Vendégkönyv

Tisztelet Uram!

Jelzésével kapcsolatosan felvettük a kapcsolatot a Szolgáltatóval, aki forgalomszámlálási adatok alapján vizsgálja az esetleges egyéb, lehetséges Fő utcai hulladékelszállítási időpontokat. A szolgáltatóval történő egyeztetés eredményéről tájékoztatjuk.

Tisztelettel:

Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal

Tisztelt Önkormányzat!

Pénteken 11 órakor mentem be Budapestre és a szembejövő sávban az Önkormányzattól a körforgalomig állt a sor. Ennek egy rendkívül egyszerű oka volt, mégpedig, hogy a “kukásautó” éppen gyűjtötte össze a kukákat. Ez a tevékenység egy kb. 1 órás sorban állást okozott az autósoknak. Vörösvár amúgy is szűk keresztmetszete a 10-es útnak, nem célszerű még jobban leszűkíteni. Ezt a gyakorlat egyébként általános Budapest szerte, végig a 10-esen nem törődve azzal, hogy mennyi bosszúságot okoz az autósoknak. Nem lehetne mondjuk este 7-töl gyűjteni a szemetet? Vagy úgy beosztani, hogy mindenhol gyűjtsék össze napközben, de a főúton este vagy hajnalban?

Gyökeres átalakulás előtt áll időjárásunk, bár ezen a hétvégén még alapvetően kellemesebb arcát mutatja majd időjárásunk., és csak lassan csökken a hőmérséklet.
Ma pénteken még marad a hetek óta tapasztalható meleg, alapvetően napos idő, 30 fok közeli hőséggel.
Éjjel és holnap szombaton egy nyárias zivatarokkal érkező csapadékrendszer érkezik, mely produkálhat itt-ott jégesőt, viharos károkozó szelet, és még felhőszakadásokat is, özönvízzel, de szombat déltől már napos idő lehet.
Vasárnapra lassan tovább hűl a levegő, és csak egy-egy zápor lehet, a szél sem lesz erős, és még mindig közelebb leszünk a 25 fokhoz, mintsem a 20-hoz.
Hétfőtől azonban tényleg beköszönt az ősz, gyakran szeles, egyre hűvösebb idővel, eleinte többfelé esőkkel, záporokkal, majd egyre inkább napos idővel, ennek ellenére egyre hidegebb lehet, és a jövő hét közepe, vége már igazi októberre jellemző hőmérsékleteket hozhat, reggelente 5-10 fok, nappalonként 15-20 fokkal, sőt jövő hétvégén már megjelenhetnek helyenként az első őszi talajmenti fagyok is!

Ma, szept. 13-án a délutáni, esti órákban zivatarok kialakulása várható az ország közel felén, térségünkben is nagy eséllyel.

A zivatarokhoz kísérőjelenségként társulhatnak viharos, akár károkozó szélrohamok, felhőszakadás, és akár cseresznye méretű jég.

A zivatarok az elmúlt órában ( kora d.u. 13 h ) jelentős számban alakultak ki az ország déli, középső, és északi részein, és hamarosan, d.u. 3 h – tól elérik a fővárost és térségét is, illetve újabbak alakulnak ki.

Szerdán bár kisebb számban, és eséllyel, de újfent lehetnek zivatarok.

Csütörtökön száraz, meleg idő várható, zivatar, eső, erős szél biztosan nem lesz.

Péntekig marad a szeptemberi hőség.

A következő 1 hét során is marad a meleg, igazi nyári idő, számottevő erős szél, és csapadék, zivatarok, viharok nélkül.
Éjjelenként 15 fok, nappalonként stabilan 30 fok körüli hőség ígérkezik országszerte.

A következő 1 hét során is marad a meleg, igazi nyári idő, számottevő erős szél, és csapadék, zivatarok, viharok nélkül.
Éjjelenként 15 fok, nappalonként stabilan 30 fok körüli hőség ígérkezik országszerte.

Üdv !

Ezen a fórumon is megpróbàlom jelezni a tisztelt vàrosvezetèsnek,hogy a szennyviztisztító környéke màr szemètlerakókènt üzemel ezen kívül a tó környezete teljesen elhagyatott kB 160cm gaz nőtt , de ez senkit sem zavar . Ha esetleg telefonon bejelentést teszek süket fülekre találok! Talán lassan kellene tenni valamit Gromon Úr!!!

Augusztus 23-án hétfőn újabb nagy mennyiségű csapadék zúdult Vörösvárra.
A nap során 36,1 mm csapadék hullott a hidegfrontból eső, zápor formájában, ebből reggel 9 h és délután 1 h között mintegy 30 mm, 4 órán belül.

A havi csapadékösszeg ezennel 71,5 mm-re, az éves pedig 692,5 mm-re nőtt.

Fontos megjegyezni, hogy az augusztusi átlag csapadék az térségünkben 60 mm körüli, tehát ez is már egy átlag feletti hónapként lesz elkönyvelve majd.

Az éves átlagos mennyiség itt 640 mm körüli.
Ezidáig pedig kb. 410 mm körüli az átlagos.

Ehhez képest már közel 700 mm-nél jár az év.
Ez az összeg az országban síkvidéken a legtöbbek közé tartozik.

Csak Zala és Veszprém megye egyes pontjai csapadékosabbak, 700-710 mm körüli összegekkel.

Bar a het eleji, hetfoi zaporos, zivataros esemenyek nem erintettek a kozepso orszagreszt, inkabb nyugaton es eszakkeleten voltak heves, nehol pusztito zivatarok.

De ezzel meg nincs vege :
Ma kedd ejjel es holnap szerdan egy magassagi hidegorveny okoz orszagszerte zaporokat, zivatarokat.

Pilisvorosvaron ugyan kis esellyel, de elofordulhat akar heves zivatar is, melyet karokozo szelrohamok, jegeso, felhoszakadas kiserhet.

Csutortokon kisse szarazabb levego erkezik folenk, igy csak zaporok lehetnek.

Penteken egy ciklon okozhat szerte a Dunantulon, igy Vorosvaron is kiados esot, zaport, zivatart, de heves zivatar karokozo jelenseggel nem valoszinu.

Szombaton, aug. 20- an szerencsenk lesz.
Orszagszerte napos, szaraz, meleg, 30 fokkal tarkitott ido varhato, eros szel nelkul.

Vasarnap markans hidegfront erkezhet, melyet egyre tobbfele heves zaporok, zivatarok, egyre tobbfele viharossa fokozodo eny szel kiserhet.
Ismet elofordulhatnak heves, karokozo viharok, akar varosunkban is!

Ma péntek estétől – holnap szombat délelőttig egy hidegfront alakítja az ország Tiszától Nyugatra eső részének, így térségünk, Pilisvörösvár időjárását is.

Ma estétől kezdve kb. fél napon keresztül alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához.
Bőséges csapadékra kell készülni újfent, akár több hullámban is.
Jégesőre szerencsére kicsi az esély, de kizárni persze ezt sem lehet.
Ami várható : Sok, akár 20-30 mm csapadék, viharos, esetleg károkozó akár 70-80 km/ h- s széllökések a front betörésekor, és felhőszakadás, aktiv villám tevékenység kíséretében.

A mielőbbi vihar előtti intézkedéseket célszerű már megtenni estig, a viharok érkezéséig!

A régi vendégkönyv bejegyzései itt olvashatóak

Helyi időjárás

Derült
Holnap 03/25 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Vasárnap 03/26 0%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 13°C. Szélerősség É 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Hétfő 03/27 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 16°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés márc. 24 – 31 -ig, az az ma péntektől – jövő hét péntekig : Ma alapvetően változóan napos – felhős időre készülhetünk. Csapadék ma sem lesz. Eleinte a dny, majd az északira forduló szél megé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. március 30. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!