Aktuális

Sok problémát okoz az a köztudatban elterjedt megállapítás, mely szerint szinte bármit lehet építeni engedély nélkül, az építésügyi szabályok figyelmen kívül hagyásával. Ez azonban nem helytálló.

Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. melléklete határozza meg pontosan, hogy mit lehet engedély nélkül építeni. Felhívjuk a figyelmet, hogy az engedély nélkül létesíthető építmények telepítésénél is be kell tartani a vonatkozó szabályokat, építési előírásokat, biztonsági és telepítési távolságokat.

Ezúton hívom fel Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy a Hivatal adócsoportja megkezdte a 2015. évi iparűzési adóbevallásukat nem teljesítő adóalanyok felszólítását.

Amennyiben az iparűzési adóbevallás benyújtását 2016. május 31-ig elmulasztották, akkor kérem, hogy azt felszólításunkra az önkormányzat adócsoportja felé mielőbb teljesíteni szíveskedjenek, ellenkező esetben az eredménytelen felszólítás után mulasztási bírság kiszabására kerül sor.

Felhívom a hátralékkal rendelkező Adózóink figyelmét, hogy lejárt tartozás esetén az önkormányzati adóhatóság jogosult a tartozás összegére végrehajtási eljárásban azonnali beszedési megbízást, munkabér- illetve nyugdíjletiltást, gépjármű forgalomból való kivonást, ingó- és ingatlanfoglalást, valamint jelzálogbejegyzést indítani.

Tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy az adócsoport behajtási tevékenységét októberben már a 2016. szeptember 15-i határidős, lejárt fizetési kötelezettségekre is megkezdi.

Kérem fentiek szíves tudomásulvételét.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Ezúton hívom fel Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a 2016. II. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2016. szeptember 15-én lejárt.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt augusztus hónapban kézbesítettük Önöknek.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (1) bekezdése értelmében a települési önkormányzat kötelezően ellátandó közszolgáltatásként, a közüzemi csatornahálózatba vagy a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendeletben meghatározott módon engedélyezett egyedi szennyvízkezelés után befogadóba nem vezetett háztartási szennyvíz begyűjtésére közszolgáltatást (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervez és tart fenn.

Ezúton tájékoztatom Pilisvörösvár Város Polgárait és minden Kedves Ügyfelünket, hogy a 2016. november 1-jével kapcsolatos munkarendváltozásnak megfelelően a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás, munkavégzés az alábbiak szerint alakul:

2016. október 14. péntek munkanap, hétfői munkarend szerint.
ügyfélfogadás a hivatalban és az építéshatósági osztályon: 8:00- 12:00 óráig
2016. október 15. szombat munkanap, pénteki munkarend szerint, ügyfélfogadás nincs.
2016. október 31. hétfő pihenőnap, a Polgármesteri Hivatal zárva tart
2016. november 1. kedd munkaszüneti nap, Mindenszentek ünnepe

Pilisvörösvár, 2016. október 4.

Tisztelettel:

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

A Helyi Választási Iroda tagjainak nevében köszönetemet fejezem ki az október 2-i országos népszavazás lebonyolítása során feladatokat ellátó Szavazatszámláló Bizottságok választott és megbízott (delegált) tagjainak. A pilisvörösvári szavazatszámláló bizottságok magas színvonalú, hibátlan és alapos munkát végeztek. Önzetlen munkájukkal nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Pilisvörösváron az országos népszavazást a jogszabályokat betartva, zökkenőmentesen bonyolíthattuk le.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző
 HVI vezető

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kárpáti János korábbi három ciklusos önkormányzati képviselő (1994-2006), a Szociális és Egészségügyi Bizottság korábbi elnöke (1994-2006), a Pilisvörösvári Polgárőr Egyesület alapító tagja, a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület korábbi elnöke (1995-1999) 2016. október 1-jén (szombaton), életének 78. évében meghalt.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a település érdekében kimagasló tevékenységet kifejtett személyek halálával kapcsolatos kegyeleti tennivalókról szóló 9/2007. (V. 03.) önkormányzati rendeletének 5. § (1) bekezdése alapján Kárpáti János halála miatt a Városháza épületére kitűztük a fekete zászlót.

Temetése október 21-én (pénteken), 16 órakor lesz a pilisvörösvári temetőben.

Emlékét tisztelettel megőrizzük.

Gromon István
polgármester

Ezúton tájékoztatom Pilisvörösvár lakosságát, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzata 164/2016. (IX. 29.) Kt. sz határozatában döntött arról, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap Pilisvörösvár Város honlapján megtalálható.
Felvilágosítás kérhető az alábbi telefonszámon: 26-330-233/129, illetve e-mailen: jakline@pilisvorosvar.hu.

Pilisvörösvár, 2016. október 3.

Dr. Krupp Zsuzsanna

jegyző

Helyi időjárás

Eső valószínű
Szerda 09/20 40%
Eső valószínű
Hajnali záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet 10°C.
Eső
Holnap 09/21 90%
Eső
Eső. A legmagasabb hőmérséklet 13°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti. Eső valószínűsége 90%. Lehullott csapadék mennyisége 12 mm.
Helyenként felhős
Péntek 09/22 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 18°C. Szélerősség ÉNy 15 és 25 km/h közötti.

Előrejelzés szept. 20. – 26 ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig : Ma szerdán erősen felhős, borult, eleinte párás időnk lesz. Kevés napsütésre van csak esély napközben. Egy-egy zápor, kisebb eső nem kizá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendkívüli ülésére 2017. szeptember 25. napján (hétfő) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!