Aktuális

A városgondnokság 2017. április 3. napján megkezdte a Tó dűlőben található illegális szemétlerakó-helyek felszámolását. A művelet első szakaszának keretében a Városgondokság munkatársai 40 db autógumit szedtek össze és szállítottak be a Városgondnokság telephelyére, továbbá a darabos, nagyobb méretű hulladékokból elszállítottak mintegy 4 m3-t, az ömlesztett szemétből pedig megtöltöttek egy 8 m3-es konténert. Egy közelben lakó polgár személyesen fizikai munkával segített a szemét összegyűjtésében. A területen lévő hulladék becsült mennyisége még legalább 16 m3. Ezt a takarítási művelet második szakasza keretében szállítja el a Városgondnokság.

Az önkormányzat kéri, hogy aki a Tó dűlőben illegális hulladéklerakást észlel, tegyen bejelentést a Polgármesteri Hivatalban.

A tavaszi növényültetési időszakban a Kertészeti csoport a korábbi, nehezen gondozható, és be nem vált fűzfakapuk helyett 36 db futórózsát ültetett a volt fűzfakapuk boltíveinek tövébe, hogy az ide látogatók még az eddiginél is szebb környezetben tölthessék el szabadidejüket.

Ezúton hívom fel Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a 2017. I. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2017. március 16-án lejárt.

Tájékoztatom Tisztelt Vállalkozóinkat, hogy amennyiben 2016. január 1-től vagy 2016. év közben a KATA szerinti 2,5 millió forint adóalapú adózási formára tértek át, s ennek tényét változás bejelentő lapon az önkormányzati adóhatóságunkhoz bejelentették, valamint a korábbi adózási formájukat érintő időszakot záró bevallással lezárták, úgy 2017. május 31-ig iparűzési adóbevallási kötelezettségük nincsen.

Ezúton hívom fel Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy városunk honlapján a 2016. évre vonatkozó iparűzési adóbevallási nyomtatvány elektronikusan kitölthető formában is elérhető a Vállalkozó vagyok / Nyomtatványoknál. A bevallást elektronikusan nem lehet beküldeni, eredeti aláírással ellátva, az önkormányzat adócsoportjához 2017. május 31-ig kell benyújtani.

Az adóbevallás elektronikus kitöltése során a program ellenőrzi, hogy minden kötelező mező kitöltésre került-e, illetve segít az adó pontos kiszámításában és a logikai hibák elkerülésében.

Kérem, hogy éljenek az elektronikus kitöltési lehetőséggel, annak érdekében, hogy bevallásaikat helyesen és teljeskörűen kitöltve adják le.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

2017. január 1-től lehetőség van arra, hogy az adózók az állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló bevallási kötelezettségüket az állami adó- és vámhatósághoz (továbbiakban: NAV) teljesítsék.

Helyi adó ügyben továbbra is az önkormányzati adóhatóság jár el. A NAV a helyi iparűzési adóról szóló bevallást – befogadó nyugta kiadása mellett – tartalmi vizsgálat nélkül, elektronikusan továbbítja az adóalany által megjelölt székhely, telephely(ek) szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Ma 04/25 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 21°C. Szélerősség DDNy 25 és 40 km/h közötti.
Helyenként felhős
Holnap 04/26 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 22°C. Szélerősség DDNy 15 és 30 km/h közötti.
Eső valószínű
Csütörtök 04/27 80%
Eső valószínű
Záporok. A legmagasabb hőmérséklet 18°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 80%.

Előrejelzés az év 17. hetére, április 24-30 – ig : Ma hétfőn változóan napos-felhős időnk lehet, a nap elején kevesebb, a második felében kissé több gomoly, és rétegfelhővel, este és éjszaka pedig megnövekszik a fá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. április 27. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!