bevallással lezárták, úgy 2017. május 31-ig iparűzési adóbevallási kötelezettségük nincsen.

Ezúton hívom fel Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy városunk honlapján a 2016. évre vonatkozó iparűzési adóbevallási nyomtatvány elektronikusan kitölthető formában is elérhető a Vállalkozó vagyok / Nyomtatványok menüpont alatt. A bevallást elektronikusan nem lehet beküldeni, eredeti aláírással ellátva, az önkormányzat adócsoportjához 2017. május 31-ig kell benyújtani.

2017. május 23-án 10-12 óra között részleges külső védelmi tervgyakorlatra került sor Pilisvörösváron. A Pilisvörösvár közigazgatási területén elhelyezkedő Liegl & Dachser logisztikai központban veszélyes anyagnak számító növényvédőszereket is raktároznak, melyek esetleges égése során toxikus gázok szabadulhatnak fel. Emiatt városunkban a polgári védelmi szervezetnek – melynek vezetője a polgármester – minden évben külső védelmi gyakorlatot kell tartania. A külső védelmi tervben foglaltak megvalósíthatóságát rendszeresen ellenőrzi a Katasztrófavédelem.

Az idei gyakorlat feltételezett helyzete szerint a Pilisvörösvár határában álló üzemben tűz ütött ki, amelynek során a levegőbe mérgező anyagok kerültek. A tűz oltása megkezdődött, de a szélirány miatt szükségessé vált a lakosságvédelmi intézkedések bevezetése, ezért a város polgármestere életbe léptette a külső védelmi tervet. A gyakorlat keretében szimulált megelőző intézkedésként sor került a Rákóczi utcai óvoda kiürítésének gyakorlására.

A szimulációs gyakorlaton részt vettek az operatív törzs tagjai:  Gromon István polgármester, Gergelyné Csurilla Erika aljegyző mint közbiztonsági referens, Preszl Gábor képviselő mint az Infokommunikációs egység vezetője, Lakatosné Halmschlager Margit igazgatási osztályvezető mint a lakosságvédelmi egység vezetője, Teilné Kerekes Márta, a Szakorvosi Rendelő titkárságvezetője mint az egészségügyi egység vezetője, Pándi Gábor alpolgármester mint a logisztikai egység vezetője, Váradi Zoltánné műszaki osztályvezető mint a műszaki egység vezetője, valamint a rendőrség részéről Péczeli Csaba őrsparancsnok-helyettes, a polgárőrség részéről Scheller Zsolt, a Liget Polgárőr Egyesület elnöke, a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály részéről Kelemen Rita,  valamint az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a Pilisvörösvári Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, Nyárádi Gergő. A gyakorlatot az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség részéről Csordás László tű. alezredes polgári védelmi felügyelő tervezte meg és Sallai László tű. százados mb. kirendeltségvezető felügyelte. A gyakorlaton, mint ellenőrző hatóságok, részt vettek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság valamint a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői is.

A gyakorlat a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében kezdődött.  A külső védelmi tervnek megfelelően az operatív törzs tagjai először a Liegl&Dachser üzemből történő riasztás vételét gyakorolták: előre meghatározott riadólánc szerint értesítették egymást a kialakult helyzetről. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor felderítése, a mérési eredmények értékelése, a várható helyzet előrejelzése és a veszélyességi zóna szimulált meghatározása után megelőző óvintézkedésként sor került a veszélyeztetett lakosság riasztásának gyakorlására, a veszélyhelyzeti tájékoztatás gyakorlására, a veszélyességi zónában tartózkodók elzárkózásra való felszólításának gyakorlására, valamint megelőző óvintézkedéséként a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda kiürítésének gyakorlására. A gyerekek nagyon ügyesen és fegyelmezetten hajtották végre a feladatot, melynek során néhány perc alatt az óvoda melletti utcára vonultak ki. Éles helyzetben ilyenkor természetesen a legközelebbi befogadó helyre kellene menniük (a külső védelmi terv szerint a Templom téri iskola tornatermébe). A szokásos napirendet megszakító gyakorlat végén a gyerekek nagy örömmel majszolták el a jutalomként kapott fagyit az ovi udvarán.

Miután a gyakorlatterv szerint a tüzet sikerült eloltani, a veszély megszűnt, a normál működésre való visszaállást gyakorolták, majd közösen kiértékelték a gyakorlatot. Sallai László kirendeltségvezető összefoglaló szakmai értékelése szerint az irányító törzs a feltételezett helyzetet szakszerűen reagálta le, s minden a külső védelmi tervnek megfelelően zajlott.

 

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2017. 05. 26-án 08:00-12:00-ig nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható Pilisvörösvár településen, az alábbi helyeken:

  • Rózsa utca, Tövis utca
  • Madách utca
  • Csobánkai utca (Törökkút utcától a Temetőig)

Kérjük, szíveskedjenek gondoskodni a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről!

A karbantartási munka ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérjük a vízvételi helyeket (vagy a vízóra előtti főelzáró csapot) zárva tartani! A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klór szag érezhető. Ezen jelenség az egészségre ártalmatlan.

Megértő türelmüket köszönjük!

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Helyi időjárás

Derült
Ma 07/29 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 28°C. Szélerősség NyÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Holnap 07/30 0%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 32°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Hétfő 07/31 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 33°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés júl. 28 – aug. 3 – ig, az az ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken a nap első felében sok napsütés lesz, majd délről – estig időnként erősebben is megnövekszik a gomolyfelh...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. augusztus 3. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!