Nagyon változékony időjárással bucsuzik az óév, és kezdődik az új év!

2017 . december 27 .

Előrejelzés dec. 27 – 2018. jan. 2 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig :

Ma szerdán délig a sűrű köd lesz az úr. Déltől a magasban, majd a talaj közelében is az egyre jobban megerősödő déli szél felszaggatja a ködmezőt, így déltől már kevés napsütés is lehet, de eközben a közeledő mediterrán ciklon előoldalán nyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, így csak kevés napsütés lehet déltől – délutánig. Este, éjjel már erősen felhős, borult ég lesz felettünk, csapadék azonban még várhatóan nem lesz hajnalig. Ahogy említettem is, a ciklon előoldalán a déli szél déltől egyre inkább megerősödik, éjjel már akár viharos 60 km/h-t elérő lökések is lehetnek.
Reggel 0 fok, délután 10 fok várható, és éjjel is enyhe időnk lehet, este és éjjel 7-8 fok várható.

Csütörtökön egy mediterrán ciklon elő, majd hátoldala határozza meg időjárásunkat. Egész nap borongós, esős időre számíthatunk, sőt éjjel már havas eső, hó is hullhat. A nap első felében a déli, a nap második felében az ény szél lehet erős.
Reggel és délután is 5 fok körül alalulhat a levegő hőmérséklete.

Péntek délig lehet csapadék havas eső, hó formájában. Sikvideken megmaradás várhatóan nem lesz, legfeljebb reggel alakulhat csak ki rövid időre vékony latyakos hóréteg, ami azonban hamar elolvadhat. Hegyekben 5 cm körüli hótakaró alakulhat ki. Déltől ény felől megszűnhet a csapadék, és felszakadozhat, majd csökkenhet a felhőzet, újabb csapadékot nem várunk. Az ény szél erős, olykor viharos lehet, 65 km/h körüli legerősebb lökések kíséretében. Estétől gyengulh a szél.
Reggel 1 fok, délután 3 fok várható.

Szombaton a nap első felében kevés felhő, több órás napsütés lehet, majd a nap második felében ény felől egy melegfront hatására már beborulhat az ég, és délutántól már havas eső, este, éjjel kisebb eső lehet. Az ény, majd dny szél déltől élénk, erős lehet.
Reggel -5 fok, délután 3 fok valószínű.

Vasárnap szilveszter napján erősen felhős, borult ég lehet, kisebb esővel, egy-egy záporral. A nyugati szél erős lehet. Jelentős enyhukes kezdődhet.
Reggel 3 fok, délután 7 fok valószínű.

Hétfőn és kedden erősen felhős, olykor borult ég lehet, időszakos kisebb esővel, záporral, erősen szeles idővel.
Reggelenként 5 fok, délutánonként 8 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

———————————————–

VESZELYJELZÉS PILISVÖRÖSVÁR TERÜLETÉRE ÉS KÖRNYÉKÉRE MÁTÓL – PÉNTEKIG :

Ma szerdán este, éjjel egy mediterrán ciklon előoldalán megerősödik, olykor viharossá fokozódhat a déli szél 60 km/h körüli legerősebb lökések kíséretében.

Csütörtökön a nap első felében a déli, a nap második felében a ciklon hátoldalán az ény szelet kísérhetik erős, esetleg néha viharos közeli 55-60 km/h közötti lökések.

Pénteken estig erősen szeles időt várunk, olykor viharos 65 km/h körüli lökések kísérhetik az ény szelet.

Péntek reggel havas eső, hó hullhat, mely átmenetileg csúszóssá, síkossá teheti a környék útjait, kiemelten a hegyvidékeken.

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 01/21 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet -7°C.
Derült
Holnap 01/22 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek ÉÉK és változékony.
Hózápor
Kedd 01/23 50%
Hózápor
Délelőtt hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%.

Előrejelzés jan. 19. – 24 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Szerda óta már az 5. ill. 6. időjárási front vonul át térségünk felett a mai nap folyamán. Szerda este, késő este igen csak viharossá vá...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. január 25. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!