Programok

“…de a kő marad”

Március 23-án pénteken Jónás Csaba és Tarics Péter emlékestje WASS ALBERT születésének 110. és halálának 20. évfordulójára a Művészetek Házában.

Belépő: 700.-Ft

Március 17-én este 19 órától újra színházi előadással várja az érdeklődőket a Művészetek Háza. A rockopera mai világunkba helyezi az evangéliumi történetet, amelyben a Vezér boldogság-pótlékként a pusztító szert kínálja a népnek, míg vele szemben a Mester a szeretet hatalmát szegezi szembe Mammon hatalmával, s az életet teremtő testvériséget és megbékélést hirdeti. A rendező szavaival élve a darab azt fejezi ki, hogy a kegyetlen árulás és az elviselhetetlen testi és lelki gyötrelmek ellenére a Rossz sohasem győzheti le a Jót, az igazságtalanság az igazságot. A Mester keresztfája előtt a rockoperában megidézik a magyar történelem nagyjait, akik a “Jót képviselték és ezért az életüket áldozták.”

Jegyár: 3000-2500-2000.-Ft

Szereposztás:
Mester: Bedőcs Imre
Mária: Kuczmann Ágnes
Vezér: Vadkerti Imre/Tihanyi Dániel
Áruló: Bánfi Csaba
Apostolok: Makrai Pál, Gerdesits Ferenc, Balogh Attila, Gombás Ádám, Tihanyi Dániel és Mészáros Tamás

Városi ünnepség március 15-én 11 órától nemzeti ünnepünk alkalmából, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Ünnepi program:
Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak műsora
Gromon István polgármester ünnepi beszéde
Koszorúzási ceremónia
Az ünnepségen közreműködik a Német Nemzetiségi Fúvószenekar, valamint az Equidom Lovas Klub Egyesület.

Március 9-én 19:00-kor, a Művészetek Háza komolyzenei koncertsorozatának utolsó előadását tekinthetik meg. Berchy József zongoraművész ad koncertet, Jászberényi Lilian zongoraművész közreműködésével.

Ludwig Van Beethoven V. Esz-dúr zongoraversenyével örvendeztetnek bennünket!

Jegyár: 1200 Ft.

 

“Abban a szituációban, amikor fiatalok droghoz juthatnak hozzá, a döntés, hogy élnek vele vagy sem, a saját kezükben van. A szülők és tanárok szerepe pedig az, hogy a gyermekek képzeletbeli puttonyába beletegyék azokat a dolgokat, amelyektől majd jó döntést fognak hozni, amelyektől nemet tudnak majd mondani.

A Művészetek Háza szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Kárász Eszter verses-zenés sanzonestjére, melyben közismert és közkedvelt Edith Piaf-dalok és kevésbé ismert sanzonok elevenítik fel Párizs és a Montmartre hangulatát.

Időpont: 2018. február 24., 18:00 órakor
Jegyár: 1200,-Ft

 

A következő, XI. Kárpát-medencei Wass Albert felolvasóest időpontja 2018. február 23. 18:00, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a Művészetek Háza felolvasóként vagy nézőként.

A felolvasásra jelentkezés határideje: 2018. február 22.

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 04/22 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet 11°C.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség DNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 24°C. Szélerősség NyÉNy 15 és 25 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!