Rendőrségi hírek

Vakáció alatt is biztonságban

A tanév befejeztével az iskolai kötelezettségek alól hirtelen felszabadult fiatalok gyorsan kiengednek, legtöbbször könnyelműen élik meg a nyári szünidő adta szabadságot. Ebből adódóan a legtöbb problémát az okozhatja, hogy gyakran meggondolatlanul feltűnő, jól látható helyen hordják az értékes műszaki cikkeket és ékszereket. Megmutatják egymásnak, néha dicsekszenek is a frissen beszerzett mobiltelefonnal, számítástechnikai eszközökkel a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, plázában és közösségi helyeken, amely növeli az áldozattá válás lehetőségét.

Kábítószerkereskedőket fogtak el

C. Ákos március 13-án Solymáron közlekedett gépkocsijával, amikor a solymári rendőrök megállították és igazoltatták. Az intézkedés során a férfi ruházatából kábítószergyanús csomag került elő, melyről kiderült, hogy marihuána. A férfin a kábítószer fogyasztását kimutató gyorsteszt pozitív lett. A 40 éves férfit a helyi körzeti megbízottak a Pilisvörösvári Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kábítószerbirtoklás-vétség elkövetésének megalapozott gyanújával.

Igazságosztóként járt el

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Tivadar 26 éves pilisszentiváni lakos ellen. A 26 éves gyanúsított március 4-én 17 óra 15 perc körül a bejárati kapu leemelésével bement egy pilisvörösvári családi házas telekre, majd a lakásban az ismerősét egy székbe lökte. A sértettet több alkalommal veszélyesen megfenyegette, ököllel az arca felé ütögetett, illetve a ruházatából egy kést vett elő, a sértett nyakához tartotta, és folytatta a fenyegetéseket. Ezt követően a férfi követelte a sértett tulajdonát képező személygépkocsi indítókulcsát és forgalmi engedélyét, valamint 30 000 forint készpénzt. K. Tivadar, hogy a követelésének nyomatékot adjon, egy téglával betörte a személygépkocsi jobb első ablaküvegét. Az így megszerzett gépjárművel a gyanúsított távozott a helyszínről.

A Pilisvörösvári Rendőrőrs lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen az alábbi esetekben. Ismeretlen tettes Pilisvörösvár, Tó utcában lévő egyik családi ház bekerített udvarán lévő gázfogyasztásmérő készüléket 2014. február 7-én 22 óra 30 perc és 2014. február 8-án 7 óra közötti időben szakszerűen leszerelte és eltulajdonította. Egy pilisvörösvári családi házba ismeretlen tettes 2014. február 11-én 8 óra és 18 óra 30 perc közötti időben bement, ott kutatást végzett, de nem tulajdonított el semmit.

A Pilisvörösvári Rendőrőrs lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen az alábbi esetekben.

A 10. számú főúton folyó vasúti építkezésről 2013. december 15. és 2014. január 7. közötti időszakban a betonaljzatról világítási kábeleket vittek el.

Egy családi házból ismeretlen tettes gázórát tulajdonított el január 23-án a hajnali órákban.

Lopás

Egy pilisvörösvári középiskolában december 2-án 9 óra 45 perc és 14 óra 30 perc közötti időben a folyosón kihelyezett ruhásszekrényt ismeretlen tettes feltörte, majd abból eltulajdonított egy női síkabátot, egy sálat, egy sapkát, valamint egy pár kesztyűt.

December 3-án 14 óra körüli időben Pilisvörösvár, Csendbiztos utcában parkoló személygépkocsi egyik ajtóüvegét betörte, majd az utastérből eltulajdonított egy kézitáskát, amiben személyes okmányok, készpénz és bankkártya volt.

Lopás

Ismeretlen elkövető november 16-án a Munkácsy utcában egy családi házba bement, és onnan különböző értékeket tulajdonított el. November 21-én az Iskola utcában egy családi házba surrant be ismeretlen tettes, készpénzt, arany ékszereket és egy iPodot, valamint egy netbookot tulajdonított el. A Zöldfa utcában egy családi házból november 27-én eltulajdonították a sértett táskáját, melyben személyes okmányai, lakásának kulcsa, készpénze, illetve bankkártyák voltak.

A rendőrség keresi a képen látható férfit, aki 2013. október 30-án 7 óra körüli időben Pilisszentiván területén, egy parkolóban leparkolt személygépkocsiról eltulajdonította mindkét rendszámtáblát, majd azokat felszerelte a képen látható fekete színű személygépkocsira. Ezt követően az ismeretlen férfi az eltulajdonított rendszámtáblával ellátott járművel 7 óra 37 perckor tankolt egy pilisvörösvári benzinkúton, majd fizetés nélkül elhajtott Piliscsaba irányába.  Az eltulajdonított forgalmi rendszám JPC-367.

Aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-23/505-400 telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Betörés, besurranás, lopás

A Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrse nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt az alábbi ügyekben indított eljárást ismeretlen tettesek ellen: 2013. augusztus 14-én 08 óra 45 perc és 12 óra között a Sirály utcában egy kertes házba tört be ismeretlen személy, és különböző arany ékszereket, illetve készpénzt tulajdonított el. Augusztus 17-én 11 óra 30 perc és augusztus 22-én 8 óra közötti időben ismeretlen elkövető egy telephelyre betört, és onnan gipszkarton szerelőelemeket és csavarokat tulajdonított el.

Lopás, betörés

Két motorlopás is történt június-július hónapban. Az első esetben a Szent Erzsébet utcai kocsma előtt egy férfi – benne hagyott kulccsal – leállított motorját vitték el. Egy ismerőse kölcsön szerette volna kérni a motort egy körre, ám mivel ittas volt, nem kapta meg. Később mégis elvitte. Bejelentésre a rendőrség keresni kezdte, és el is fogta a tettest Pilisvörösváron, a Horgász soron.

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Holnap 03/21 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 6°C. Szélerősség ÉÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Csütörtök 03/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 6°C. Szelek É és változékony.
Derült
Péntek 03/23 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 9°C. Szelek ÉÉNy és változékony.

Előrejelzés az év 12. hetére, márc. 19 – 25 -ig : Ma hétfőn erősen felhős ég lesz felettünk. Hószállingózás lehet. Az északi szél élénk lehet a nap második felében. Reggel -3 fok, délután +1 fok várható. Kedden erő...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 28. napján (szerda) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!