Nagyon változékony időjárással bucsuzik az óév, és kezdődik az új év!

2017 . december 27 .

Előrejelzés dec. 27 – 2018. jan. 2 -ig, az az ma szerdától – jövő hét keddig :

Ma szerdán délig a sűrű köd lesz az úr. Déltől a magasban, majd a talaj közelében is az egyre jobban megerősödő déli szél felszaggatja a ködmezőt, így déltől már kevés napsütés is lehet, de eközben a közeledő mediterrán ciklon előoldalán nyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, így csak kevés napsütés lehet déltől – délutánig. Este, éjjel már erősen felhős, borult ég lesz felettünk, csapadék azonban még várhatóan nem lesz hajnalig. Ahogy említettem is, a ciklon előoldalán a déli szél déltől egyre inkább megerősödik, éjjel már akár viharos 60 km/h-t elérő lökések is lehetnek.
Reggel 0 fok, délután 10 fok várható, és éjjel is enyhe időnk lehet, este és éjjel 7-8 fok várható.

Csütörtökön egy mediterrán ciklon elő, majd hátoldala határozza meg időjárásunkat. Egész nap borongós, esős időre számíthatunk, sőt éjjel már havas eső, hó is hullhat. A nap első felében a déli, a nap második felében az ény szél lehet erős.
Reggel és délután is 5 fok körül alalulhat a levegő hőmérséklete.

Péntek délig lehet csapadék havas eső, hó formájában. Sikvideken megmaradás várhatóan nem lesz, legfeljebb reggel alakulhat csak ki rövid időre vékony latyakos hóréteg, ami azonban hamar elolvadhat. Hegyekben 5 cm körüli hótakaró alakulhat ki. Déltől ény felől megszűnhet a csapadék, és felszakadozhat, majd csökkenhet a felhőzet, újabb csapadékot nem várunk. Az ény szél erős, olykor viharos lehet, 65 km/h körüli legerősebb lökések kíséretében. Estétől gyengulh a szél.
Reggel 1 fok, délután 3 fok várható.

Szombaton a nap első felében kevés felhő, több órás napsütés lehet, majd a nap második felében ény felől egy melegfront hatására már beborulhat az ég, és délutántól már havas eső, este, éjjel kisebb eső lehet. Az ény, majd dny szél déltől élénk, erős lehet.
Reggel -5 fok, délután 3 fok valószínű.

Vasárnap szilveszter napján erősen felhős, borult ég lehet, kisebb esővel, egy-egy záporral. A nyugati szél erős lehet. Jelentős enyhukes kezdődhet.
Reggel 3 fok, délután 7 fok valószínű.

Hétfőn és kedden erősen felhős, olykor borult ég lehet, időszakos kisebb esővel, záporral, erősen szeles idővel.
Reggelenként 5 fok, délutánonként 8 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

———————————————–

VESZELYJELZÉS PILISVÖRÖSVÁR TERÜLETÉRE ÉS KÖRNYÉKÉRE MÁTÓL – PÉNTEKIG :

Ma szerdán este, éjjel egy mediterrán ciklon előoldalán megerősödik, olykor viharossá fokozódhat a déli szél 60 km/h körüli legerősebb lökések kíséretében.

Csütörtökön a nap első felében a déli, a nap második felében a ciklon hátoldalán az ény szelet kísérhetik erős, esetleg néha viharos közeli 55-60 km/h közötti lökések.

Pénteken estig erősen szeles időt várunk, olykor viharos 65 km/h körüli lökések kísérhetik az ény szelet.

Péntek reggel havas eső, hó hullhat, mely átmenetileg csúszóssá, síkossá teheti a környék útjait, kiemelten a hegyvidékeken.

Helyi időjárás

Derült
Ma 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szelek DNy és változékony.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!