Felhívás magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos bejelentési kötelezettségekre

2017 . szeptember 1 .

A magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatban felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a kommunális adófizetési kötelezettség alá tartozó ingatlan eladásra, vételre, öröklésre, ajándékozásra, kisajátításra, telekalakításra, összevonásra kerül, úgy azt a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához, magánszemélyek kommunális adóbevallási nyomtatványon be kell jelenteni.

A tulajdonosok körében történő személyi változásokat illetve a vagyoni értékű jog jogosítottjai körében bekövetkező személyi változásokat szintén be kell jelenteni. 

Amennyiben a kommunális adó alanyának (tulajdonosként vagy haszonélvezőként) bejelentett címe megváltozik, úgy azt kérjük a Polgármesteri Hivatal adócsoportjához, a változást követő 15 napon belül bevallási nyomtatvány benyújtásával jelezni szíveskedjenek.

 A változás jellegét (adókötelezettség keletkezése, adókötelezettség változása, adókötelezettség megszűnése) a bevalláson a II. pontban a bevallás benyújtásának okánál tudják jelölni. A változást igazoló dokumentum másolatát kérjük mellékelni szíveskedjenek. 

A bevallási nyomtatvány a www.pilisvorosvar.hu weboldalon a Vörösvári (környékbeli vagyok) / Polgármesteri Hivatal / Letölthető dokumentumok / Gazdálkodási osztály dokumentumainál letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vagy Adócsoportjában is beszerezhető.

Kérdéseikkel a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához fordulhatnak a 26/330-233-as telefonszámon a 108,109,110,111-es mellékeken.

dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Helyi időjárás

Köd
Szerda 11/22 10%
Köd
Az éjszaka folyamán köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0°C.
Köd
Holnap 11/23 20%
Köd
Felhős, délelőtti ködfoltokkal borított területek. A legmagasabb hőmérséklet 8°C. Szélerősség KDK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Péntek 11/24 10%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet 10°C. Szelek KDK és változékony.

Előrejelzés nov. 22 – 28 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig : Ma erősen felhős időnk lesz, kevés napsütéssel. Csapadék már nem lesz, a hajnalban megszűnt jelentős eső után újabb csapadékot nem várunk. ...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. november 30. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!