Az öt vagy több katonát nevelt édesanyák elismerése

Felhívással fordul a MH Pest Megyei Hadkiegészítõ Parancsnokság azokhoz az édesanyákhoz, akik a hazának öt vagy több katona gyermeket (fiút, vagy lányt) neveltek.

A honvédelmi miniszter Anyák napja alkalmából erkölcsi és anyagi elismerésben részesíti azokat az édesanyákat, akiknek öt, vagy több gyermeke teljesített, illetve teljesít sor-, szerzõdéses-, hivatásos katonai szolgálatot. Az elismerésre - a területileg illetékes önkormányzat egyetértésével - a hadkiegészítõ parancsnokság terjeszti fel az édesanyákat.

Az elismerés feltétele, hogy az édesanyák öt, vagy több gyermekének legalább 2 hónap becsülettel teljesített katonai szolgálati ideje legyen. Az ennél rövidebb szolgálati idõt csak abban az esetben lehet elfogadni, ha a sorkatonai szolgálat félbeszakítására „honvédelmi kötelezettség teljesítésével összefüggõ” baleset, vagy betegség miatt került sor.

A honvédelmi miniszter az anyai hivatás elismerésére az élet során csak egy alkalommal biztosít lehetõséget. Így azok az édesanyák, akik már megkapták a nyolcvanas években a Haza Szolgálatáért Érdemérem Arany fokozatát, vagy a kilencvenes években pénzjutalomban részesültek, nem kaphatnak újabb elismerést.

Azon édesanyák, akik a fent említett feltételekkel rendelkeznek, és elismerésben még nem részesültek, a következõ címen jelentkezhetnek:

Személyesen: Budapest XIII.
Dózsa Gy. út 51.sz.

Levélben: MH Pest Megyei Hadkiegészítõ Parancsnokság
1553 Budapest, Pf.9.

Telefonon: 06-1-2365-111/260-94-es,
vagy 262-37-es mellék.

 


 

Naggyûlés

Az Összefogás Pilisvörösvári Nemzeti Körök Szövetsége, valamint a FIDESZ képviselõjelöltjei 2002. október 17-én csütörtökön 18 órai kezdettel 1956-os megemlékezési és kampányzáró naggyûlést tartanak a mûvelõdési házban.

Vendégek:
T. Mészáros András,
a Pest-megyei közgyûlés elnöke,
Nagy Ervin,
a Jobbik elnöke,
dr. Frajna Imre
országgyülési képviselõ,
Wentzel Ferenc,
a Fidesz megyei elnökségének tagja.

Közremûködik:
Beregszászi Olga
színmûvésznõ és
Sax Norbert
harmonika mûvész.

A nagygyûlés háziasszonya
Kudlik Júlia.

 

 

 


Fel a lap tetejére


IMPRESSZUM:
Copyright © Pilisvörösvár Város Önkormányzata e-mail
Szerkesztõ: Schuck Béla e-mail