Tájékoztatás a 2018-ban induló Magyar Születési Kohorszvizsgálatról

2017 . december 1 .

A KSH Népességtudományi Kutató Intézet longitudinális kutatást indít a 2018-ban születettek körében. A kutatás fő célja, hogy átfogó képet adjon a gyermekek magyarországi felnövekedéséről. A véletlen kiválasztáson alapuló utánkövetéses vizsgálatba Pilisvörösvár is bekerült.

A várandós és a csecsemőkori adatgyűjtés feladatát a védőnői hálózat segítségével oldják meg, a későbbiekben kérdező biztosok segítségével folyik a kutatás. Az adatgyűjtés 2018 januárjában, magzati korban, a 28-32. terhességi hét közötti időszakot töltő várandósokkal kezdődik. A tervek szerint országos szinten 11-12 ezer várandóstól gyűjtenek adatokat. A további adatgyűjtések a gyermekek fél-, 1 és 4 éves korában történnek. Az adatok gyűjtését nagyon széles körben tervezik: a kérdések a gyermekek kognitív, érzelmi fejlődésétől kezdve a családi és környezeti hátterén keresztül az egészségig, és a társadalmi egyenlőtlenségekig terjednek. Az Intézet hosszútávú célja, hogy a gyermekek teljes felnövekedését tudják követni. Hasonló kutatás az országban és a régióban még nem történt, egyedülálló lesz méretében és széleskörű hasznosíthatóságának tekintetében is.

A kutatás mibenlétéről, haladásáról és eredményeiről folyamatosan tájékozódhatnak a www.kohorsz2018.hu honlapon.

Pilisvörösvár, 2017. november 17.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Helyi időjárás

Havazás
Szombat 03/17 100%
Havazás
Előrejelzés: holnap sokkal hűvösebb lesz mint ma.
Borús
Vasárnap 03/18 20%
Borús
Előrejelzés: holnap sokkal hűvösebb lesz mint ma.
Jórészt felhős
Hétfő 03/19 20%
Jórészt felhős
Előrejelzés: holnap sokkal hűvösebb lesz mint ma.

Előrejelzés márc. 16. – 21 – ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken boromgo időnk lehet, hajnaltól – délutánig kiadós esővel, záporokkal. Délután nyugat felől gyengül majd meg is...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 28. napján (szerda) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!