A képviselő-testület elfogadta Pilisvörösvár településképi arculati kézikönyvét és Településképi rendeletét

2017 . december 13 .

Városunk arculatát, utcáink képét alapvetően az ingatlantulajdonosok egyéni döntései határozzák meg. Amikor egy-egy ingatlantulajdonos úgy dönt, hogy családi házat, üzletet, irodát stb. épít, vagy meglévő házát, üzletét lebontja, átalakítja, újjáépíti, akkor nemcsak a saját álmait valósítja meg, hanem egyben hatással van a szomszédjai, az utca többi lakói, sőt az egész város életére.

A Településképi arculati kézikönyv a jó döntések meghozatalához kíván segítséget nyújtani azzal, hogy jó példákat mutat be az építkezők számára és ajánlásokkal tájékoztatja az építkezőket arról, hogy milyen építészeti elemek illenek a város sajátos arculatához, milyen elemek segítik annak következetes fejlődését.

A településképi rendelet a kézikönyv ajánlásai közül a legfontosabbakat szabályként is rögzíti. Javasoljuk, hogy telekvásárlás vagy építkezés előtt kérjen szakmai tájékoztatást arról, hogy a telket milyen szabályok érintik, és az építés során milyen előírásokat kell figyelembe venni!

A Településképi arculati kézikönyv és a Településképi rendelet 2017. december 13-tól megtalálhatók a város honlapján: http://pilisvorosvar.hu/vorosvari/telepuleskep/

Gromon István
polgármester

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 01/21 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet -7°C.
Derült
Holnap 01/22 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek ÉÉK és változékony.
Hózápor
Kedd 01/23 50%
Hózápor
Délelőtt hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%.

Előrejelzés jan. 19. – 24 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Szerda óta már az 5. ill. 6. időjárási front vonul át térségünk felett a mai nap folyamán. Szerda este, késő este igen csak viharossá vá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. január 25. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!