Templom Téri általános Iskola

A Templom Téri általános Iskola a német nemzetiségi nyelvet oktatja, a nemzetiségi tanterv szerint dolgozunk. Második nyelvként negyedik osztálytól angolt tanítunk. Az oktatásban kiemelt szerepet kapott az informatika, a testnevelés, a komplex művészeti irányultságú oktatás és a gyógypedagógia. Az alsó tagozat és a gyógypedagógia tanulói számára négy napközis csoportot működtetünk. Elsődleges célunk a teljesítményképes tudás nyújtása megfelelő neveltségi szinttel, az egyénre szabott képességfejlesztés, amelyet teljesítményértékelés biztosít. Fontos feladatunk az eddig elért eredmények stabilitásának megőrzése, és az említett orientáltságú osztályok szinvonalának mind optimálisabbra emelése.

Olyan hagyományokat őrzünk, amelyek szinesítik, gazdagítják iskolánkat, hozzájárulnak tanulóink értelmi, érzelmi, testi fejlődéséhez. Az iskolai munka hatékonyságát segíti könyvtárunk is, a tanórák eredményességét növeli a csoportbontás /nyelvi és informatika órákon/, a fakultációs órák, amelyek a tehetséges gyerekek magasabb szintre emelését, illetve a tanulási nehézségekkel küszködő gyermekek felzárkóztatását célozza meg. E feladat kiegészítéseként az arra rászoruló gyermekek logopédiai foglalkozásokon vesznek részt. A különböző szakkörök és a diákönkormányzat rendezvényei tartalmas Templom Téri általános Iskolaelfoglaltságot biztosítanak diákjaink számára, ahol részben tanulmányaikat egészíthetik ki, versenyekre készülnek fel, és egyéb képességeiknek megfelelő foglalkozásokon vehetnek részt. Eddigi sikereinket /országos, megyei és területi versenyek/ szeretnénk még erőteljesebbé tenni.

A tanárok szakmai csoportjai foglalkoznak a pedagógus önképzéssel, közös konzultációkon beszélik meg az aktuális és új pedagógiai feladatokat. A tanulók jogait és kötelességeit az iskolánkban hosszú évek óta jól működő diákönkormányzat is biztosítja. A szülők a szülői munkaközösségen, illetve az iskolaszéken keresztül érvényesíthetik jogaikat. örömünkre szolgál, hogy erőfeszítéseink, pedagógusaink szinvonalas munkájának eredményeképpen tanulói létszámunk erőteljesen növekszik.

31 tanulócsoportban 778 tanulóval kezdtük az l999/2000-es tanévet.

 

 

Helyi időjárás

Derült
Holnap 03/25 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Vasárnap 03/26 0%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 13°C. Szélerősség É 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Hétfő 03/27 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 16°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti.

Előrejelzés márc. 24 – 31 -ig, az az ma péntektől – jövő hét péntekig : Ma alapvetően változóan napos – felhős időre készülhetünk. Csapadék ma sem lesz. Eleinte a dny, majd az északira forduló szél megé...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. március 30. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!