Szennyvíz projekt

A projekt rövid bemutatása

Pilisvörösvár Város Önkormányzata közel 1 milliárd forint Európai Uniós támogatást nyert a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére és kapacitásának növelésére, valamint a város csatornahálózatának bővítésére. A projekt révén lehetőség nyílik a telep technológiai korszerűsítésére és befogadóképességének növelésére, amelynek köszönhetően megszűnnek a korábban jellemző szennyvíztisztítási problémák, valamint olyan pilisvörösvári ingatlantulajdonosok is ráköthetnek a csatornahálózatra, akik évek óta várnak erre a lehetőségre.

A beruházás célja

A jelenlegi szennyvíztisztító telep befogadóképessége (hidraulikus kapacitása) műszakilag 1900 m3/nap, de működési engedélye már évek óta csak 500 m3/napra van. A felújított és bővített telep kapacitása 2100 m3/nap lesz, amely várhatóan a következő 30 évre megoldja a város szennyvíztisztítással kapcsolatos problémáit. A cél az, hogy egyszer és mindenkorra megszűnjön a környezetterhelés, amit a jelenleg fennálló helyzet okoz. További fontos cél, hogy végre fel lehessen oldani az évek óta fennálló rákötési tilalmat, és tovább bővülhessen a csatornahálózat Pilisvörösváron az eddig még csatornával nem rendelkező utcák ingatlanjainak rákötésével.

Műszaki tartalom

Az új telep a meglévő berendezések és eszközök felhasználásával, valamint új berendezések létesítésével alkalmassá válik arra, hogy az év bármely időszakában minden időpontban teljesíteni tudja a jogszabályban előírt követelményeket és határértékeket a szennyvíziszap-kezelésre, a biológiai szennyvíztisztítás követelményeire, valamint a szennyvíztisztítási technológia meghatározott paramétereire vonatkozóan. A biológiai tisztítómedence befedésével megvalósul a mesterséges szagelszívás, és az elszívott bűzös levegőt biofilter szagtalanítja majd, így a telep környékén élőknek sem jelentenek gondot a jövőben az eddigi kellemetlen szagok.

Költségek

A beruházás teljes költsége 1,2 milliárd forint körül alakul, amelyhez az Uniós pályázaton 958,5 millió forint támogatást nyert el a város. Az önkormányzatnak kb. 216 millió forint pályázati önrészt kell biztosítania a beruházáshoz, valamint szükség lesz további 53 millió forint saját forrásra a pályázatból el nem számolható, de műszakilag szükséges költségekhez. A város ezt a kiadást nagyrészt fejlesztési hitelből, kisebb részt a csatornahálózatra újonnan rákötő ingatlantulajdonosok által fizetendő érdekeltségi hozzájárulásokból fogja finanszírozni.

Ütemezés

A szennyvíztisztító telepen a munkavégzés 2013. augusztus második felében indult meg, és 2015. július 30-ig kell befejeződnie, amely már magában foglalja a 6 hónaposra tervezett próbaüzemet is. A csatornaépítés esetében 2014. május végén sikerült lezárni a közbeszerzést és június elején megkötni a vállalkozási szerződést a kivitelezővel. A kivitelezési munkák június második felében indultak el és 2014. júniusig várható a beruházás ezen részének befejezése.

hírek, információk

Hamarosan lezárul a szennyvíz projekt
Megkezdődött a próbaüzem az új szennyvíztelepen
Megkezdődtek a szennyvíztelep kivitelezési munkái
Szennyvízprojekt nyitórendezvény
Lakossági tájékoztató a szennyvíz beruházásról – 2013. augusztus
Üzemeltető-váltás a szennyvíztelepen
Mit tehet Ön a szennyvíztelep túlterhelése ellen?
Mit kell tenniük a vállalkozásoknak a határértéken felüli szennyvízkibocsátás ellen?
Szabálytalan csapadékvíz-bevezetések a csatornahálózatba

Közbeszerzések dokumentumai

Projektmenedzsment

Szennyvíztelep kivitelezőjének kiválasztása

Vagyonértékelő kiválasztása

Közbeszerzési tanácsadó

PR tanácsadó

Csatorna beruházás kivitelezőjének kiválasztása

 

Egyéb letölthető dokumentumok

Kapcsolat

“Pilisvörösvár város csatornahálózatának és szennyvíztisztító telepének fejlesztése” című Európai Uniós projekttel kapcsolatos általános tájékoztatás:

Bándi Gábor +36 30 212-6846

A projekttel kapcsolatos műszaki kérdések esetén: Solti Kinga – 06 26 330-233/220-as mellék

Magyarország megújul. Széchenyi Terv
palyazatok.gov.hu

Helyi időjárás

Derült
Ma 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szelek DNy és változékony.
Zivatar valószínű
Holnap 04/23 50%
Zivatar valószínű
Délután kialakuló zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti.

Előrejelzés ápr. 20. – 26 -ig, ma péntektől – jövő hét csütörtökig : Ma pénteken derült napunk lehet sok napsütéssel, reggelig kevés felhővel az égen. Csapadék kizárt. Az én ény szél napközben élénk lehet. Dé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2018. április 26. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!