Aktuális

Kedves Érdeklődők!

A Tipegő bölcsőde sószobája továbbra is nyitva áll a lakosság számára.

A sószobát félórás turnusokban lehet igénybe venni.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi környezet védelméről, a közterületek és az ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 3/2015. (II. 06.) önkormányzati rendelete értelmében Az ingatlan előtti járda tisztán tartása az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye alapján annak a diáknak, akinek a diákigazolványa 2016. október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és 2016. december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. A tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után még 2016. október 31-ig érvényes azoknak a diákigazolványuk, akik 2016 nyár elején fejezték be a tanulmányaikat. Ha a volt diák nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el – és más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra –, akkor 2016. december 16-tól (a diákigazolvány lejártát követő 46. naptól) egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez havonta 7 050 forint, naponta pedig 235 forint.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv tájékoztatója szerint elkészültek a 2017. évi kéményseprőipari sormunka megyei ütemtervei.

A Pest megyei ütemterv szerint Pilisvörösváron 2017. 10. 01 – 2017. 10. 30. között fogják vizsgálni a lakossági kéményeket.

További információk a kéményseprésről a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az egyszerű bejelentéssel építhető lakóépületek köre bővült:

2017. január 01-től nem csak a 300 m2-nél kisebb hasznos alapterületű új lakóépület építése, hanem a meglévő lakóépületek bővítése is egyszerű bejelentés alapján végezhető, amennyiben az alábbi feltételek együttesen teljesülnek. A lakóépület bővítése akkor végezhető egyszerű bejelentés alapján, ha a lakóépület jogszerű fennállása igazolt (az épület rendelkezik használatbavételi- vagy fennmaradási engedéllyel) és a lakóépület műemléki védelemmel nem érintett; a bővítést követően a lakóépület összes hasznos alapterülete nem lesz nagyobb 300 négyzetméternél, illetve ha az épület nem zártsorúan vagy ikresen csatlakozó.

2016 júniusában megszületett egy új törvény, amely a településkép védelméről szól (2016. évi LXXIV. törvény). A településkép védelmének törvényi szintű szabályozása egy kétirányú folyamat logikus lépéseként fogható fel. Egyrészről 2012 óta működésbe lépett a településképi véleményezés és bejelentés intézményrendszere, másrészről 2016 elejétől életbe lépett az építésügyi eljárások egyszerűsítése, a helyi építési szabályok figyelembe vételének lehatárolása.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Érdeklődőket, hogy az önkormányzat támogatásával 2016 őszén megjelent Kormos Szilvia: A pilisvörösvári zsidó temető című műve. A könyv megvásárolható az Atlantisz Kiadó könyvesboltjában és webáruházában. További információk elérhetők a kiadó honlapján, az alábbi címen: http://www.atlantiszkiado.hu/konyv.php?ID_konyvek=21427

A könyv legérdekesebb, közérdeklődésre leginkább számot tartó részleteit a szerző írásos engedélyével a városi honlapon is közzé tettük, az alábbi címen: http://pilisvorosvar.hu/bejegyzes-kategoriak/vorosvari/pilisvorosvar-tortenete/

Gromon István
polgármester

Péntek:

Délkeleten valamint a Nyugat-Dunántúlon sok lesz a felhő, másutt többnyire derült, napos idő várható.
A délnyugati vidékeken eshet nem számottevő mennyiségű hó.
Az északi szélből a Dunántúl középső területein több helyen fordulhat elő 90 km/h feletti széllökés (a Balatonnál továbbra is lehetnek 100 km/h-t meghaladó lökések). Az északkeleti országrészben helyenként 90 km/h felett is alakulhat a legerősebb széllökések értéke. Leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hóval borított tájakon a szél hordhatja a havat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet-7, -15 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a leghidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet -4, -11 fok között valószínű, az Észak-Alföldön lesz a leghidegebb.

Helyi időjárás

Derült
Holnap 03/25 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Vasárnap 03/26 0%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 13°C. Szélerősség É 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Hétfő 03/27 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 16°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés márc. 24 – 31 -ig, az az ma péntektől – jövő hét péntekig : Ma alapvetően változóan napos – felhős időre készülhetünk. Csapadék ma sem lesz. Eleinte a dny, majd az északira forduló szél megé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. március 30. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!