Aktuális

Jelenleg 1 településen nincs szerződött szolgáltató, 2016. március 1-től Pilisborosjenőn kijelölt közszolgáltató látja el a hulladékszállítást.

2016. április 1-től a 2015. évi CCXXI. törvény módosításával változik a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény.

A módosítás és a 1924/2015 (XII.11.) Korm határozat alapján április 1-jén kezdi meg működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amelynek célja az országosan, mindenki számára elérhető egységes szolgáltatás, a biztonságos anyagi működés és a folyamatos fejlesztés biztosítása.

2016. március 16-tól 24-ig pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Esztergom vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Részletek a mellékelt dokumentumban.

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Értesítem Önöket, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzata megbízásából az Elegáns Kert Kft. kivitelezésében 2016. március 8. napjától (előreláthatólag 2016. március 31. napjáig) fagallyazási munkák kezdődnek az alábbi utcákban:

Pilisvörösvár Város Önkormányzata február 23-án és 24-én a külső Csobánkai utcához csatlakozó földutakról összesen 46 m3 illegálisan lerakott hulladékot gyűjtött össze és szállíttatott el. A hulladék elszállítása 266 ezer 313 forint költséget jelentett az Önkormányzatnak, a 7 közfoglalkoztatott 2 napon át tartó, napi 8 órás munkaidőráfordítása mellett. A további illegális hulladék-elhelyezés megakadályozása érdekében az Önkormányzat a bekötőutak elejére sorompót és tiltótáblát helyeztet ki. A hulladékok közt talált iratok alapján több szemetelő ingatlantulajdonos ellen hatósági eljárás indul.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Balassa Katalin és Dr. Kövesdi Katalin fogszakorvosok kérésére és javaslatára, a település zavartalan és biztonságos fogászati ellátása érdekében Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fogorvosi körzetek számát négyről, háromra alakította át.

Ezúton hívom fel Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a Jöt. 67/A. § (1) bek. alapján a magánfőzőnek a lakóhelye szerint illetékes Önkormányzati adóhatósághoz be kell jelentenie a párlat előállítására alkalmas desztilláló berendezést a tulajdonszerzést követő 15 napon belül.

A magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatban felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a kommunális adófizetési kötelezettség alá tartozó ingatlan eladásra, vételre, öröklésre, ajándékozásra, kisajátításra, telekalakításra, összevonásra kerül, úgy azt a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához, magánszemélyek kommunális adóbevallási nyomtatványon be kell jelenteni.

Helyi időjárás

Eső
Csütörtök 05/25 90%
Eső
Hajnali esős időszakokkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 11°C.
Derült
Holnap 05/26 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉÉNy 15 és 25 km/h közötti.
Derült
Szombat 05/27 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 25°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés május 24. – 31-ig, az az ma szerdától – jövő hét szerdáig : Ma szerdán sok lesz a felhő az égen. Csak kevés napsütés lehet. Déltől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy zápor, zivatar i...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. május 25. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!