Felhívás magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos adatbejelentési kötelezettségekre

2018 . február 9 .

A magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatban felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a kommunális adófizetési kötelezettség alá tartozó ingatlan eladásra, vételre, öröklésre, ajándékozásra, kisajátításra, telekalakításra, összevonásra kerül, úgy azt a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához, az Adatbejelentés a magánszemélyek kommunális adójáról nyomtatványon kell bejelenteni.

A tulajdonosok körében történő személyi változásokat, illetve a vagyoni értékű jog jogosítottjai körében bekövetkező személyi változásokat szintén be kell jelenteni. 

Amennyiben a kommunális adó alanyának (tulajdonosként vagy vagyoni értékű jog jogosultjaként) lakóhelye megváltozik, úgy azt kérjük a Polgármesteri Hivatal adócsoportjához, a változást követő 15 napon belül bejelenteni szíveskedjenek.

 Az adókötelezettség keletkezésére, változására vagy megszűnésére okot adó körülményt és annak időpontját az adatbejelentés nyomtatvány IV., V., illetve VI. pontjában tudják jelölni. 

Kérdéseikkel a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához fordulhatnak a 26/330-233-as telefonszámon a 108,109,110,111-es mellékeken.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 02/25 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet -11°C.
Jórészt felhős
Holnap 02/26 0%
Jórészt felhős
Továbbra is metsző hideg. Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 15 és 30 km/h közötti.
Borús
Kedd 02/27 20%
Borús
Felhős. Hószállingózás vagy hózápor lehetséges. A legmagasabb hőmérséklet -5°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés febr. 23 – 28 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken folytatódik az előző napokban tapasztalt erősen felhős, borult idő. Ma is előfordulhat kisebb csapadék estig, gyenge havazás...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 1. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!