Templom Téri általános Iskola

A Templom Téri általános Iskola a német nemzetiségi nyelvet oktatja, a nemzetiségi tanterv szerint dolgozunk. Második nyelvként negyedik osztálytól angolt tanítunk. Az oktatásban kiemelt szerepet kapott az informatika, a testnevelés, a komplex művészeti irányultságú oktatás és a gyógypedagógia. Az alsó tagozat és a gyógypedagógia tanulói számára négy napközis csoportot működtetünk. Elsődleges célunk a teljesítményképes tudás nyújtása megfelelő neveltségi szinttel, az egyénre szabott képességfejlesztés, amelyet teljesítményértékelés biztosít. Fontos feladatunk az eddig elért eredmények stabilitásának megőrzése, és az említett orientáltságú osztályok szinvonalának mind optimálisabbra emelése.

Olyan hagyományokat őrzünk, amelyek szinesítik, gazdagítják iskolánkat, hozzájárulnak tanulóink értelmi, érzelmi, testi fejlődéséhez. Az iskolai munka hatékonyságát segíti könyvtárunk is, a tanórák eredményességét növeli a csoportbontás /nyelvi és informatika órákon/, a fakultációs órák, amelyek a tehetséges gyerekek magasabb szintre emelését, illetve a tanulási nehézségekkel küszködő gyermekek felzárkóztatását célozza meg. E feladat kiegészítéseként az arra rászoruló gyermekek logopédiai foglalkozásokon vesznek részt. A különböző szakkörök és a diákönkormányzat rendezvényei tartalmas Templom Téri általános Iskolaelfoglaltságot biztosítanak diákjaink számára, ahol részben tanulmányaikat egészíthetik ki, versenyekre készülnek fel, és egyéb képességeiknek megfelelő foglalkozásokon vehetnek részt. Eddigi sikereinket /országos, megyei és területi versenyek/ szeretnénk még erőteljesebbé tenni.

A tanárok szakmai csoportjai foglalkoznak a pedagógus önképzéssel, közös konzultációkon beszélik meg az aktuális és új pedagógiai feladatokat. A tanulók jogait és kötelességeit az iskolánkban hosszú évek óta jól működő diákönkormányzat is biztosítja. A szülők a szülői munkaközösségen, illetve az iskolaszéken keresztül érvényesíthetik jogaikat. örömünkre szolgál, hogy erőfeszítéseink, pedagógusaink szinvonalas munkájának eredményeképpen tanulói létszámunk erőteljesen növekszik.

31 tanulócsoportban 778 tanulóval kezdtük az l999/2000-es tanévet.

 

 

Helyi időjárás

Helyenként felhős
Ma 06/28 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. Forró. A legmagasabb hőmérséklet 33°C. Szélerősség D 15 és 30 km/h közötti.
Eső valószínű
Holnap 06/29 50%
Eső valószínű
Délután kialakuló zivatarok, szeles. A legmagasabb hőmérséklet 29°C. Szélerősség DDNy 30 és 50 km/h közötti. Eső valószínűsége 50%.
Helyenként felhős
Péntek 06/30 0%
Helyenként felhős
Túlnyomóan derült és szeles. A legmagasabb hőmérséklet 30°C. Szélerősség DNy 25 és 40 km/h közötti.

Előrejelzés az év 26. hetére, jún. 26 – júl. 2 – ig : Ma hétfőn eleinte sok felhő lesz az égen, majd déltől fokozatosan csökken a felhőzet. Egy-egy jelentéktelen zápor délig előfordulhat. Napközben kissé mege...

Folytatás >

Képviselő-testületi ülések

A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2017. június 29. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Észrevételek

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a szerkesztőknek!