Aktuális

Mintegy két és féléves előkészítés és féléves kivitelezési munka után befejeződött Pilisvörösvár városközpontjának közel 1 milliárd forint összértékű közterület-felújítása. A beruházás keretében zárt csapadékvíz-elvezető csatorna épült, 97 db parkolóhelyet létesítettek, eltűntették a légvezetékeket és kandeláberes közvilágítást építettek ki. Az utca mindkét oldalán új, térkőburkolatú járda épült, rendezett zöldszigetekkel és utcabútorokkal. A Fő teret városi rendezvények megtartására is alkalmas díszburkolatú térré alakították, díszkivilágítással, ivókúttal, pergolákkal, padokkal.

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy elkészült a Pilisvörösvár Város teljes közigazgatási területére kiterjedő reklámrendelet tervezete.

Megújult a Fő utca Pilisvörösváron

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK), Pilisvörösvár Város Önkormányzata, és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. együttműködésében elkészült Pilisvörösváron a 10-es főút és a 11108. jelű út jelzőlámpás csomópontja. A beruházás illeszkedik a Fő utca megújítási programjához, ami két éve folyik.

Mintegy két és féléves előkészítés és öthónapos kivitelezési munka után befejezéshez közeledik Pilisvörösvár városközpontjának felújítása. Pilisvörösvár Város Önkormányzatának összességében közel 1 milliárd forint összértékű beruházása részben Európai Uniós (KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0008) és hazai (Útpénztári) támogatásból, részben önkormányzati saját forrásból valósult meg.

Tisztelettel értesítem Pilisvörösvár Város polgárait, hogy a 2011. évi tüdőszűrés 2011. január 4-től 2011. január 25-ig tart.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) adja meg a jogszabályi alapját az önkormányzati adóhatósági végrehajtásnak. Az Art. 144. §-a háttérjogszabályként a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (továbbiakban: Vht.) rendelkezéseinek alkalmazását rendeli alkalmazni abban az esetben, ha az Art. másképp nem rendelkezik. Az Art. kimondja, hogy az adóvégrehajtót mindazok a jogosultságok megilletik, amelyekkel a Vht. alapján a bírósági végrehajtó rendelkezik. A végrehajtási eljárás lefolytatásához végrehajtható okirat szükséges. Az adóvégrehajtásban ezek a fizetési kötelezettséget megállapító jogerős hatósági határozat, az önadózás esetén a fizetendő adót (adóelőleget) tartalmazó bevallás.

Helyi időjárás

Havazás
Szombat 02/24 90%
Havazás
Hajnalban hózáporok. A legalacsonyabb hőmérséklet -10°C.
Derült
Holnap 02/25 10%
Derült
Továbbra is metsző hideg. Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Hétfő 02/26 0%
Helyenként felhős
Továbbra is metsző hideg. Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés febr. 23 – 28 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken folytatódik az előző napokban tapasztalt erősen felhős, borult idő. Ma is előfordulhat kisebb csapadék estig, gyenge havazás...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 1. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!