Tájékoztatás a szennyvíz-szippantásról

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (1) bekezdése értelmében a települési önkormányzat kötelezően ellátandó közszolgáltatásként, a közüzemi csatornahálózatba vagy a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendeletben meghatározott módon engedélyezett egyedi szennyvízkezelés után befogadóba nem vezetett háztartási szennyvíz begyűjtésére közszolgáltatást (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervez és tart fenn.

A jogszabályban foglaltak teljesítése érdekében Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 55/2016. (III. 31.) Kt. számú határozatában felkérte a Polgármestert, hogy a nem közművel összegyűjtött (szippantott) szennyvíz begyűjtésére vonatkozóan kérje meg a Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól az ideiglenes szennyvízszippantó közszolgáltató kijelölését.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az FKI-KHO:5264-11/2016 számú határozatában a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ideiglenes begyűjtésének ellátására (szippantásra) a Jäger Kft-t (2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 1.) jelölte ki közérdekű szolgáltatóként Pilisvörösvár közigazgatási területére, 2016. augusztus 22. napjától az új közszolgáltatási szerződés megkötéséig, de legfeljebb 2017. augusztus 22. napjáig, és a határozatban az Önkormányzat tulajdonában és a DMRV Zrt. üzemeltetésében lévő Pilisvörösvári szennyvíztisztító telepet jelölte meg ürítési helynek. A határozat 3.020 Ft/m3-ben határozza meg az ideiglenes begyűjtési ellátás szolgáltatási díját. Az 5 m3 alatti mennyiség begyűjtéskor is minimum az 5 m3-nek megfelelő mennyiséget számláz ki a szolgáltató, minimum 15.100 forintot.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 23/2016. (IX.9.) számú önkormányzati rendeletet megtalálható a városi honlapon, a www.pilisvorosvar.hu/Városi önkormányzat/Dokumentumok/Rendeletek/2016/23/2016.(IX.9.) linken. A rendelet személyi hatálya a város közigazgatási területén minden közcsatornára rá nem kötött olyan ingatlan tulajdonosára, vagyonkezelőjére vagy egyéb jogcímen használójára vonatkozik, ahol szennyvíz keletkezik. A rendelet időbeli hatálya 2016. augusztus 22. napjától a közszolgáltatási szerződés megkötéséig, de legfeljebb 2017. augusztus 22. napjáig tart. A Jäger Kft-vel a szerződést a Katasztrófavédelmi határozat alapján megkötöttük. Ennek megfelelően a bruttó szolgáltatási díj 3.020 Ft/m3, illetve minimum 15.100 forint. Az 5 m3 alatti mennyiség begyűjtéskor is minimum az 5 m3-nek megfelelő mennyiséget számláz ki a szolgáltató a szolgáltatás elvégzésekor.

A közérdekű szolgáltatásra vonatkozó igényt hétköznapokon 6-16 óra között a 26/555-520 vagy 30/9580-520 telefonszámon, illetve a 26/555-529-es faxszámon vagy az info@jager.hu e-mail címen kell bejelenteni, a várható mennyiség megjelölésével (amennyiben nem telefonon történik a megrendelés, nagyon fontos a telefonos elérhetőség megadása, a pontos helyszín és a  munkavégzés időpontjának egyeztetése miatt.) A szolgáltató az igénybejelentéstől számított 72 órán belül (3 nap) köteles elvégezni a szolgáltatást. A helyszínen készpénzes számla készül, és a teljesítéskor a helyszínen készpénzben kell fizetni. A közszolgáltatási díjról szóló számla számlaképe megfelel az egységes számlaképről szóló 2013. évi CLXXXVIII. törvény előírásainak.

Gromon István
polgármester

Helyi időjárás

Eső valószínű
Péntek 01/19 80%
Eső valószínű
Előrejelzés: ma a hőmérséklet a tegnapihozhasonló lesz. Záporok..
Helyenként felhős
Szombat 01/20 10%
Helyenként felhős
Előrejelzés: ma a hőmérséklet a tegnapihozhasonló lesz. Záporok..
Havazás
Vasárnap 01/21 90%
Havazás
Előrejelzés: ma a hőmérséklet a tegnapihozhasonló lesz. Záporok..

Előrejelzés jan. 17 – 23 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig : Ma szerdán erősen felhős, borult idő lesz. Reggelig ködfoltok lehetnek, majd feloszlanak. A 3 napos szép, havas téli periódus megszűnik, ma...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendkívüli ülésére 2018. január 16. napján (kedden) 18:30 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!