Elhunyt dr. Freisleben András önkormányzati képviselő

 

Forró a nyár, s viharok borzolják idegeinket a vörösvári közéletben. Még alig csendesedett el az óvoda-ügy körüli égzengés, még zajosabb vihart kavart a Vásár téri iskola igazgatónője ellen indított fegyelmi eljárás. Hagyományosan feszült légkörben és szinte értelmetlenül zajlott a legutóbbi lakossági fórum is, ahol a jelenlévők sűrű villámokat szórtak a Képviselő-testület azon tagjaira, akik vállalták ezt az igen hálátlan közszereplést. Az ,,égi áldás" nem kerülte el újságunkat sem: vannak, akik szeretnének eláztatni minket, mondván: mi gerjesztjük a közélet viharait.

Forró a nyár, s piheg a közérdek. 11 év után mindenki tudja, hogy a demokrácia csak olcsó öncsalás, szép maskara: most is az anyagi és személyes érdekek működtetnek mindeneket, mint korábban. Fafejűek demokrataként pózolnak, percemberek pipiskednek, s a polgárok felpanaszló indulata vásári kofák veszekedésénél is kevesebbet számít. ,,Lélekherélő idők járnak, fiam" - mondaná özvegy Baradlayné. A pénz minden pénzt megér.
A nyári forróságban két tragikus esemény döbbent rá minket kicsinységünkre, gyarlóságunkra és törékeny voltunkra: két kiváló embertársunk, Geiger atya és Freisleben doktor úr halála. Elvesztésük miatt érzett őszinte megdöbbenésünk tegyen minket magunkba fordulóvá, egymást jobban megértővé, mértéktartóvá és bölccsé a közélet zajos viharaiban is...

Fogarasy Attila

 


 

Fontosabb témáink:

Búcsú Geiger Jakabtól és
dr. Freisleben Andrástól

Fegyelmi eljárás indult a Vásár téri
iskola igazgatója ellen

Lakossági fórum - csekély érdeklődés, indulatos hozzászólások

Sebek az aszfalton - a filléres csavarok milliós károkat okozhatnak

Ismét szexuális bűncselekmény tettesét keresi a rendőrség

5 Jahre Partnerschaft - Gerstetten - Werischwar

Bogár Gábor megnyerte a Duna maraton mountain-bike versenyt

Schróth Lajos lett a felnőtt
focicsapat új edzője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Virágzó mező a Cseresznyés-erdő mellett
Fotó: Fogarasy AttilaFel a lap tetejére

 


IMPRESSZUM:
Copyright © Pilisvörösvár Város Önkormányzata e-mail

Szerkesztő: Schuck Béla e-mail