Péntekig folytatódik a rendkub hideg idő, hétvégén jelentős enyhülés!

2018 . február 26 .

Előrejelzés az év 9. hetére, az az febr. 26. – márc. 4 -ig :

Ma hétfőn eleinte napos időnk lesz, de a nap folyamán folyamatosan növekszik a fátyol – majd rétegfelhőzet egy dél felől kozelgo mediterrán ciklon miatt. Délután már sok fátyolfelhő lesz az égen szűrt napsütéssel. Este és éjjel már erisegn felhős, borult ég lesz. Az ék szél élénk, olykor erős lehet.
A reggeli -12 fok után délután -3 fok várható.

Kedden borongós, egész nap erősen fagyos időnk lehet. A mediterrán ciklon hatarozza meg időjárásunkat. Hajnaltól – estig lehet kisebb havazás. Késő este és éjjel már csak hószállingózás lehet. Összesen 3-5 cm igen laza szerkezetű porhó hullhat. Az ék szél élénk, erős maradhat, kisebb hófúvás is kialakulhat.
Reggel -9 fok, délután -6 fok várható.

Szerdán csökkenhet már a felhőzet. Hószállingózás előfordulhat. Kevés napsütés lehet. Az északi szél élénk lehet napközben.
Reggel -13 fok, délután -5 fok várható.

Csütörtökön, március 1-én még hidegebb idővel kezdődhet a naptári tavasz első napja. Estig változó felhőzet mellett csapadékot nem várunk, igaz délutántól már egyre inkább megnövekszik dny felől a felhőzet egy közeledő újabb front előtt. Délutánig több órás nspsutes lehet. Éjjel már lehet havazás. A dk-re forduló szél élénk, főleg napközben néha kissé erős lehet.
Reggel -17 fok, délután -5 fok valószínű.

Pénteken egy újabb mediterrán ciklon okozhat csapadékos, egész nap borongós időt. A magasban jelentős enyhülés kezdődhet, de ez talaj szinten még csak kevésbé lesz érezhető. Egész nap havazhat, többnyire gyengén. 5 cm körüli hó hullhat majd le, mely porhó lesz szintén, hiszen a hideg megrekedhet talaj szinten. A dk szél élénk, néha kissé erős lehet, utóbbi főleg napközben.
Reggel -7 fok, délután -4 fok valószínű.

Szombaton folytatódhat a borongós idő. Csak kis mennyiségű csapadék lehet, mely eleinte hó, majd havas eső, végül eső lehet. A dk szél élénk lehet.
Reggel -2 fok, délután +3 fokra számíthatunk.

Vasárnap eleinte több, déltől kevesebb felhőre számíthatunk. Csapadékot nem várunk. A keleti, ék-re forduló szél élénk lehet.
Reggel 0 fok, délután 6 fokra számíthatunk.

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Vasárnap 03/18 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legalacsonyabb hőmérséklet -5°C.
Borús
Holnap 03/19 20%
Borús
Felhős. Hószállingózás vagy hózápor lehetséges. A legmagasabb hőmérséklet 3°C. Szelek ÉÉK és változékony.
Helyenként felhős
Kedd 03/20 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 4°C. Szélerősség NyÉNy 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés márc. 16. – 21 – ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken boromgo időnk lehet, hajnaltól – délutánig kiadós esővel, záporokkal. Délután nyugat felől gyengül majd meg is...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 28. napján (szerda) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!