Ünnepes hónap áll mögöttünk: Szent István napjának nagyszerűsége, az új kenyér ünnepének méltósága, a Millenniumi év zárásának látványosságai, s a szűkebb közösségben: a templomi búcsú forgataga, a Pilisvörösvári napok sokszínűsége és az új vasúti megálló felszentelésének hordógurítós vidámsága. Ilyenkor érzi a legjobban az itt élő nemzetiség a kötődést a hajdani szülőföldhöz, sok porta udvarán láthatunk német rendszámú autókat: rokonok, ismerősök, régi és új barátok a víg kedélyű látogatók.
A bálok, vigasságok, találkozók, az önfeledt szórakozás hónapja volt ez, még azoknak is, akik nem engedhették meg maguknak, hogy üdülni menjenek. Így-úgy lazítani, szórakozni mindenki tudhatott... Gyermekeink ajkairól le nem hervadt a mosoly, s tán azt hitték, a gondszalajtó nyár már sohasem ér véget - nem csoda, hogy ünnepi fotóalbumunkban (14-15. oldal) is főleg ők szerepelnek...
Ünnepes hónap áll mögöttünk: de jön máris a szeptember, s a vakációtlan időben ránc is kerülhet majd az arcokra a mosoly mellé. Munkával, tanulással telnek majd napjaink, de a kacagtató nyári, ünnepes napok még sokáig emlékeinkben maradnak.
Elmúlt a nyár. És még nagyon sokszor múljék is el mindannyiunknak...

F. A.

 


 

Fontosabb témáink:

Búcsú dr. Freisleben Andrástól

Megszüntetett fegyelmi eljárás

Útépítés két utcában

Átadták az új vasúti megállót

4 éves a Gyámhivatal

Október 14-én időközi választás
lesz a 10-es sz. szavazókörben

Svejk Vörösváron: Koltai
Róbert Vörösváron forgatott

Szelíd motorosok a
Halastó Kempingben

Labdarúgórajt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fotó: Fogarasy AttilaFel a lap tetejére

 


IMPRESSZUM:
Copyright © Pilisvörösvár Város Önkormányzata e-mail

Szerkesztő: Schuck Béla e-mail