TÁJÉKOZTATÁS a növények kiültetési szabályairól a pilisvörösvári temetőben

2016 . február 11 .

A pilisvörösvári temető területén az akadálymentes gyalogosközlekedés biztosítása és a kulturált környezet kialakítása érdekében, valamint kegyeleti okból az élő növényeknek a sírokra való kihelyezését és ültetését Pilisvörösvár Város Önkormányzata az alábbiakban szabályozza:

  1. A lágy és félfás szárú növények közül a max. 60 cm magas növekedésűek ültethetők (pl: kerti és egynyári virágok), az örökzöldek közül csak a törpe fajták ültethetők (pl: törpefenyő, törpe thuja).
  2. A növények sem kiültetéskor, sem a növényzet növekedése közben nem nyúlhatnak a sírhelyen túlra.
  3. Az útra, valamint a sírhelyen túlra kinyúló növényzetet a temetőgondnokok minden felszólítás nélkül visszametszhetik, és ezért nem tartoznak felelősséggel a sírhelytulajdonos felé.

A növények kiültetésével kapcsolatos kérdésekben egyeztetni és tájékoztatást kérni a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán lehet ügyfélfogadási időben (hétfő: 13-17, szerda 8-12 és 13-17 óráig) lehet az alábbi telefonszámokon:

26/330/233/130-as mellék: Imre Andrea
26/330/233/149-es mellék: Paul Csaba

A temető nyitvatartási ideje:

október 1. és február 28. között: 8-17 óráig
március 1. és szeptember 30. között: 7-19 óráig

Kérjük a sírhelytulajdonosokat, hogy a növények kiültetésénél vegyék figyelembe a fenti szabályokat, segítve a temetőgondnokok munkáját, valamint a temető látképének rendezettebbé tételét.

Együttműködésüket köszönjük.

Pilisvörösvár, 2016. február 10.

Gromon István
polgármester

Helyi időjárás

The location could not be found.

Előrejelzés jan. 15 – 21 -ig, az év 3. hetére : Ma hétfőn erősen felhős, borult égre számíthatunk. Hószállingózás nem kizárt. A vasárnap reggelre lehulló 8 cm vizes hó ma is egész nap kitart, nem fog elolvadni. A d...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendkívüli ülésére 2018. január 16. napján (kedden) 18:30 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!