Aktuális

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy tekintettel az országgyűlési képviselők 2018. 04. 08-i választásával kapcsolatos egész hétvégi munkára, április 9-én, hétfőn délután a Polgármesteri Hivatalban a délutáni ügyfélfogadás csökkentett módban üzemel.

A csökkentett ügyfélfogadás elsősorban az Igazgatási Osztály és a Műszaki Osztály munkáját érinti, tekintettel arra, hogy ezeken az Osztályokon dolgoznak a Helyi Választási Iroda tagjai.

Megértésüket kérem!

Pilisvörösvár, 2018. április 6.

Tisztelettel:

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Felhívom Tisztelt Szálláshely-szolgáltatóink figyelmét, hogy az adóbeszedésre kötelezettnek az idegenforgalmi adóról a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig kell az önkormányzati adóhatósághoz adóbevallást benyújtani, és az idegenforgalmi adót megfizetni.

A március havi idegenforgalmi adó bevallásának és befizetésének határideje:

2018. április 16.

A helyi iparűzési adó bevallásával és befizetésével kapcsolatban tájékoztatom Tisztelt Vállalkozóinkat, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a 2017-es évben megfizetett adóelőleg és a 2017-es évre megállapított tényleges adó különbözetének befizetési határideje:

2018. május 31.

A talajterhelési díj bevallásával és befizetésével kapcsolatban felhívom Tisztelt Ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a bevallás benyújtásának, illetve a talajterhelési díj befizetésének határideje:

2018. március 31-én lejárt.

Fenti határidőig, a 2017. évi talajterhelési díj bevallást kellett benyújtani az Önkormányzat Adócsoportjához. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány a városi honlap Polgármesteri Hivatal/Letölthető dokumentumok menüpont alól letölthető, illetve a Hivatal Adócsoportjánál vagy Ügyfélszolgálatán is beszerezhető. A bevalláshoz kérjük, hogy a bevallott vízfogyasztást alátámasztó -DMRV Zrt. által rendelkezésre álló- számlarészletező másolatát mellékelni szíveskedjenek. 

Ezúton hívom fel Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a 2018. I. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2018. március 19-én lejárt.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt március hónap elején kézbesítettük Önöknek.

Ezúton értesítem a tisztelt Lakosságot, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 99/2017. (V. 25.) Kt. számú határozata, valamint a temetőkről és a temetkezésről szóló 145/1999. (X. 01.) Kormányrendelet 20. § (4) bekezdésében foglaltak szerint a városi köztemetőben elhelyezkedő, a mellékelt listán feltüntetett temetési helyek (urnafülkék) 2018. május 31-i határidővel megszüntetésre (kiürítésre) kerülnek, mivel azok határidőn belül nem kerültek újra megváltásra.

Ezúton tájékoztatom Pilisvörösvár polgárait, hogy bár március 30-a, péntek (nagypéntek) munkaszüneti nap, a Zöld Bicske Kft. a heti rendes hulladékszállítási napot megtartja, és az ünneptől függetlenül a szokásos rendben üríti a hulladékgyűjtő edényeket, és elszállítja a kommunális hulladékot.

Gromon István polgármester

Tisztelt Ügyfeleink!

2018. április 9-én, hétfőn a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjának ügyfélfogadása kötelező ASP rendszerre történő átállás miatti központi továbbképzés miatt átmenetileg szünetel.

Fentiekre tekintettel a Hivatal Adócsoportja 2018. április 10-én, kedden 8-12-ig rendkívüli ügyfélfogadási időt tart.

Szíves megértésüket köszönjük.

Pilisvörösvár, 2018. március 26.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

A köztársasági elnök az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztésére 2018. április 5. és április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki a bírósági ülnökök soron kívüli választását az ülnöki létszám optimalizálására érdekében. 

TÁJÉKOZTATÓ a Pest megye 03. számú OEVI vezető 2018. március 20-i közleménye alapján

Az Országgyűlési képviselő választás jelöltállításának határideje 2018. március 5-én 16-órakor lezárult. A határidő lejártáig bejelentett és 500 darab érvényes ajánlást összegyűjtő jelöltek nyilvántartásba vételéről a Pest megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság döntött, mely jelöltek a sorsolás útján kialakított sorrend szerint kerülnek a szavazólapokon feltüntetésre.

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 04/22 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet 11°C.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség DNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 24°C. Szélerősség NyÉNy 15 és 25 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!