A képviselő-testület elfogadta Pilisvörösvár településképi arculati kézikönyvét és Településképi rendeletét

2017 . december 13 .

Városunk arculatát, utcáink képét alapvetően az ingatlantulajdonosok egyéni döntései határozzák meg. Amikor egy-egy ingatlantulajdonos úgy dönt, hogy családi házat, üzletet, irodát stb. épít, vagy meglévő házát, üzletét lebontja, átalakítja, újjáépíti, akkor nemcsak a saját álmait valósítja meg, hanem egyben hatással van a szomszédjai, az utca többi lakói, sőt az egész város életére.

A Településképi arculati kézikönyv a jó döntések meghozatalához kíván segítséget nyújtani azzal, hogy jó példákat mutat be az építkezők számára és ajánlásokkal tájékoztatja az építkezőket arról, hogy milyen építészeti elemek illenek a város sajátos arculatához, milyen elemek segítik annak következetes fejlődését.

A településképi rendelet a kézikönyv ajánlásai közül a legfontosabbakat szabályként is rögzíti. Javasoljuk, hogy telekvásárlás vagy építkezés előtt kérjen szakmai tájékoztatást arról, hogy a telket milyen szabályok érintik, és az építés során milyen előírásokat kell figyelembe venni!

A Településképi arculati kézikönyv és a Településképi rendelet 2017. december 13-tól megtalálhatók a város honlapján: http://pilisvorosvar.hu/vorosvari/telepuleskep/

Gromon István
polgármester

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Ma 03/24 0%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 7°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti.
Jórészt felhős
Holnap 03/25 10%
Jórészt felhős
Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet 8°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti.
Jórészt felhős
Hétfő 03/26 10%
Jórészt felhős
Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet 11°C. Szélerősség ÉÉNy 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés márc. 21 – 27 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig : Ma szerdán eleinte erősen felhős, napközben változóan napos felhős időnk lehet több órás napsütéssel, majd délutántól – estig erősen...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 28. napján (szerda) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!