Helyi időjárás

Stéhli Balázs, pilisvörösvári hobbi meteorológus bejegyzései.

Előrejelzés az év 48. hetére, nov. 27 – dec. 3 -ig :

Ma hétfőn alapvetően napos, száraz időnk lesz, kevés felhő mellett. Csapadékra nem kell készülni. Az ény szél délutánig gyakran megerősödhet, majd gyengülhet a légmozgás. A reggeli -1 fok után délután 5 fok várható.

Kedden eleinte kevesebb, majd a nap második felében már több felhő lehet az égen. Csapadékra továbbra sem kell készülni. A szél dny-ra fordul, és mérsékelt marad napközben is. Reggel -5 fok, délután +5 fok várható.

Szerdán erősen felhős, a nap második felében egyre inkább borult ég lehet a jellemző. Csapadék délutánig nem lesz, majd késő délutántól, kora estétől esőre kell készülni, ami éjjel átmehet havas esőbe, vizes látvány havazásba is. A dk, majd déli szél megélénkül, kissé meg is erősödhet. Reggel -1 fok, délután 4 fok várható.

Csütörtökön a ciklon határozza meg időjárásunkat. Kiadós csapadékra kell készülni, mely vegyesen lehet eső, havas eső, hó is. Síkvidéken legfeljebb átmenetileg maradhat meg vékony, olvadozó hótakaró, a hegyekben viszont nagyjából 400 m felett 10-15 cm hó is hullhat akár. Este megszűnik ény felől a csapadék. A dk, majd ény szél erős lehet. A hőmérséklet egész nap 1-2 fok között valószínű.

Pénteken változó felhőzet lehet, hideg, télies idővel a naptári tél első napján. Csapadék jó eséllyel nem lesz. Az ény szél főleg napközben megerősödhet. Reggel -6 fok, délután +2 fok valószínű.

A hétvége időjárása még bizonytalan. Úgy tűnik, hogy dk, kelet felől egy mediterrán ciklon okozhat jelentősebb havazást, megerősödő északi, ék széllel, akár hófúvással.

Szombat reggel -5 fok, délután +1 fok, vasárnap egész nap 0 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk,

Előrejelzés nov. 24 – 30 -ig, az az ma péntektől – jövő hét csütörtökig :

Ma pénteken a tegnaphoz hasonlóan egész nap borongós, szürke, ködös, hideg idő lesz. A dk szél napközben gyenge marad, de este, éjjel már kissé megélénkülhet. Számottevő csapadék ma még nem lesz, de ködszitálás akár csak tegnap, ma is előfordulhat. A hőmérséklet minimális hőingás jelenlétében egész nap 6 fok körül mozog.

Szombat délig a borús, ködös, szürke idő lehet a jellemző. Dél körül az egyre jobban élénkülő, majd meg is erősödő délies szél egy közelgő hidegfront előtt felszaggatja a ködtakarót, ill. az abból képződő ködfelhőzetet, de sok napsütést nem élvezhetünk, ugyanis délután ény, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, egyre inkább beborulhat az ég, és este, éjjel már esőre, záporra is kell számítani. Déltől megerősödhet az délies szél, majd éjszaka erős ény széllel érkezik a hidegfront. Reggel 6 fok, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap délutánig borongós ég lehet, főleg reggelig lehet eső, majd reggeltől egyre kevesebb eshet, egyre inkább megszűnő jelleggel lehet újabb csapadék. Késő délután ény felől lassanként csökkenhet a felhőzet. Az ény szél egész nap erős, olykor viharos lehet 65-70 km/h közötti legerősebb lökésekkel. Reggel 5 fok, délután 6 fok várható, tehát a hidegfront miatt a reggeli értékhez képest napközben már alig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn változóan napos-felhős, száraz, hideg időnk lehet. Csapadékot nem várunk. Az néy szél estig gyakran megerősödhet, estére gyengülhet, éjjel már csendes időnk lehet. Reggel -1 fok,délután 5 fok valószínű.

Kedden eleinte kevés, majd több felhő lehet az égen, egyre kevesebb napsütéssel. Csapadék nem lesz még. A dny-ra forduló szél napközben megélénkülhet, sőt átmenetileg akár kissé meg is erősödhet. Reggel hideg lesz -4 fok, délután 5 fok valószínű.

Szerdán erősen felhős, majd borult, párás időt várunk, és hideg lesz. Délután kis, este, éjszaka nagyobb eséllyel lehet kisebb csapadék, ami vegyes halmazállapotú lehet. A dk szél megerősödhet napközben, és éjjel tovább erősödhet. Reggel -1 fok, délután +4 fokra számíthatunk.

Csütörtökön egy frontrendszer okozhat igen változékony időjárást, de az előrejelzések terén még mindig igen nagy a bizonytalanság. Most úgy tűnik, hogy egész nap borongós, szeles, csapadékos napunk lehet. Esőre kell készülni, de hajnalban, reggel és majd este, éjszaka hó valószínű. Természetesen megmaradásnak síkvidéken kicsi az esélye, de látvány havazás azért lehet. Hegyekben akár 10 cm feletti hótakaró is hullhat. A déli szél egész nap erős lehet, de hajnaltól – délutánig viharos, akár 70 km/h-t elérő lökések is lehetnek. Reggel 1 fok, délután 3 fokra számíthatunk.

Jövő hét péntektől tartósan télies időnk lehet méréskelt hideggel, és csapadékviszonyokkal, kissé szeles idővel. Az eső, havas esők mellett egyre nagyobb szerepet kaphat a havazás is, és időszakosan meg is maradhat némi fehér lepel. A nagy havas, igen hideg időjárás azonban még egy darabig várat magára úgy tűnik!

VESZÉLYJELZÉS PILISVÖRÖSVÁR ÉS KÖRNYÉKÉRE A HÉTVÉGÉRE :

Ma pénteken és szombaton a nap első felében sűrű ködfoltok nehezíthetik közlekedők dolgát.

Vasárnap hidegfront érkezhet viharos, 65-70 km/h közötti legerősebb széllökések kíséretében síkvidéken!

Előrejelzés nov. 22 – 28 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig :

Ma erősen felhős időnk lesz, kevés napsütéssel. Csapadék már nem lesz, a hajnalban megszűnt jelentős eső után újabb csapadékot nem várunk. A nyugati, dny szél élénk lehet. A reggeli 5 fok után délután 10 fok várható.

Csütörtökön eleinte köd, majd az ebből megemelkedett alacsonyszintű rétegfelhőzet okoz szürke, borongós időt. Csak kevés napsütés lehet majd a nap folyamán. A dny szél napközben élénk lehet. Reggel 4 fok, délután 8 fok várható.

Pénteken hasonló időnk lehet.

Szombaton ködösen indulhat a nap, majd déltől az egyre inkább megerősödő dny szél egy közelgő hidegfront előtt felszaggatja a ködöt, de csak kevés napsütés lehet, hiszen napközben nyugat felől először a magas, majd alacsony szintű felhőzet is megnövekedhet. Éjjel már érkezik a hidegfront esővel, záporokkal. Reggel 4 fok, délután 10 fok valószínű.

Vasárnap erősen felhős, borult ég lehet. Délutánig fordulhat elő eső, zápor. Az ény szél erős lehet. Délutántól csapadék már nem lesz jó eséllyel. Reggel 5 fok, délután 7 fok valószínű.

Hétfőn szárazabb légtömegek érkezhetnek. Gyakran változófelhőzet, gomolyfelhőzet lehet felettünk, csapadék nélkül. Az ény szél erős maradhat. Hideg lesz. Reggel 1 fok, délután 6 fokra számíthatunk.

Kedden eleinte kevesebb, majd több felhő lehet az égen. Csapadékot nem várunk. A dny szél fokozatosan megerősödhet a nap folyamán egy közelgő újabb ciklon előtt. Reggel -4 fok, délután 5 fokra számíthatunk.

Előrejelzés az év 47. hetére, nov. 20-26 -ig :

Ma hétfőn gyakran változó felhőzet lesz felettünk, egy-egy záporral. Éjjel ény felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem lesz. Az ény szelet egész nap erős, olykor viharos, esetenként 70 km/h körüli lökések kísérik. A reggeli 4 fok után délután 8 fok várható.

Kedden délutánig borongós idő lehet. Hajnaltól – délutánig havas eső, majd eső lehet. Délutántól szűnik a csapadék, de sok marad a felhő felettünk. A nyugati, dny szél élénk, átmenetileg kissé erős lehet napközben. Reggel 2 fok, délután 5 fok várható.

Szerdán eleinte sok, majd kevesebb felhő lehet az égen. Déltől napsütés lehet, akár több órás is. Reggelig még lehet kisebb eső. A dny-ra forduló szél megélénkülhet. Reggel 2 fok, délután 7 fok várható.

Csütörtökön és pénteken nyugodt, de erősen felhős, párás időnk lehet, csupán kevés napsütés lehet. A szél mindkét nap dny irányú lehet, de csak kissé elenjulhrt meg a nappali órákban. Reggelenként 4 fok, délutánonként 8 fok valószínű.

Szombaton ény felől hidegfront érkezhet esővel, záporokkal, erős ény széllökések kíséretében.
Reggel 5 fok, délután 9 fokra számíthatunk.

Vasárnap változó felhőzet, többórás napsütés, erős ény szél, hidegfronti hatás lehet.
Reggel 2 fok, délután 6 fokra számíthatunk.

———————————————————————

VESZELYJELZÉS PILISVÖRÖSVÁR TERÜLETÉRE ÉS KÖRNYÉKÉRE MA HÉTFŐRE :

Ma az ény szelet hajnaltól – kora estig viharos lökések kísérik. Sikvideken 70 km/h, magasabb pontokon 80-90 km/h-s legerősebb lökések valószínűek.

Elorejek nov. 17 – 22 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig :

Ma pénteken borongós, hideg időnk lesz, többszöri gyenge esővel, szitálással. Az ény szél reggeltől kezdve megélénkül. Egész nap 5 fok körül alakul mindössze a hőmérséklet.

Szombat reggel még borongós ég lehet, esővel. Délelőtt nyugat felől mrgdzunik az eső, lassanként csökken a felhőzet. Déltől kezdve változóan napos-felhős idő alakul ki. Este, éjszaka nyugat, ény felől újra megnövekedhet a felhőzet, de csapadék ekkor már nem lesz. Napközben egy – egy zápor lehet. Az ény szél egész nap élénk, olykor erős lehet. Reggel 3 fok, délután 7 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk.

Vasárnap gyakran változó felhőzet, gomolyfelhőzet lehet, több – kevesebb napsütéssel. Legfeljebb egy – egy zápor alakulhat csak ki. Az ény szél élénk, olykor erős lehet. Reggel 2 fok, délután 7 fok lehet majd a jellemző érték.

Hétfőn hasonló időnk lehet, igaz némileg erősebb ény széllel. A lökések főleg napközben ekerhrtik a viharos 60 km/h-s fokozatot. Éjjel dny felől pedig beborulhat az ég, és ekkor már lehet kisebb mennyiségben havas eső. Reggel 1 fok, délután 6 fok valószínű.

Kedden a nap első felében borongós, csapadékos időnk lehet, havas esővel, délre már megszűnhet a csapadék. Déltől változóan napos- felhős időnk lehet. Ekkortól már nem kell számítani csapadékra. Az ény szél erős lehet. Reggel 2 fok, délután 6 fok valószínű.

Szerdán sok napsütésre, kora téliesen hideg időre, mérsékelt északi szélre, kiránduló időre számíthatunk. Reggel -4 fok, délután 5 fok valószínű.

JÖVŐ CSÜTÖRTÖKTŐL JELENTŐS MELEGEDÉS KÖRVONALAZÓDIK A MAGASBAN, DE MIVEL MÁR RÉG NOVEMBERT ÍRUNK, ÉS ZONALITÁS ALAKULKI, EZÉRT BIZONYTALAN, HOGY KELLŐ LEGMOZGAS HIÁNYÁBAN ÁT TUD-E KEVEREDNI AZ ALSÓ LÉGRÉTEG. ANNAK IS MEG VAN AZ ESÉLYE, HOGY NAPSÜTÉS HELYETT BEALLHATNAK A BORÚS, KÖDÖS, CSENDES NAPOK TÉRSÉGÜNKBEN.

Előrejelzés nov. 15. – 21 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig :

Ma szerdán a nap első felében sok napsütés lehet, minimális fátyolfelhővel az égen. A délutáni óráktól dél felől lassan kezd növekedni a rétegfelhőzet. Este már közepesen, éjjel erősen felhős égbolt lehet felettünk. Napközben megélénkülhet az ék szél. Csapadék nem lesz. A határozott -4 fokos reggeli fagy után délután 8 fok várható.

Csütörtökön erősen felhős, borult, párás, de csapadékmentes időnk lehet, főleg napközben méréskelt ék széllel. Reggel +1 fok, délután 8 fok várható.

Pénteken erősen felhős, borult, párás időnk lehet. Este, éjjel már kisebb eső, zápor előfordulhat egy közeledő hidegfront miatt. A dny-ra forduló szél méréskelt maradhat csak. Reggel 3 fok, délután 8 fok várható.

Szombaton délig borongós időnk lehet időszakos, de csak kisebb esővel, záporokkal, majd délután ény felől már csökkenhet a felhőzet. Több órára is kisüthet akár a Nap. Eleinte párásság előfordulhat. Az ény szél élénk, főleg estétől erős lehet. Reggel 4 fok, délután 8 fok valószínű.

Vasárnap gyakran változó felhőzet lehet felettünk, tiszta időjárás mellett. Egy-egy zápor lehet. Az ény szél erős, sőt néha viharos is lehet, 60 km/h körüli legerősebb lökésekkel. Megkezdődhet a lehűlés. Reggel 2 fok, délután 6 fok valószínű.

Hétfőre ismét beborulhat az ég, egész nap felhős időre, időszakos kisebb esőre kell készülni, miközben az ény szél továbbra is igen erős maradhat, néhány viharos 60 km/h körüli lökéssel ismét. Reggel 1 fok, délután 6 fokra számíthatunk.

Kedden is maradhat a borongós ég, és kisebb eső továbbra is előfordulhat. A szél gyengül a nap folyamán, és iránya fokozatosan dny-ra fordul. Tovább hűl a levegő. Reggel 0 fok, délután 5 fokra számíthatunk.

Előrejelzés az év 46. hetére, az az nov. 13 – 19 -ig :

Ma hétfőn egy több középpontú ciklon okoz felhős időt. Főleg reggelig és majd újabb hullámban délutántól – estig lesz majd eső, zápor. Az ény szél egész nap erős lesz.
A reggeli 4-5 fok után délutánra is csak legfeljebb 6 fokig melegszik majd fel a levegő.

Kedden eleinte erősen felhős lesz az ég, majd déltől fokozatosan csökkenésnek indulhat észak felől a felhőzet. Este, éjjel már javarészt gyengén felhős égboltra tekinthetünk majd fel. Csapadék ezen a napon már nem lesz.
Az északi szél délutánig élénk, olykor erős lehet, majd fokozatosan gyengülhet.
Reggel 4 fok, délután csak 7 fokos hőmérséklet lehet mérhető.

Szerdán eleinte kevés, majd a nap második felében egyre több felhő lehet az égen. Dél felől növekedhet meg fokozatosan a felhőzet. Csapadék nem lesz.
Az északi szél napközben.
A határozott reggeli fagy után nappal is hűvös idő lehet.
Reggel -3 fok, délután 8 fok várható.

Csütörtökön erősen felhős, párás idő lehet, kevés napsütéssel mindössze. Csapadék nem lesz. Az ék szél napközben megélénkülhet.
Reggel 0 fok, délután 9 fok várható

Retekben hasonló idő lehet.
Ezen a napon viszont már a szél dk-re fordulhat, de mindössze mérsékelt maradhat csak.
Reggel ködfoltokkal is találkozhatunk.
Reggel 3 fok, délután 9 fok várható.

A hétvégén gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés lehet, és csak kisebb eső fordulhat elő.
Szombaton eleinte a dny szél lehet élénk, majd estétől az ény szél megélénkülhet.
Vasárnap erős ény szélre kell készülni.
Reggelenként 3 fok, délutánonként 9 fok körüli hőmérsékleti értékekre számíthatunk.

Előrejelzés nov. 8 – 12 -ig, az az szerdától – vasárnap :

Ma szerdán borongó, párás időnk lesz.
Délutántól jel. eső, szitálás előfordulhat.
A keleti szél napközben megélénkülhet.
Egész nap 8 fok körül stagnál a hőmérséklet.

Csütörtök délutánig borongós idő lehet, majd délutántól nyugat, dny felől kissé csökkenhet a felhőzet.
Egész nap párás, főleg eleinte és a nap végén ködös idő lehet.
A szél mérsékelt marad mindössze.
Reggel 6 fok, délután 10 fok várható.

Pénteken gyakran erősen felhős ég mellett csak kevés napsütés lehet térségünkben.
Párásság, főleg eleinte és a nap végén köd lehet.
A dny szél napközben megélénkülhet.
Reggel 5 fok, délután 10 fok valószínű.

Szombaton közepesen, erősen felhős ég lehet, viszonylag kevés napsütéssel.
Reggel köd lehet.
A dny szél napközben élénk, sőt néha kissé erős lehet.
Reggel 3 fok, délután 11 fokra számíthatunk.

Vasárnap ény felől megnövekedhet a felhőzet, és a nap előrehaladtával egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki eső, zápor.
A dny szél élénk, néha kissé erős lehet.
Reggel 7 fok, délután 10 fokra számíthatunk.

A HÉTFŐTŐL ESEDÉKES IDŐSZAK RENDKÍVÜLI BIZONYTALANSÁGGAL TERHELT, ERRŐL RÉSZLETESEBB ELŐREJELZÉS MAJD CSAK PÉNTEKEN LESZ!

Előrejelzés az év 44. hetére, az az nov. 6-12 -ig :

Ma hétfőn alapvetően kevés felhő lesz az égen, sokat süt a Nap. Csapadék nem lesz. Az ék szél napközben élénk, erős lehet. A reggeli 2 fok után délután 13 fok várható.

Kedden is marad az alapvetően kissé felhős idő, sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. Az ék szél napközben szintén élénk, erős lehet. Reggel 3 fok, délután 13 fok várható.

Szerdán már hajnaltól dny felől erősen megnövekszik a felhőzet, így egész nap borongós ég lehet. Több alkalommal is kell számítani kisebb esőre, záporokra. Az ék, keleti szél élénk lehet, majd délutántól gyengülhet már. Reggel 5 fok, délután 9 fok várható.

Csütörtökön borongós, párás időre, ismétlődő, de tovább is csak kis mennyiségű esőre, záporokra készülhetünk. A változó irányú szél mérsékelt marad. Reggel 7 fok, délután 10 fok valószínű.

Pénteken is maradhat a jobbára erősen felhős, párás idő, kevés napsütés lehet csak, de csapadékra ezen a napon már nem számítunk. A szél iránya ény -ra fordul, és megélénkülhet, kissé meg is erősödhet. Reggel 6 fok, délután 11 fok valószínű.

Szombaton közepesen, erősen felhős ég mellett reggel ködfoltokkal találkozhatunk. Csapadék nem lesz jó eséllyel. Az ény szél megerősödhet. Reggel 3 fok, délután 12 fokra számíthatunk.

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekedhet a felhozet, és egy mediterrán ciklon hatására eső, zápor kezdődhet. Az északira forduló szél megerősödhet.Hűl a levegő. Reggel 5 fok, délután 10 fokra számíthatunk.

Helyi időjárás

Derült
Hétfő 12/18 10%
Derült
Előrejelzés: ma hűvösebb lesz mint tegnap.
Derült
Kedd 12/19 10%
Derült
Előrejelzés: ma hűvösebb lesz mint tegnap.
Derült
Szerda 12/20 10%
Derült
Előrejelzés: ma hűvösebb lesz mint tegnap.

Előrejelzés dec. 15 – 20 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken borongós időnk lesz egész nap. Reggeltől – délutánig, majd átmenetileg szünet után estétől – reggelig újabb esők,...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. december 14. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!