Helyi művészek

A Cziffra György Zeneiskola és Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara 1994-ben alakult Hoós Sándor karmester vezetésével.

Megalakulásának célja, hogy a hangszeres oktatásban részt vevő tanulók megszerzett tudásukat kamatoztathassák. Megismerhessék a közös zenélés élményét, megismerkedhessenek a fúvószenekari irodalom sokszínűségével.

1937. november 22-én született Gyulán. Nehéz körülmények között élt testvéreivel együtt. Valamennyien jól tanultak. 14 éves korában Székesfehérvárra került, itt kezdte középiskolai tanulmányait.

Községünk nem jeleskedik irodalmi emlékekben, ezért fel kell kutatnunk mindazokat az írókat és költőket, akik – ha rövidebb ideig is – itt tevékenykedtek. Ilyen volt Bartalis János költő is, aki Erdély szülötte, s a sors idevetette távol hazájától, Kolozsvártól.

Bartalis János 1936-tól 1938-ig a pilisvörösvári polgári iskolában tanított.

Kétgyermekes családapa, a Cziffra György Zeneiskola művésztanára.

Rendszeresen fellép kulturális rendezvényeken, jótékonysági hangversenyeken – önállóan és feleségével, Kozma Rózsa énekművész-tanárral közösen is.

Bihari Sándor festőművész lágy tónusú akvarelljei gyönyörű nőket és varázsos tájakat ábrázolnak. Képeiből harmónia és nyugalom árad. “Én a csend festője vagyok, szeretem a nyugalmat” – vallja magáról. A nagyközönség legutóbb júliusban Zsámbékon láthatta műveit egy gyűjteményes kiállítás keretében. A művész ugyanakkor markáns politikai véleményt formál az ország és a világ történéseiről, a magyarságról és harcosan kiáll a határon túli magyarokért. Bihari Sándorral törzshelyén, a Gilde sörözőben találkoztam, hogy néhány korsó sör mellett eszmét cseréljek vele nemcsak képzőművészetről, hanem mindazon dolgokról is, amik egy nemzetéhez hű, a történelmet és a politikai eseményeket kritikus szemmel szemlélő magyar művészt ma foglalkoztatnak.

A hét mesterzenész

25 éves a Bravi Buam zenekar

“Minden embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban…” – énekelték Bravi Buamék gyermekei a zenekar 25. éves jubileumán.

Ez a kedves dal, amely betöltötte a hatalmas sörsátort és nézők szívét, az alaphangját adta meg az ünnepi műsornak. Azt eddig is tudtuk, hogy a zenekar nagyszerű zenészekből áll és hogy jelentős szerepük van a német népzenei hagyományok megőrzésében és népszerűsítésében Pilisvörösváron.

Amit szemeddel sejtesz,
sziveddel várd ki azt,
amit szivedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt.

(József Attila)

Elsőként önarcképei fogják meg az embert. Sötét tónusú, befelé forduló, rejtőzködő az egyik. Egy nyomasztóan gondterhelt ember tükre ez. A szemeket árnyékok takarják. Szigorú tekintetű, erőteljes arcvonású a másik.

1951-ben az Alföldön , Hajdúhadházon születtem.Tanítói diplomát szereztem rajz szakon.

Jelenleg Pilisvörösváron élek. Képeimet az életem meghatározó élményei alakítják.

A festést a pedagógus munka mellett kezdtem. Ma már csak a festéssel foglalkozom.

A zenekar-alapítás ötlete Mirk Olivér fejéből pattant ki, aki meg is kereste azokat, akikkel elképzelte a közös jövőt. Elsőre csak Nick Balázs, Pfeiffer István és Hoós Dániel mondott igent.

A zenekar története

A Donau Power az első együttes Magyarországon, aki az Oberkrainer zenét az eredeti hangszereken játsza, továbbá ők készítettek hazájukban először csak és kizárólag saját számokkal teli CD-t ebben a stílusban.

Helyi időjárás

Eső
Ma 09/21 100%
Eső
Eső. A legmagasabb hőmérséklet 12°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti. Eső valószínűsége 100%. Lehullott csapadék mennyisége 6 mm. Helyenként áradás lehetséges.
Jórészt felhős
Holnap 09/22 20%
Jórészt felhős
Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet 18°C. Szélerősség ÉNy 15 és 25 km/h közötti.
Eső
Szombat 09/23 70%
Eső
Eső. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szélerősség NyÉNy 15 és 30 km/h közötti. Eső valószínűsége 70%. Lehullott csapadék mennyisége 6 mm.

Előrejelzés szept. 20. – 26 ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig : Ma szerdán erősen felhős, borult, eleinte párás időnk lesz. Kevés napsütésre van csak esély napközben. Egy-egy zápor, kisebb eső nem kizá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendkívüli ülésére 2017. szeptember 25. napján (hétfő) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!