A temetőbe gépjárművel történő behajtás szabályairól

2017 . június 20 .

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a helyi temetőrendelet 10. § (1) bekezdés e) pontja értelmében, a temető rendjének, csendjének, nyugalmának megóvása érdekében:

A temetőben tilos gépjárművel közlekedni, kivéve a behajtási engedéllyel rendelkező

  • a súlyos mozgáskorlátozottat szállító járművet,
  • a temetkezési tevékenységben részt vevő járművet,
  • a temetőben vállalkozásszerűen munkát végző járműveket,
  • mozgássérülteket, az időseket és a betegeket szállító járművet.

Az utóbbi hónapok üzemeltetési gyakorlata alapján megállapítható, hogy sajnos egyre többen vannak, akik a kitűzött házirenddel ellentétesen, indokolatlanul hajtanak be gépjárművel a temetőbe, ezzel zavarva a temető csendjét és rendjét. A temetőbe szabálytalanul behajtó gépjárműforgalom időközben már elviselhetetlenné vált.

Aki a temetőrendelet alapján gépjárművel kíván behajtani a temetőbe és megfelel a temetőrendelet előírásainak, annak a Műszaki Osztály temető-üzemeltetéssel foglalkozó ügyintézője, Imre Andrea egy évig érvényes behajtási engedélyt állít ki. (26-330-233/130 mellék). Behajtási engedély nélkül a temetőbe behajtani tilos. Aki engedély nélkül hajt be a temetőbe gépjárművel, azzal szemben kénytelenek leszünk hatósági eljárást indítani. A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 8/2017. (II. 27.) önkormányzati rendelet 8. § (3) értelmében, aki behajtási engedély nélkül, jogosulatlanul hajt be a temetőbe, kétszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. Bár fenti rendelkezés már hatályos, az első időszakban csak figyelmeztetjük a behajtási engedély nélkül behajtókat a helyi rendelet tartalmára, tehát a szabálytalan behajtások megszüntetésére vagy az engedély kiváltására.

A behajtási engedélyek kiváltásának határideje 2017. augusztus 1. napja. Ezen időszakig a temetőrendelet alapján felhívjuk majd a gépjárművel behajtó, rendelet szerinti jogosultakat az engedélyek kiváltására. Reményeink szerint 2017. augusztus 1-je után sem kell bírságot kiszabnunk, mert megszűnnek majd a rendeletnek nem megfelelő, temetőbe történő behajtások.

Köszönjük megértésüket!

Pándi Gábor
alpolgármester

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Holnap 03/21 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 6°C. Szélerősség ÉÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Csütörtök 03/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 6°C. Szelek É és változékony.
Derült
Péntek 03/23 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 9°C. Szelek ÉÉNy és változékony.

Előrejelzés az év 12. hetére, márc. 19 – 25 -ig : Ma hétfőn erősen felhős ég lesz felettünk. Hószállingózás lehet. Az északi szél élénk lehet a nap második felében. Reggel -3 fok, délután +1 fok várható. Kedden erő...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 28. napján (szerda) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!