Március bátorságos hónap, életes, újjászületős, forradalmas, történelmes. A hirtelen elhatározások és a válaszutas döntések hónapja. Fiatalos lendületű. Emelkedett.
Városunk életében is ez a március a bátor döntések idejét jelentette. Talán a másfélszáz év előtti események vonzásában is, a képviselő-testület ritmust váltott, lendületbe jött.
Választott szószólóink úgy döntöttek: előrelépnek. De nem poros falusi földutakon. Városi aszfalton. 230 millió forintot szavaztak meg szilárd burkolatú utak építésére. Mindezt egy négyszázmilliós, a város büdzséjéhez mérten igen jelentős beruházással, a csatornaépítéssel párhuzamosan.
Bátor lépés volt ez több okból is. A beruházás megvalósítására ugyanis 200 millió forint hitelt vesz fel az önkormányzat. Elkötelezettséget vállalva 10 évre. Magas labdát adva a kővetkező választási ciklus képviselő-testületének: "Lám, lám elődeink adósságba verték a várost, azért nem megy mostanság a szekerűnk!" Tapasztaltuk: visszamutogatni igen jól tudunk. Valahogy rááll az ujjunk.
A másik rizikó: megnevezték azt a 16 utcát, ahol aszfaltozni kívánnak. Meggyőződésem, hogy körültekintően, a szakemberek véleményét messzemenően figyelembe véve állították össze a listát. Nem fognak örülni azonban azon földes utcák lakói, amelyek nincsenek rajta. És ez természetes. Ahogy az is, hogy mindenkinek tetsző döntést emitt nem lehet hozni.
Úgy kellenek nekünk a bátor döntések és a bölcs előrelátások, mint falat kenyér az éhezőknek. Kisváros vagyunk. Kis pénzzel. Szerény lehetőségekkel. Olvasom például a Budaörsi Naplóban, hogy az idén a város 5 milliárd forintos költségvetésében 2,8 milliárdot tesz ki a helyi adóbevétel. Ezenkívül az önkormányzatnak szándékában áll eladni a Tétényi-fennsíkon lévő területeit, ebből 1 milliárd forint bevételre számítanak. Közel négy milliárd forintból lehetne mit fejleszteni nálunk is. Tejben-vajban fürösztős világ jönne. Mindenütt egyszerre aszfaltutak, járdák, vízelvezetők épülnének, de tornacsarnok, uszoda és görkorcsolyapálya is. Telne fákra, virágokra.
De így csak ilyen bátorka, kis lépésekre telik. De legalább arra teljen mindig a jövőben is.
Lépegessünk előre rendületlenül!
Fogarasy Attila

Az örök Húsvét ,,Állandóan úton vagyunk, mint Isten zarándok népe - egyénileg és közösségileg is. Ez az út hullámvölgyek és hegytetők egymásutánja, amely az örök Húsvét felé vezet."- Zoltán atya ünnepi köszöntője a 16. oldalon, Ott József írása a 16-17. oldalon olvasható.

Fontosabb témáink:

- Kiemelt beruházás lett a 10-es út. Interjú dr. Frajna Imre országgyűlési képviselővel (Közös dolgaink -rovat)
- 50 %-kal emelkednek a lakbérek Vörösváron. (Önkormányzati hírek -rovat)
- Újratárgyalja a képviselő-testület a szemétszállítási szerződést a Rumpolddal (Önkormányzati hírek -rovat)
- 200 millió forint hitelt vesz fel és nagyszabású útépítési programot indít az Önkormányzat: 16 utca a listán (Önkormányzati hírek -rovat)
- Tallózás a 2001. évi költségvetés tételei között (Önkormányzati hírek -rovat)
- Segítsünk az árvízkárosultakon! (Felhívásaink Közérdekű hírek -rovatban)

Fel a lap tetejére

Copyright © Pilisvörösvár Város Önkormányzata e-mail