Aktuális

A Pest Megyei Kormányhivatal – a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet (Vhr.) 7/E. § (1) bekezdésében foglaltak szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a vadászterületek megállapítására vonatkozó határozatok jogerőre emelkedtek.

A határozatok jogerőre emelkedésének időpontjait a www.pilisvorosvar.hu oldalon közzétett tájékoztatóban, az aktuális menüpontban, az alábbi link alatt érhetik el: http://pilisvorosvar.hu/bejegyzes-kategoriak/vorosvari/aktualis/

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy a közterületen, a parkokban, vagy a buszmegállókban lévő hulladékgyűjtő edényekbe TILOS háztartási és zöldhulladék kihelyezése.
Kérem azokat a lakosokat, hogy akik ilyen tevékenységet észlelnek, haladéktalanul tegyenek bejelentést a Polgármesteri Hivatal Műszaki osztályán a 26-330-233/153 telefonszámon, vagy e-mailben az info@pilisvorosvar.hu címen. A bejelentő természetesen kérheti adatainak zártan történő kezelését.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a TRINA zenei találkozó és a gerstetteni 20 éves jubileumi találkozó kapcsán nyújtott sok-sok segítségért és munkáért mindazoknak, akik közreműködésükkel nagyban hozzájárultak a rendezvények sikeres, színvonalas lebonyolításához, a gerstetteni partnervárosi kapcsolat további elmélyítéséhez és városunk jó hírnevének öregbítéséhez. Külön köszönetet érdemelnek a következők:

A Németországi Szövetségi Köztársaság parlamentjének költségvetési bizottsága 2016. augusztus 1-i hatállyal jóváhagyta az egykori német kényszermunkások részére történő jóvátétel fizetéséről szóló irányelvet, mely alapján az érintettek egyszeri 2500 Euró összegű jóvátételre jogosultak. A jóvátétel igénylésével kapcsolatos információk és dokumentumok (jóvátételi irányelv, kitöltési útmutató, kérelem formanyomtatványa, meghatalmazás formanyomtatványa) az alábbi linken érhetők el:

http://www.bva.bund.de/DE/Organisation/Abteilungen/Abteilung_BT/Zwangsarbeiter/zwangsarbeiter_node.html

Hamarosan új, minden igényt kielégítő postaépülettel lesz gazdagabb Pilisvörösvár. A kivitelezést meghívásos, tárgyalásos eljárás keretében nyerte el a kivitelező Jánosik és Társai Kft. – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

Felhívom Tisztelt Magánfőzőink figyelmét, hogy a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak.

Ezúton tájékoztatom Tisztelt Adózóinkat, hogy a 2016. II. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2016. szeptember 15.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt augusztus hónapban kézbesítjük Önöknek.

A katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezete állományába tartozó kéményseprők nem kérnek és nem is vesznek át készpénzt az ügyféltől. A megrendelésre végzett munkák díját kizárólag számviteli bizonylat ellenében, átutalással lehet rendezni. A katasztrófavédelem kéményseprőjét egyértelműen azonosítja munkaruhája és szolgálati igazolványa. Az állampolgárokat arra kérjük, hogy a katasztrófavédelem kéményseprő munkatársától kérjék el igazolványát és ellenőrizzék személyazonosságát.

Mint ahogyan az Önök előtt is ismert, a Köztársasági Elnök Úr 2016. október 2. napjára, vasárnapra tűzte ki az országos népszavazás időpontját a következő kérdésben: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Kivonatolt tájékoztatónk forrása: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/a-kemenysepres-atalakitasa-a-lakossag-erdekeben-tortenik
A kéményseprés átalakításával kapcsolatos belügyminisztériumi tájékoztatót teljes terjedelmében olvashatják a www.pilisvorosvar.hu honlapon az Aktuális menüpont alatt is.

A kötelező kéményellenőrzés és –tisztítás 2016. július 1-től ingyenes lett a lakosság számára, költségeit az állam állja.
A kéményseprés – magáncégek helyett – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (OKF) kerül.

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Szombat 07/22 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legalacsonyabb hőmérséklet 17°C.
Zivatar valószínű
Holnap 07/23 40%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 32°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 40%.
Zivatar
Hétfő 07/24 90%
Zivatar
Zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 30°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 90%. Helyenként erős esőzés lehetséges.

Előrejelzés júl. 21 – 27 – ig, az az ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken változó fátyol – és gomolyfelhőzet mellett több órát süt majd a Nap. Csapadék ma nem lesz. Az ény szél reggel...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. augusztus 3. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!