Aktuális

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2018. 01. 26-án 08:00-14:00-ig nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható Pilisvörösvár településen, az alábbi helyeken:

 • Tél u, a Hunyadi u. és a Szent Erzsébet út között
 • Szent Erzsébet út a Tél u. és az Ősz u. között
 • Szent Erzsébet Otthon

Kérjük, szíveskedjenek gondoskodni a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről!

A karbantartási munka ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérjük a vízvételi helyeket (vagy a vízóra előtti főelzáró csapot) zárva tartani! A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klór szag érezhető. Ezen jelenség az egészségre ártalmatlan.

Megértő türelmüket köszönjük!

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
www.dmrvzrt.hu

Tisztelt Vörösvári Polgárok!

2017. december 7. napján hat különböző pilisvörösvári párt- ill. civilszervezet aláírásával kérelem („petíció”) érkezett a Polgármesteri Hivatalba a polgármesternek címezve, melyben az aláírók – a Fidesz – KDNP pilisvörösvári szervezete, a Szebb Környezetünkért Egyesület, a Pilisvörösvári Horgász Egyesület, a Pilisi Kulturális Örökségünk Védelméért Alapítvány és a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület arról tájékoztatják a polgármestert, hogy egymással összefogva 2017 novemberében aláírásgyűjtést szerveztek Pilisvörösváron, melynek tárgya a következő volt: „Támogatom, hogy a sportcsarnok a tervezett uszoda mellett épüljön, és ne a Búcsú téren.”

Több miniszteri rendelet is meghatározza a törvények mellett a választási eljárás egyes részletszabályait, a választás lebonyolításának egyes kérdéseit. A 3/2018. (I. 11.) IM rendelet a választás határidőit és határnapjait határozza meg. Ez alapján néhány fontosabb határidőre hívom fel a választópolgárok figyelmét:

 • A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők 2018. április 8. napjára kitűzött általános választásán való részvétele érdekében névjegyzékbe vételét, illetve a névjegyzékben szereplő adatainak módosítását 2018. március 24-én 16.00 óráig kérheti.
 • A fogyatékossággal élő választópolgár a Ve. 88. § c) pontja szerinti segítséget (Braille-írással ellátott szavazósablon alkalmazása) 2018. március 29-én 16.00 óráig igényelheti.
 • Azt a választópolgárt, aki legkésőbb 2018. február 9-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítőt a választópolgár értesítési címére, ennek hiányában lakcímére 2018. február 19-ig kell megküldeni
 • A helyi választási iroda értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt, aki 2018. február 9-ét követően kerül a település szavazóköri névjegyzékébe.
 • Az értesítő, valamint a szavazóköri névjegyzék tartalmazza a választópolgár nemzetiségének megjelölését, ha a választópolgár legkésőbb 2018. március 23-án 16.00 óráig benyújtott kérelme alapján az országgyűlési képviselők választásának névjegyzékére is kiterjedő hatállyal szerepel nemzetiségi választópolgárként a központi névjegyzékben.
 • Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb 2018. április 6-án 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához.
  Az átjelentkező választópolgár 2018. április 6-án 16.00 óráig módosíthatja vagy visszavonhatja átjelentkezési kérelmét.
 • A választópolgár mozgóurna iránti kérelmének:
  • a) legkésőbb 2018. április 6-án 16.00 óráig kell megérkeznie ahhoz a helyi választási irodához, amelynek szavazóköri névjegyzékében szerepel, vagy
  • b) 2018. április 8-án, legkésőbb 15.00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.
 • A külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelemnek legkésőbb 2018. március 31-én 16.00 óráig kell megérkeznie.
 • A külképviseleti névjegyzékbe felvett választópolgár legkésőbb 2018. március 31-én 16.00 óráig módosíthatja a Ve. 259. § (3) bekezdés b) pontja szerinti adatot. A külképviseleti névjegyzékbe felvett választópolgár legkésőbb 2018. március 31-én 16.00 óráig kérheti törlését a külképviseleti névjegyzékből.
 • A választási kampányidőszak 2018. február 17-től 2018. április 8-án 19.00 óráig tart.
 • Ha sajtótermék politikai hirdetést kíván közölni, hirdetési szolgáltatásainak árjegyzékét 2018. január 18-án 16.00 óráig juttatja el az Állami Számvevőszékhez. A politikai hirdetést közzétevő sajtótermék az
 • Állami Számvevőszéket 2018. április 23-án 16.00 óráig tájékoztatja a közzétett politikai hirdetésekről.
 • A szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül – közterületen – választási kampánytevékenység 2018. április 8-án nem folytatható és ezen a napon választási gyűlés nem tartható.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Pilisvörösvár Város Önkormányzata által fenntartott Tipegő Bölcsőde 2018. július 16-től augusztus 10-ig zárva tart.

Az Önkormányzat által fenntartott óvodák a nyári időszakban az alábbiak szerint tartanak zárva:

Az elmúlt hónapokban – csakúgy mint sok más magyarországi városban – Pilisvörösvár lakott részein is több esetben láttak rókát a lakosok. Városunk mezőőrének tájékoztatása szerint, ha valaki szembe találkozik egy rókával, pánikra nincs ok,

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény alapján az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására létrehozott szervezet, amely e feladatai körében jogosult a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj beszedésére, továbbá az abból eredő hátralékok kezelésére. 

Tisztelt Lakosok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Zöld Bicske Nonprofit Kft. 2018. január 13-án, szombaton a teljes közszolgáltatási területen begyűjti a házak elé reggel 6 óráig kirakott karácsonyfákat. 
Két héttel később (27-én, szombaton) elszállítják azokat a fenyőfákat is, amelyektől csak később kívánnak megszabadulni a tulajdonosaik.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző


Pilisvörösvár Minden Polgárának békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikeres, örömökben gazdag újesztendőt kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Ma 02/25 0%
Helyenként felhős
Továbbra is metsző hideg. Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet -1°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti.
Jórészt felhős
Holnap 02/26 0%
Jórészt felhős
Túlnyomóan felhős. Nagyon hideg. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 15 és 30 km/h közötti.
Borús
Kedd 02/27 20%
Borús
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet -5°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés febr. 23 – 28 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken folytatódik az előző napokban tapasztalt erősen felhős, borult idő. Ma is előfordulhat kisebb csapadék estig, gyenge havazás...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 1. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!