Kézilabda hírek

Eljött az õsz, kezdõdnek a bajnokságok a teremsportágakban is, nincs ez másképp a vörösvári kézilabdázókkal sem. Pándi Gábort, az egyesület ügyvezetõ elnökét kérdeztük a csapat körüli változásokról, célokról. (Sz.G.)

Vannak jó és rossz híreim egyaránt. Rossz hír, hogy egyesületünk vezetõsége eddig még nem tudta pótolni volt névadó szponzorunkat, így rendkívül nehéz anyagi háttérrel kell nekivágnunk a bajnokságnak. Többek között emiatt is mondott le augusztus végén Gábor Károly, a felnõtt csapat edzõje, akinek edzõi bérének kifizetése bizonytalanná vált. Így én magam vállaltam ellenszolgáltatás nélkül, hogy az utánpótlás mellett a felnõtt csapat irányítását is átveszem.

Három játékosunk is távozott a nyáron. Fekete Tamás rutinos kapusunkat magasabb osztályba hívták ugyanúgy mint szélsõnket, Máté Gergõt, míg Béla Sándor a megyei szintû Környe csapatába távozott.

Jó hír, hogy helyettük a nálunk megszokott módon a saját utánpótlásunkból töltöttük fel az amúgy is fiatal felnõtt keretünket. Kapus poszton nagy feladatok várnak a még nem egészen 17 éves Wippelhauser Tamásra, míg mezõnyben a már tavaly is bizonyított 17-18 évesek (Manhertz Mihály, Wieszt Károly, Kovács Péter) mellett az idén Kohlhoffer Zoltán, Reményi Csaba és a Komló NB I-es ifjúsági csapatából hozzánk igazoló 18 éves Molnár Zoltán kap majd lehetõséget. Õ egyébként részben vörösvári származás, egyik nagymamája Wippelhauser, édesapja 17 éves koráig itt élt.

Továbbá csapatunkban folytatja a solymári ifj. Král Károly, aki régebben már játszott nálunk, valamint két fiatal játékos Kettõsengedéllyel fogja segíteni csapatunkat (Rév Mátyás 18, és Kocsi András 17). Õk az NB I/B-s Rév és T SC játékosai.

Fiataljaink tehetségében és lelkesedésében bízva, kiegészítve õket 3-4 rutinos felnõttel, biztos vagyok benne, hogy nem lesznek kiesési gondjaink, sõt kis szerencsével a mezõny elsõ felében köthetünk ki.

Hazai mérkõzéseinket mindig vasárnap játsszuk, a felnõtt csapat 16.30-kor, az ifi 18.00-kor kezd.
Október 13. Mogyoród
November 3. Egri KC
November 17. Pénzügyõr
December 1. Solymár

Minden kedves szurkolónkat szeretettel várjuk a solymári Sportcsarnokban!
Szakács Gábor

 


 

Foci

Megalakult a Pilisvörösvári Öregfiúk focicsapata. Mûködésükkel kapcsolatban vezetõjük, Krammer Tibor az alábbi tájékoztatást adta lapunknak.

A csapat fõhadiszállása a Gold Vendéglõ telefonszámán (332-793) érhetõ el. Szívesen látják a 32 éven felüli, labdarúgás iránt érdeklõdõket heti egy-két alkalommal tartandó edzésükön. Ehhez azonban a vállalkozó kedvû sportolóknak egészségügyi igazolást kell felmutatniuk, hiszen a csapat részt vesz az október végéig tartó Budai Körzeti Bajnokságban. Ez a fizikai megterhelés teszi szükségessé az orvosilag ellenõrzött alkalmasságot.

 


 

Kerékpár

Augusztus 24. – szeptember 1. rendezték Kaprunban és Zell am Seeben a hegyikerékpár összes szakágának hivatalos világbajnokságát. Melts András junior kategóriában a 16. helyezést érte el, ezzel Õ lett a magyar csapat legjobb helyezést elért versenyzõje. Ebben a korosztályban mindkét nemnél ausztrál világbajnokot avattak. 23 év alattiaknál francia, a felnõtt nõknél norvég, a férfiaknál kanadai gyõzelem született.

A nem olimpiai számoknál a Maraton 80 km-es távján Grósz Béla 4. lett a juniorok között, Melts pedig megnyerte a Hillclimb-ot (csak felfelé 12 km).Ugyanitt a Scott Junior Trophyn (gyerekfutam) a 11 év alattiaknál Gemela Márton 6.-ként ért célba. A 13 évnél fiatalabb lányoknál Benkó Barbara holtversenyben állhatott a dobogó tetejére egy német kislánnyal. Az ugyanilyen korú fiúknál Dancsuly Dávid 2.-ként futott be, Gáborházi Károly pedig 8. lett.
Bogár Gábor a felnõttek Maratonversenyén 24. lett.

Benkó László

 


 

„Balatonnál oh, jaj de jó!” – Gyermeküdültetés Balatonfenyvesen

Immáron harmadik alkalommal nyílt lehetõségünk arra, hogy pilisvörösvári, szociális helyzetüknél fogva rászorult gyermekeket üdültessünk a balatonfenyvesi úttörõ táborban. Táborozásunk egy hete nagyon gyorsan eltelt. Szinte észre sem vettük és már újra csomagolhattunk és indulhattunk haza. Az idõnk fantasztikus volt, minden nap (napjában többször is), fürödtünk, még a Balaton alacsony vízszintje sem tudott bennünket attól elriasztani, hogy jókat fürödjünk, ugráljunk a hullámokban, homokvárat építsünk, a „kagyló szigeten”, kagylókat gyûjtsünk. Kézmûves foglalkozások sokasága (üvegfestés, gyöngyfûzés, fonás, aszfaltrajz-verseny, vágás, ragasztás,) sportjátékok, vetélkedõk tették színessé napjainkat.

Esténként a közelben lévõ játszótérre látogattunk el, ahol nagyon szép fajátékokon vezethettük le még meglévõ energiánkat. Persze hogy valami teljesen új is történjen és ne csak játékkal teljen el a nyaralás, teszt kitöltésén keresztül a drog és alkohol veszélyeivel is megismerkedhettünk, egy kicsit részletesebben. Mindnyájan sok újat tanulhattunk!

Ezúton fejezzük ki köszönetünket azoknak a pilisvörösvári személyeknek és vállalkozóknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Fenyvesen eltöltött egy hét még emlékezetesebbé váljon. Köszönjük mindnyájuknak: Mátrai Mátyás (üveges), Mihályfi Béla (Mb-mobil bt), Halmschlager Antal (vállalkozó), Krivinger Sándor (zöldség gyümölcs kereskedõ), Müller Márton (Kávéház), Molnár Sándor (Varázskõ), Peregi Terézia és Ildikó (Játékbolt), Pfeiffer Mátyás (vállalkozó), Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Víg Ferenc (V-term kft), Wieszt László (Gondola pizzéria).

 

 

 

 

 

 

Egyúttal köszönjük a táboroztatáson résztvevõ nevelõk munkáját, hiszen ugyanúgy, mint az elõzõ három évbenkollágáikhoz hasonlóan õk is társadalmi munkában látták el a gyermekek üdültetését. Köszönjük nekik: Csikósné Raffer Ildikó, Kovács Erika, Kós János.

Köszönjük a tábor gondnokságának készséges segítségét és együttmûködését!

Kós Beatrix
Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja
(Az üdültetésben részt vett még Kós Beatrix - Sz.G.)

 

 

 


Fel a lap tetejére


IMPRESSZUM:
Copyright © Pilisvörösvár Város Önkormányzata e-mail

Szerkesztõ: Schuck Béla e-mail