Német Nemzetiségi Önkormányzat programjai

Die Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung und das Haus der Künste laden Sie, Ihre Familie und Freunde am 4. März 2014 (Dienstag) von 18 bis 22 Uhr zum traditionellen, lustigen Faschingsbegräbnis in den Theatersaal des Hauses der Künste ein.

Az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, Egyesület 2013. november 10-én (vasárnap) 15 órakor rendezi meg az északi régió 14. Regionális Német Nemzetiségi Gálaműsorát a budakalászi Sportcsarnokban. A rendezvény keretein belül kerül sor az „Északi Régió Németségéért“ díj átadására, melyet az idei évben a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar nyert el.

Einladung

Die Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung lädt Sie, Ihre Familie und Freunde am 23. November (Samstag) 2013 um 15 Uhr zum traditionellen Nationalitätennachmittag in den Theatersaal des Hauses der Künste ein.
Mitwirkende: die Kleinkinder des Deutschen Nationalitätenkindergartens „Ligeti Cseperedő”, Schüler der  Deutschen Nationalitätenschule Werischwar, Donauschwäbisches Volkstanzensemble, Werischwarer Blaskapelle, Deutscher Nationalitäten Gemischtchor, Nostalgie Gesangkreis, Pilis Brass Band

Tisztelt Felvonulók, Nézők, Érdeklődök!

A hagyományos pilisvörösvári szüreti felvonulás az évek során egy olyan városi eseménnyé nőtte ki magát, melyen kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, családok és különféle közösségek is szívesen vesznek részt. Nagy öröm számunkra, hogy a rendezvényt évről évre egyre többen tisztelik meg.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel meghívja Önt, családját és barátait 2013. május 31-én (pénteken) 18 órakor a Polgármesteri Hivatal előtt, a Fő téren megrendezésre kerülő hagyományos Májusfabontásra

Közreműködnek:

  • LIGETI CSEPEREDŐ NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA ÓVODÁSAI (SZABADSÁG UTCA)
  • TEMPLOM TÉRI NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓI
  • NÉMET NEMZETISÉGI VEGYESKÓRUS
  • NÉMET NEMZETISÉGI TÁNCEGYÜTTES
  • NÉMET NEMZETISÉGI FÚVÓSZENEKAR

A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Művészetek Háza szeretettel meghívja Önt, családját és barátait 2013. február 12-én (kedden) 18-22.00 óráig a Művészetek Háza színháztermében megrendezésre kerülő hagyományos, vidám farsangtemetésre.

Forrás: MTI | 2013. január 19. szombat 14:28 |

Az emberierőforrás-miniszter Solymáron, a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján beszélt.

Balog Zoltán szerint bár “ma is vannak még, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy kollektívan el lehet ítélni népeket és népcsoportokat”, senkit nem lehet a nemzetből kitagadni. Az emberi erőforrások minisztere szombaton Solymáron, a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján kijelentette: bűnt bűnnel jóvátenni nem lehet, vélt bűnt bűnnel jóvátenni még kevésbé, és vélt bűnt kollektív büntetéssel végképp nem.

2013. január 12-én a Budapest Kongresszusi Központban már tizenhetedik alkalommal került sor a Magyarországi Német Önkormányzatok Napjára, melyet minden évben január második szombatján, az első ízben 1994 decemberében választott kisebbségi önkormányzatok megalakulásának évfordulóján ünnepelünk gálaműsorral.

Helyi időjárás

The location could not be found.

Előrejelzés jan. 15 – 21 -ig, az év 3. hetére : Ma hétfőn erősen felhős, borult égre számíthatunk. Hószállingózás nem kizárt. A vasárnap reggelre lehulló 8 cm vizes hó ma is egész nap kitart, nem fog elolvadni. A d...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendkívüli ülésére 2018. január 16. napján (kedden) 18:30 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!