Vendégkönyv

Tisztelt Hivatal!Édesapám tavaly április 6-án elhalálozott. Tegnap kaptam meg édesanyámtól levelüket, mely Önök által címezve is “NÉHAI” Rózsa Miklós nevére érkezett. “Tisztelt Adózó” megszólítással kérik tőle az idei kommunális adó befizetését. Megküldték a tavalyi év második félévére vonatkozó elmaradt adó és a késedelmi kamat befizetésére szolgáló csekkeket is. Minden egyes csekken “NÉHAI” Rózsa Miklós neve szerepel. Szegény édesanyám és én is 1 éve gyászoljuk édesapámat, közeleg halálának évfordulója. Gondolhatják, hogy egy 75 éves özvegyasszonyt és engem is mennyire megvisel ez és még ilyen leveleket is kapunk Önöktől. Tisztelettel kérdezem: nincs Önökben emberség? Ez nem kegyeletsértés? Csak a pénzbehajtás? Ha nyilvántartó rendszerükben szerepel, hogy valaki már elhunyt, nincs rá lehetőség, hogy ne próbáljanak meg tőle adót szedni? Gondolom megértik felháborodásomat!!! Várom válaszukat!Üdvözlettel egy gyászoló özvegy nevében is egy gyászoló fiú

Tisztelt Szalai Ibolya!Tájékoztatom arról, hogy az Okmányiroda 2013. január 1. napjától a Pilisvörösvári Járási Hivatal szervezeti egysége, ezért az Okmányirodával kapcsolatos – Pilisvörösvár Város Önkormányzatának honlapja vendégkönyvébe írt – bejelentését a Pilisvörösvári Járási Hivatal vezetőjének továbbítottam. Kérem tájékoztatásom tudomásul vételét.Üdvözlettel:Hegyes Józsefné aljegyző

Tisztelt Cím! Külföldre költözés – családi pótlék ügyet szerettem volna tegnap intézni az okmányirodán. Mivel csak két(!) ügyintéző volt, lassan haladt a sor. Háromszor haza kellett mennem ,mert tömve volt a váró, kb.50 fokos meleg, és csak az utánam jövőket szólították. Este 7 órakor ismét visszamentem, amikor is másodmagammal ugyanazért vártunk. Az ügyintéző közölte, hogy ő “nem illetékes” holnap jöjjünk. (Egy okmányirodán is van “illetékes”? )Felháborítónak tartom, hogy egy egész nap alatt nem lehet a pilisvörösvári okmányirodán emberhez méltó módon ügyet intézni. u.i. ma délelőtt sikerült az “illetékessel” elintézni az ügyemet.üdvözlettel: egy volt közigazgatási ügyintéző

Tiszteletem!Most, hogy a közi(Z)gatás újfent át lett szervezve, van-e lehetőség arra, hogy ügyfélfogadási időben értekezleten lévő ügyintézőt legalább fényképről lehessen látni, ha telefonon másként nem.(Persze tudom, hogy a honlap nem társkereső céllal funkcionál, meg egynémely ügyintézőt talán sértene, ha az arcképe is ki lenne téve, meg persze egy ilyen mutatós weblapnak sem biztos, hogy előnyös lenne az “arcképcsarnok”, de én, mint polgár legalább látnám, hogy a telefonon bemutatkozásomra ki nem mutatkozik be, mégha ezerx a műszaki osztályt “képviseli” is. Az viszont dicséretére szóljon, hogy nyűg nélkül adott felvilágosítást, útbaigazítást :))Tisztelettel egy közi(Z)gatási szakvizsgás, régi vágású, bőven nyugdíjas.

Tisztelt Török Éva Asszony!
A városi honlap vendégkönyvébe írt üzenetét köszönettel vettük. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályaiban megfogalmazott alapelvek figyelembe vételével, a költségtakarékosság és a hatékonyság érdekében úgy szervezzük meg az Okmányirodai tevékenységet, hogy az, az ügyfélnek és a hatóságnak a legkevesebb költséget okozza, és az eljárás a lehető leggyorsabban lezárható legyen.Amennyiben az ügyfél önhibáján kívül – vagy adott esetben neki felróható okból – többször kényszerül egyazon ügyintézés céljából hivatalunkat megkeresni, lehetőségeinkhez és az ügyfajtához mérten igyekszünk az ügyet rövid úton elintézni. Ha lehetőség van rá, akkor akár az ügyfélfogadási idő kezdete előtt is, hogy a többi ügyfél lehetőségét az ügyintézésre (plusz egy sorszám megmarad) ne vegyük el, és ne tartsuk fel a szükségesnél hosszabb ideig.Biztosíthatom, hogy ha hasonló probléma merülne fel az Ön ügyintézése során, a fentebb említett elvet az ügyintézők az Ön – vagy bármely más ügyfél/polgár – érdekében is alkalmaznák.További lehetőség az időpontfoglalással történő ügyintézés – amelyről tájékoztatást kaphat a www.pilisvorosvar.hu honlapon, vagy személyesen/telefonon az ügyintézőktől,– így az esetenként hosszabb várakozási idő szintén kiküszöbölhető.Ha további kérdése merülne fel az ügyintézés rendjével, módjával kapcsolatban, kollégáim készséggel válaszolnak – a kérdés felmerülésének helyén is. Köszönjük hogy bejelentésével segítette munkánkat.

Ruzsa Anett, okmányiroda vezető

Szintén az Okmányiroda.12.30-tól ad sorszámot az ügyfelek 12.15-től várakoznak kint mert a váró helységbe nem mehetnek be, kulccsal zárva.Jön egy úri ember kap csekket elmegy befizetni utána soron kívül behívják elintézik a jogosítványát 12.50-kor a többi ügyfél vár 13óráig míg elkezdődik az ügyfél fogadás. Gondolom a többi adófizető állampolgár is megérdemelné a soron kívüli ügyintézést.Nem értem akkor miért kell sorszámozni,vagy diszkrétebben kéne kezelni a csókosokat.Tisztelettel egy ügyintézésre váró állampolgár.

Hát persze. Boztheim István nem városuk polgára, nem Önökre hoz szégyent,semmi köze nincs Pilisvörösvárhoz, ez itt pedig nem egy fórum.Gratulálok, csak így tovább. Még sok Botzheimet kívánok Önöknek, sokra fogják még vinni.

Tisztelettel felhívom figyelmüket a Közbeszerzési Értesítő 130. számára (Újpesti vasúti hí-Pilisvörösvár közötti vasútfejlesztés kivitelezésére kiírt pályázat).

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön által, Városunk hivatalos honlapjának vendégkönyvébe írtakra hivatkozva, ezúton tisztelettel tájékoztatom, hogy az okmányirodák illetékességi területéről szóló 256/2000. (XII. 26.) sz. Kormányrendelet értelmében a pilisvörösvári Okmányiroda feladatait az ország egész területére kiterjedő illetékességgel látja el. Szűk illetékességi területéhez 9 település tartozik, több mint 52.000 potenciális ügyféllel.

A hét munkanapjain, ügyfélfogadási időben nagyszámú ügyfelet fogadunk (csütörtök kivételével), így értelemszerűen előfordulhatott, hogy a pénteki ügyintézés közben az érintett ügyintézőnek nem állt módjában a telefont felvenni. Tekintettel arra, hogy nem írta meg, hogy mely számot hívta, sajnos nem tudtam beazonosítani, hogy a tíz okmányirodai ügyintéző közül ki és milyen okból nem vette fel a telefont. Amennyiben időközben sem sikerült volna felvennie a kapcsolatot az okmányiroda illetékes ügyintézőjével, kérem, hogy írja meg nekem, hogy hogyan tudok Önnek segíteni.

Egyúttal tájékoztatom, hogy Okmányirodánkban kérelmet többféleképpen lehet előterjeszteni:

- Lehetőség van – csütörtök kivételével – a hét valamennyi napján az ügyintézésre, sorszámos ügyfélfogadás keretében.
– Ezen kívül az Ügyfélkapun keresztül heti három alkalommal tud időpontot foglalni.
- Továbbá lehetősége van minden hétfői napon, két órában időpontot kérni (hétfő 16 és 18 óra között), amikor az időpontfoglalás alapján, soron kívül állunk az ügyfelek rendelkezésére.

Okmányirodánkban az ügyintézők készségesen segítenek azoknak az ügyfeleinknek is, akinek esetleg aznapra nem jut sorszám. Ha idejük megengedi a várakozást, az ügyfélfogadás befejeztével a háttérmunka megkezdése előtt állunk szíves rendelkezésükre. Ritkán, de előfordul, hogy okmányirodánkban elfogy a sorszám, de ilyenkor is igyekszünk minden felmerülő igényre megoldást keresni.

Tisztelettel:

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

A régi vendégkönyv bejegyzései itt olvashatóak

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Szombat 07/22 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legalacsonyabb hőmérséklet 17°C.
Zivatar valószínű
Holnap 07/23 40%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 32°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 40%.
Zivatar
Hétfő 07/24 90%
Zivatar
Zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 30°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 90%. Helyenként erős esőzés lehetséges.

Előrejelzés júl. 21 – 27 – ig, az az ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken változó fátyol – és gomolyfelhőzet mellett több órát süt majd a Nap. Csapadék ma nem lesz. Az ény szél reggel...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. augusztus 3. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!