Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata városunk német nemzetiségi oktatási intézményeinek „Living Puppets” bábokat rendelt. A bábokat – Ernie-t, Bert-et, Bodo-t, Tanni-t, Gretchen-t és Lasse-t – Sax László elnök úr és Sax Ibolya alelnök asszony 2017. december 12-én adták át karácsonyi ajándékként az intézményeknek. Mind az intézmények vezetői, mind pedig a nemzetiségi oktatásban-nevelésben részt vevő pedagógusok nagyon örültek az új „nebulóknak”, akik azonnal felvételt nyertek az intézményekbe. 

A nemzetiségi önkormányzat tagjai bíznak abban, hogy a gyerekek hamar meg fogják szeretni a bábokat. Miközben a bábok a foglalkozások során megelevenednek, a gyerekek még közelebb kerülnek a német nyelvhez.

A nemzetiségi önkormányzat a bábokkal együtt két könyvet is rendelt „Große Handpuppen ins Spiel bringen” és “Starke Stücke für Große Handpuppen” címmel, amelyet a pedagógusok kikölcsönözhetnek a nemzetiségi önkormányzattól.

 

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 01/21 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet -7°C.
Derült
Holnap 01/22 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek ÉÉK és változékony.
Hózápor
Kedd 01/23 50%
Hózápor
Délelőtt hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%.

Előrejelzés jan. 19. – 24 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Szerda óta már az 5. ill. 6. időjárási front vonul át térségünk felett a mai nap folyamán. Szerda este, késő este igen csak viharossá vá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. január 25. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!