Ligeti Cseperedő Óvoda

A Ligeti Cseperedő Óvoda központi épülete a Zrínyi utcai óvoda, mely öt csoporttal működik. Tagóvodája a Szabadság úti óvoda, ahol szintén öt csoportban fogadjuk a gyermekeket.

A Zrínyi utcai óvoda 1981-ben épült, kellemes környezetben, tágas, nagy zöldfelületű udvarral, mely a mozgásfejlesztő játékokkal, a szilárd burkolattal együtt jól szolgálja a gyermekek mozgásigényének kielégítését.

A Szabadság utcai óvoda átalakítása 2004-ben valósult meg. A berendezés és az épület egyaránt esztétikus, korszerű, tágas, a mai igényeknek minden szempontból megfelelő.

Mind a tíz óvodai csoportban a Komplex Prevenciós Óvodai Nevelési Program alapján készült helyi program szerint folyik a nevelőmunka.

Fő célunk, hogy a gyermeki ismeretszerzés, személyiségfejlesztés ne iskolás módon és módszerekkel valósuljon meg, hanem játékosan, tapasztalati úton, az óvodás gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva. Fontos számunkra, hogy figyelembe vegyük a gyermekek egyéni fejlődési ütemét, képességét, tehetségét, szociokulturális hátterét, segítsük tehetségük kibontakoztatásában, valamint hátrányos helyzetükből fakadó felzárkóztatásukban. Ehhez szükséges a gyermekek és környezetük minél teljesebb megismerése, fejlődésük nyomon követése.

Érzelmi biztonságot teremtünk a gyermekek számára, amely alapja a testi, érzelmi és szellemi fejlődésüknek, kreatív személyiséggé válásuknak. Minden gyermeket saját képességeinek megfelelően a lehető legmagasabb szintre igyekszünk eljuttatni az egyes területeken
.
Ezeken túl óvodánk nevelési és oktatási programja felvállalja egyrészt a német nemzetiségi hagyományok ápolását, illetve a német nyelv tanítását, megszerettetését, másrészt az általános kultúra továbbadását a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelően. Az óvodai élet tevékenységi formáiban a két nyelv használata érvényesül.

Természetesen mindkét óvoda sajátos, egyéni arculattal rendelkezik. A sokszínűséget érzékelteti például, hogy vegyes és azonos életkorú csoportjaink is vannak, vagy az igényeknek megfelelő változatos, sajátos programok folyamatos biztosítása.

Az óvodák támogatására a szülők és az óvoda dolgozói alapítványt hoztak létre. A Zrínyi utcai óvodát a közhasznú Ligeti Cseperedő Alapítvány, a Szabadság úti óvodát a Szent Márton alapítvány segíti.

Óvodáink örömmel, nyitottan fogadják az érdeklődőket és a velük kapcsolatot kialakítani szándékozókat, szülőket, pedagógusokat egyaránt.

 

 

 

Helyi időjárás

Derült
Ma 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szelek DNy és változékony.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!