Felhívás magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos bejelentési kötelezettségekre

2017 . szeptember 1 .

A magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatban felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a kommunális adófizetési kötelezettség alá tartozó ingatlan eladásra, vételre, öröklésre, ajándékozásra, kisajátításra, telekalakításra, összevonásra kerül, úgy azt a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához, magánszemélyek kommunális adóbevallási nyomtatványon be kell jelenteni.

A tulajdonosok körében történő személyi változásokat illetve a vagyoni értékű jog jogosítottjai körében bekövetkező személyi változásokat szintén be kell jelenteni. 

Amennyiben a kommunális adó alanyának (tulajdonosként vagy haszonélvezőként) bejelentett címe megváltozik, úgy azt kérjük a Polgármesteri Hivatal adócsoportjához, a változást követő 15 napon belül bevallási nyomtatvány benyújtásával jelezni szíveskedjenek.

 A változás jellegét (adókötelezettség keletkezése, adókötelezettség változása, adókötelezettség megszűnése) a bevalláson a II. pontban a bevallás benyújtásának okánál tudják jelölni. A változást igazoló dokumentum másolatát kérjük mellékelni szíveskedjenek. 

A bevallási nyomtatvány a www.pilisvorosvar.hu weboldalon a Vörösvári (környékbeli vagyok) / Polgármesteri Hivatal / Letölthető dokumentumok / Gazdálkodási osztály dokumentumainál letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vagy Adócsoportjában is beszerezhető.

Kérdéseikkel a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához fordulhatnak a 26/330-233-as telefonszámon a 108,109,110,111-es mellékeken.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Helyi időjárás

Eső valószínű
Ma 09/20 60%
Eső valószínű
Záporok. A legmagasabb hőmérséklet 17°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 40%.
Eső
Holnap 09/21 90%
Eső
Eső. A legmagasabb hőmérséklet 14°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti. Eső valószínűsége 90%. Lehullott csapadék mennyisége 6 mm.
Helyenként felhős
Péntek 09/22 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 18°C. Szélerősség ÉNy 15 és 25 km/h közötti.

Előrejelzés szept. 20. – 26 ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig : Ma szerdán erősen felhős, borult, eleinte párás időnk lesz. Kevés napsütésre van csak esély napközben. Egy-egy zápor, kisebb eső nem kizá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. szeptember 28. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!