Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéséhez.

XII. évfolyam 12. szám 2012 december
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal

Rendőrségi hírek

Kérés, felhívás

Az ünnep közeledével egyre többen indulnak autóval bevásárolni. Figyeljünk oda, hogy semmit se hagyjunk a kocsiban látható helyen, ami miatt feltörnék az autónkat.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Vásárlás közben ne hagyjuk őrizetlenül a táskánkat! Gépkocsiba bepakolásnál ne fogadjunk el segítséget! Míg a segítőkésznek tűnő ember segít a csomagtartónál, a másik kinyitja a vezetőülés ajtaját, és kiveszi a táskát, tárcát.

Hasonló trükkös lopás történhet, amikor valaki útbaigazítást kér, ezalatt társa benyúl az autóba.

Az éjféli misék alatt a parkoló autókra figyelni fognak a rendőrök, polgárőrök – de ettől függetlenül ne hagyjunk benne semmit, ami a tolvajok figyelmét felkelthetné.

Szilveszterkor gondoskodjunk arról, hogy kutyánk biztonságban legyen. Ne kössük meg, mert kárt tehet saját magában, de jól zárjuk be, mert ha ijedtében elkóborol, nem biztos, hogy hazatalál.

Az ünnepek alatt az ittas vezetést fokozottabban ellenőrzi a rendőrség. Ne vezessenek alkoholos befolyásoltság alatt!

Közlekedés

Télen az időjárás kiszámíthatatlan. Bár a közterület-fenntartók fel vannak készülve, nyári gumival senki ne induljon útnak! Ha csúszós az út, fékezés helyett kapcsoljunk vissza, használjuk inkább a motorféket. Ha már megcsúszott az autónk, emeljük el kezünket-lábunkat, mert ha gázt adunk, kormányozni próbálunk, azzal több kárt okozhatunk. Ködlámpát csak indokolt esetben használjunk, mert a szembejövőt elvakítja, és tartsunk nagyobb követési távolságot.

Betörések, autófeltörések, lopások

November 6-án este a Kisfaludy utcai sörbár parkolójából eltulajdonítottak egy Suzuki Sepia márkájú segéd-motorkerékpárt – akinek esetleg felajánlják megvételre, kérjük, jelezze a rendőrségnél.

November 8-án a déli órákban a Dózsa György utcában ismeretlen tettes befeszítette az ajtót, névre szóló betétkönyvet és aranyékszert tulajdonított el. Védjék betétkönyveiket jeligével, hogy idegenek ne vehessék fel róla a pénzt.

November 19-én délután a Csendbiztos utcában surrant be a tolvaj, pénztárcát, készpénzt, aranygyűrűt vitt magával. A várandós sértett otthon tartózkodott, meghallotta, hogy valaki matat a földszinten, és az emeletről lejőve megpróbálta visszatartani az elkövetőt, de az elmenekült a helyszínről.

November 21-én a Bányató utcában lévő kisboltnál egy pilisvörösvári lakost – ittas állapotát kihasználva – olyan szerződés aláírására vették rá, amivel aláírta a tulajdonában lévő gépkocsi fenntartás nélküli átadását.

November 24-én rendőri segítséget kért egy Budai úton lakó hölgy, aki hazaérve élettársát összeverve találta. Az élettárs, miután egy másik férfival vitába keveredett, 8 napon túli sérülést szenvedett. Az elkövetőt elfogták, előállították.

Békés, boldog és balesetmentes ünnepet kívánunk!

A Pilisvörösvári Rendőrőrs telefonszáma: 26/330 130

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület hírei

Baleseti mentések

A közúti balesetek a 10-es úton, a Szent Erzsébet úton és a Csobánkai úton történtek. Az egyik balesetnél egy autó az árokba csúszott, senki nem sérült meg, csak forgalmi akadály zavarta a közlekedést. A másik alkalommal szintén árokba borult egy autó, jelentős károk keletkeztek, de személyi sérülés itt sem történt.

A legsúlyosabb közlekedési baleset a Csobánkai úton történt, ahol teherautó és személygépkocsi ütközött össze. A baleset során mindkét gépjárműben komoly károk keletkeztek, a személygépkocsi vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.  A baleset közel 2 órán át nehezítette a közlekedést, torlódás alakult ki.

Fakidőlés

A fakidőlések közül a Fürj utcai volt a súlyosabb káresemény, ahol  két, közel 15 méteres fa dőlt az elektromos vezetékre. Az ágakat és a fát a fővárosi kollégák emelőkosaras tűzoltó gépjárművének segítségével lehetett csak eltávolítani azután, hogy az elektromos művek szakemberei áramtalanították az adott vonalszakaszt. Ez a mentés több mint  két órát vett igénybe.

A másik fakidőléses helyszín a Petőfi utcában volt. A félig letört, közel 6 méteres faágat motoros láncfűrész segítségével távolították el tűzoltóink.

Örömhír

Egy kicsit örömtelibb hír: a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület pályázat útján 2 db légzőkészüléket, 1 db bevetési ruhát, és 3 pár bevetési csizmát nyert! Az eszközöket Bérczi László tűzoltó dandártábornok adta át az egyesületnek.

Ünnepek alatt is óvatosan!

Végezetül szeretnék figyelmeztetni  mindenkit, hogy nagyon óvatosan bánjanak az adventi koszorúkkal, mécsesekkel!

Ne hagyjanak a lakásban égő gyertyákat még akkor sem, ha „csak öt percre szaladnak el a boltba”! Sajnos, a tavalyi évben arra is volt példa, hogy miközben a család vacsorázott a konyhában, az emeleti szoba kigyulladt.

Érdemes és fontos óvatosnak lenni! Minden esetben porcelán-  vagy üvegtálba, tányérra helyezzék a gyertyákat, és csak akkor égessék, ha ott tartózkodnak.

Természetesen ugyanezek az intelmek vonatkoznak a karácsonyfákra is. Az égősor is okozhat tüzet, nem feltétlen csak a csillagszórótól vagy a gyertyától kaphat lángra a fenyőfa!

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy a környezetében élő idős, beteg emberekre figyeljenek fokozottan! Ha esetleg már egy napja nem látják az ott lakót, nem füstöl a kémény, nem ég  vagy éjjel-nappal ég a villany, kérem Önöket, szóljanak!

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Polgári Védelemmel és az Önkormányzattal napi kapcsolatban állunk. Amennyiben szükség van rá, akkor velük közösen oldjuk meg a problémát. Ne hagyjuk embertársainkat magukra!

Békés, szép Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltók nevében!

Pfeiffer Ferenc, PÖTE pk

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltók telefonszáma: 06 (70) 215 1909 
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal
Copyright © 2008 Pilisvörösvár Város Önkormányzata