Itt a vakáció!

Mire újságunk ezen száma - szokás szerint a tervezetthez képest későn - a boltokba kerül, már dúlásnak indult a vakáció, és - legalább is - általános iskolásaink maradéktalanul élvezhetik a nyár örömeit. Az elmúlt egy hónap az oktatás, a diákság körül forgott: gyermeknap, pedagógusnap, ballagás, érettségi, évzáró - s ezt tükrözi újságunk tartalma is. A szerkesztőnél - aki ügyel a témák kiegyenlítettségére - nagyobb szabász volt az élet: iskoláinkban most összegezték az elmúlt tanév versenyeredményeit, a MÁSZI-nak új-régi igazgatója lett, ,,Egészségügy" rovatunkban középiskoláink droghelyzetéről számolunk be egy felmérés eredményeit ismertetve, óvodanyitásról és bezárásról tudósítunk a hullámzó vélemények sodrában, és közöljük a zeneiskola igazgatójának keserű, nyílt levelét, amelyet a Képviselő-testület számára írt, felpanaszolva az intézmény működését érintő fenntartói korlátozásokat.
Beköszöntött a vakáció, és a pedagógusok most kezdik meg irigyelni való nyári szabadságukat. De az irigykedők számára elmondjuk, az korántsem a teljes nyár, ahogy ők gondolják. Június végéig a tanároknak még be kell járniuk az iskolába értekezletek, adminisztráció, szertárrendezés okán, a legtöbben kiveszik részüket a táboroztatásban - a Vásár téri iskola egymaga 9 különféle nyári tábort szervezett -, augusztus huszadika után pedig már az alakuló értekezlettel ismét kezdődik a hálás-hálátlan pedagógiai munka.
A vakációzó diákok persze erre fittyet hánynak: az a dolguk! Élvezzék a nyarat, a szabadságot, s szeptemberről, ,,bilincses iskolákról" most egy jó darabig szó se essék... Jó nyarat! Jó vakációt!


 

Fontosabb híreink:

Új óvoda nyílik a Széchenyi utcában
- Bezárják a Templom térit

Településrendezés: nem fogadta el a 10-es
út nyomvonalát a Képviselő-testület

Rendeletmódosítás az avarégetésről
és a fakivágásról

Emlékművet állítanak a II. világháborúban elesett vörösvári hősöknek

Balázs László lett a Muttnyánszky Ádám
Szakképző Iskola új igazgatója

,,Valakinek meg kell halnia?"
- Drogozók az iskolapadban

Szatírt köröz a rendőrség

Az NB II-ben maradtak a vörösvári
kézilabdások

 


 


Fel a lap tetejére


Copyright © Pilisvörösvár Város Önkormányzata e-mail