Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata városunk német nemzetiségi oktatási intézményeinek „Living Puppets” bábokat rendelt. A bábokat – Ernie-t, Bert-et, Bodo-t, Tanni-t, Gretchen-t és Lasse-t – Sax László elnök úr és Sax Ibolya alelnök asszony 2017. december 12-én adták át karácsonyi ajándékként az intézményeknek. Mind az intézmények vezetői, mind pedig a nemzetiségi oktatásban-nevelésben részt vevő pedagógusok nagyon örültek az új „nebulóknak”, akik azonnal felvételt nyertek az intézményekbe. 

A nemzetiségi önkormányzat tagjai bíznak abban, hogy a gyerekek hamar meg fogják szeretni a bábokat. Miközben a bábok a foglalkozások során megelevenednek, a gyerekek még közelebb kerülnek a német nyelvhez.

A nemzetiségi önkormányzat a bábokkal együtt két könyvet is rendelt „Große Handpuppen ins Spiel bringen” és “Starke Stücke für Große Handpuppen” címmel, amelyet a pedagógusok kikölcsönözhetnek a nemzetiségi önkormányzattól.

 

Helyi időjárás

Derült
Ma 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szelek DNy és változékony.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!