Aktuális

Ezúton tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy a 2016. II. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2016. szeptember 15. napja.

varosismerteto 

Pilisvörösvár városismetető kiadvány

Mérete: 19,5 x 20,5 cm
Terjedelme: 44 oldal
Ára: 500.-

 

 kituzo  

Pilisvörösvár kitűző

Mérete: 17 x 25 mm
Anyaga: fém
Ára: 500.-

zaszlo   

Pilisvörösvár zászló

Mérete: 60 x 90 cm
Anyaga: poliészter
Ára: 2.200.-

 A fenti cikkek megvásárolhatóak a Művészetek Háza Portáján, valamint a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán munkanapokon.

Helyszínen hagyott szelektív hulladék

Kollégáink 2016. szeptember 1-jétől minden szelektív hulladékot tartalmazó zsákot a helyszínen hagynak, amelyről megállapítható, hogy nem kilapított hulladékot tartalmaz.

Az intézkedés célja gazdaságosság és környezetvédelem. Nagy fogyasztású és ezért jelentős környezetterhelést okozó járművekkel kis tömegű hasznosítható anyagot és sok levegőt szállítunk. A problémát főleg a PET palackot jelentik, amelyeket a gyűjtőautó nem tud tömöríteni.

Kérjük, hogy a hulladékot kilapítva tegyék ki, de ezt jogszabály is kötelezővé teszi. (385/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 4. § (5) bekezdése)

A kivitelező Jánosik és Társai Kft. tájékoztatása alapján értesítjük Pilisvörösvár polgárait, hogy az új Posta építkezésen jövő héten szerdán (2016. 08. 31-én) a földszint feletti födémet betonozzák. Mivel a bejáró feletti födémszakaszt egybe kell önteni az épületével, csak az utcáról tudják megoldani a betonozást, ami a posta előtti parkolóból történik majd, ezért a járdát el kell zárni a gyalogos forgalom elől. A betonozás és a járdalezárás reggel 7órától délig tart.

A kivitelező nevében is kérjük szíves megértésüket.

Gromon István
polgármester

Tisztelt Sírhelytulajdonosok!

Az utóbbi időben a Polgármesteri Hivatalban, valamint a temetőgondnokoknak is több temetőlátogató jelezte, hogy a temetőben sok gondozatlan, elhanyagolt sírhely van.

A bejelentett sírhelyek közül több a nyilvántartásunk szerint megváltott sírhely, ezért kérjük a Tisztelt Sírhelytulajdonosokat, hogy a pilisvörösvári temetőben az általuk megváltott sírhelyeket folyamatosan gondozni, karbantartani szíveskedjenek.

A Katasztrófavédelem a mai napon 9:30-tól lezárja a 10-es Főút Pilisvörösvárt érintő szakaszát a hajnalban történt baleset miatt. A sérült pótkocsit csak a 10-es Fő utcáról két daruval lehet a jelenlegi helyéről kiemelni. A forgalom elterelése a solymári elágazástól (Auchan) Pilisszentiván településen keresztül történik. A terelés várható időtartama kb. 2 óra.

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

Tájékoztatásul közöljük, hogy az FGSZ Zrt. Vecsési Földgázszállító Üzem fáklyázással járó karbantartási munkát végez a Győr – Pilisvörösvár DN 600 földgázszállító vezetéken.

A fáklyázás várható időpontja: 2016. szeptember 07 és 08-án, naponta 12:00 és 22:00 óra között kb. 2 óra időtartamban.

A Pest Megyei Kormányhivatal – a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (Vhr.) 7/E. § (1) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a vadászterületek megállapítására vonatkozó határozatok jogerőre emelkedtek.

A határozatok jogerőre emelkedésének időpontjait a www.pilisvorosvar.hu oldalon közzétett tájékoztatóban, az aktuális menüpontban, az alábbi link alatt érhetik el: http://pilisvorosvar.hu/bejegyzes-kategoriak/vorosvari/aktualis/

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy a közterületen, a parkokban, vagy a buszmegállókban lévő hulladékgyűjtő edényekbe TILOS háztartási és zöldhulladék kihelyezése.
Kérem azokat a lakosokat, hogy akik ilyen tevékenységet észlelnek, haladéktalanul tegyenek bejelentést a Polgármesteri Hivatal Műszaki osztályán a 26-330-233/153 telefonszámon, vagy e-mailben az info@pilisvorosvar.hu címen. A bejelentő természetesen kérheti adatainak zártan történő kezelését.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a TRINA zenei találkozó és a gerstetteni 20 éves jubileumi találkozó kapcsán nyújtott sok-sok segítségért és munkáért mindazoknak, akik közreműködésükkel nagyban hozzájárultak a rendezvények sikeres, színvonalas lebonyolításához, a gerstetteni partnervárosi kapcsolat további elmélyítéséhez és városunk jó hírnevének öregbítéséhez. Külön köszönetet érdemelnek a következők:

Helyi időjárás

Eső
Csütörtök 05/25 90%
Eső
Hajnali esős időszakokkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 11°C.
Derült
Holnap 05/26 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉÉNy 15 és 25 km/h közötti.
Derült
Szombat 05/27 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 25°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés május 24. – 31-ig, az az ma szerdától – jövő hét szerdáig : Ma szerdán sok lesz a felhő az égen. Csak kevés napsütés lehet. Déltől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy zápor, zivatar i...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. május 25. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!