Aktuális

A POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZLEMÉNYE
Karácsonyi ajándékutalványok kézbesítése

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017-es évben is biztosítja a 70 éven felüliek részére a karácsonyi ajándékutalványt, fejenként 2.500 forint értékben a 2017. évi költségvetési rendelet szerint.

Kedves Érdeklődők!

A Tipegő Bölcsőde sószobája továbbra is nyitva áll a lakosság számára.
A sószobát félórás turnusokban lehet igénybe venni.
A helyiségben egyszerre maximum 6 fő tartózkodhat, de ha csak felnőttek tartózkodnak bent, akkor a maximális létszám 5 fő.
14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel vehetik igénybe a szolgáltatást.

Felhívom figyelmüket, hogy idén az utolsó zöldhulladék-elszállítás időpontja 2017. november 23. napja. Ez az utolsó lehetőség arra, hogy a Zöld Bicske Nonprofit Kft.-vel elszállíttassák zöldhulladékos matricával érvényesített zsákban vagy zöldhulladékos zsákban, illetve 1 méternél rövidebb, zöldhulladékos matricával ellátott gallykötegben a kertekben keletkezett zöldhulladékot.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Magánfőzés és bérfőzés keretében is lehetőség van pálinka előállításra, azonban a szabályok betartására mindkét esetben figyelni kell. Már a pálinkafőzés megkezdése előtt párlat adójegyet kell igényelnie annak, aki pálinkát akar házilag előállítani.

Ezúton tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 23/2008. (XI. 26.) önkormányzati rendeletének módosításával 2012. január 1. napjától bevezette Pilisvörösváron a magánszemélyek kommunális adóját, mellyel kapcsolatos bevallás benyújtásának határideje 2012. január 15-én lejárt.

Ezúton hívom fel Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy a Hivatal adócsoportja megkezdte a 2016. évi iparűzési adóbevallásukat nem teljesítő adóalanyok felszólítását.

Amennyiben az iparűzési adóbevallás benyújtását 2017. május 31-ig elmulasztották, akkor kérem, hogy azt felszólításunkra az önkormányzat adócsoportja felé mielőbb teljesíteni szíveskedjenek, ellenkező esetben az eredménytelen felszólítás után mulasztási bírság kiszabására kerül sor.

Felhívom a hátralékkal rendelkező Adózóink figyelmét, hogy lejárt tartozás esetén az Önkormányzati Adóhatóság jogosult a tartozás összegére végrehajtási eljárásban azonnali beszedési megbízást, munkabér- illetve nyugdíjletiltást, gépjármű forgalomból való kivonást, ingó- és ingatlanfoglalást, valamint jelzálogbejegyzést indítani.

Tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy az adócsoport behajtási tevékenységét októberben már a 2017. szeptember 15-i határidős, lejárt fizetési kötelezettségekre is megkezdi.

Kérem fentiek szíves tudomásulvételét.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Ezúton hívom fel Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a 2017. II. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2017. szeptember 15-én lejárt.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt augusztus hónapban kézbesítettük Önöknek.

Budapest, 2017. október 26. – Idén október 29-én kezdődik a téli időszámítás. Vasárnap hajnali három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, emiatt a menetrendet nem kell módosítani. Az óraigazítás hajnalán, a kettő és három óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon, az úton lévő járatok pedig azon az állomáson térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, ahol éppen tartózkodnak.

Helyi időjárás

Eső valószínű
Ma 11/21 90%
Eső valószínű
Kisebb eső. A legmagasabb hőmérséklet 6°C. Szelek NyDNy és változékony. Eső valószínűsége 90%.
Helyenként felhős
Holnap 11/22 10%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. Néhány futó zápor lehetséges. A legmagasabb hőmérséklet 11°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti.
Borús
Csütörtök 11/23 10%
Borús
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 8°C. Szélerősség KDK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés az év 47. hetére, nov. 20-26 -ig : Ma hétfőn gyakran változó felhőzet lesz felettünk, egy-egy záporral. Éjjel ény felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem lesz. Az ény szelet egész nap erős, olykor ...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. november 30. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!