Filmklub – Ne bántsátok a feketerigót!

2018 . január 21 .

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Művészetek Háza a Filmklub következő alkalmára, a Ne bántsátok a feketerigót! című film vetítésére.
Időpont: 2018. 01. 26. péntek 18:30

Harper Lee amerikai írónő egyetlen regényének adaptációja Mulligan 1962-es filmje, ami még a hatvanas években is bőven merésznek, sőt szinte tabunak számító témákat (rasszizmus és szexualitás, gyerekbántalmazás) csodálatra méltó közvetlenséggel és lefegyverző egyszerűséggel, mindenféle didaxis nélkül bontja ki. A Ne bántsátok a feketerigót! legnagyobb része egy testvérpár, a Cserkész nevű, a film elején 6 éves kislány és bátyja, a 10 éves Jem sztorija.  Édesapjuk, Atticus Finche elvállalja egy nemi erőszakkal vádolt fiatal fekete férfi jogi védelmét. Mivel a vádlott szava a fehér áldozat és apja vallomásával áll szemben, az ügyvédnek nincs könnyű dolga, ráadásul folyamatosan zaklatják a városka rasszista lakói is. A támadások pedig lassanként elérik gyermekeit is.

 

Helyi időjárás

Derült
Vasárnap 02/25 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legalacsonyabb hőmérséklet -11°C.
Jórészt felhős
Holnap 02/26 0%
Jórészt felhős
Továbbra is metsző hideg. Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet -3°C. Szélerősség ÉK 15 és 30 km/h közötti.
Borús
Kedd 02/27 20%
Borús
Felhős. Hószállingózás vagy hózápor lehetséges. A legmagasabb hőmérséklet -5°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés febr. 23 – 28 -ig, az az ma péntektől – jövő hét szerdáig : Ma pénteken folytatódik az előző napokban tapasztalt erősen felhős, borult idő. Ma is előfordulhat kisebb csapadék estig, gyenge havazás...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. március 1. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!