Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéséhez.

XIII. évfolyam 2. szám 2013 február
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal

Hírek

Kitüntetést kapott a budaörsi rendőrkapitány

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága ünnepi megemlékezést tartott február 1-jén fennállásának 20. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen előadások keretében elevenítették fel az elmúlt két évtized tevékenységét és sikereit, majd a közúti közlekedésbiztonság érdekében végzett munkáért járó kitüntetéseket adták át, többek között Galuska-Tomsits László r. ezredesnek, aki tavaly szeptember óta ismét a Budaörsi Kapitányság vezetője.

Támogatást nyert a PÖTE

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012-ben pályázatot írt ki az önkéntes mentőszervezetek feladataihoz kapcsolódó technikai, gépjármű- és védőeszköz-ellátás támogatására. A pályázati kiírásnak a Pest megyei Pilis Mentőcsoport tagszervezetei kiválóan megfeleltek. Az önkéntes mentő szervezetek támogatásáról szóló szerződést február 6-án írták alá a Pilis Mentőcsoport vezetői és Juhász Attila tű. alezredes. A Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat egymillió-százezer, a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület kilencszázezer, a Magyar Vöröskereszt pedig nyolcszázezer forintot nyert el.

Hoppon maradt iskolák

Októberben számoltunk be arról, hogy a vörösvári általános iskolák is indultak azon az innovatív iskolák fejlesztése elnevezésű TÁMOP-os pályázaton, amelyen a nyelvoktatástól az egészséges életmódra nevelésig sok mindenre lehetett pályázni. Az akkori hírek szerint a beadási sorrend megállapíthatatlansága miatt egy pályázat sem nyerhetett támogatást, február 9-én azonban az NFÜ honlapján mégis csak közzétették a nyertesek névsorát. A több mint 400 beadott pályázat közül 14 nyertest hirdettek, az eredményt pedig – eddig példátlan módon – sorsolással döntötték el. Egyik vörösvári iskola sincs a nyertesek között.

Katasztrófavédelmi megbízott

Hamarosan 11 katasztrófavédelmi megbízott kezdi meg működését Pest megyében. Az év elején kinevezett, hivatásos állományú megbízottak a járási központok székhelyén fognak tevékenykedni. Nem csupán polgári védelmi feladatokat látnak el (ahogyan korábban a katasztrófavédelmi irodák vagy polgári védelmi kirendeltségek), hanem tűzoltósági, iparbiztonsági és hatósági munkakörük is lesz. Pilisvörösvár és Szentendre közös megbízottja Diósi Edit tű. zászlós.

Megkezdődött a felújítás a Fő u. 104-ben
Nagyításhoz kattintson a képre!

Az épületet április 1-jétől az önkormányzat bérbe adja a Járási Tankerületnek és a Csatornatársulatnak, akik előszerződést kötöttek irodák bérlésére. Felújítják az épület gépészeti berendezéseit, a helyiségek padlóburkolatát, teljesen új elektromos vezetékrendszert építenek, kialakítanak két új vizesblokkot, két új belső ajtót építenek be, kicserélnek három homlokzati nyílászárót, és kifestik a teljes épületet. A munkákat a pályázaton legkedvezőbb ajánlatot adó Szojásza Kft. végzi el, bruttó 5.496.308 Ft-ért. A vállalt átadási határidő március 25., de remény van arra, hogy a munkák ennél hamarabb befejeződhetnek.

Vörösváron járt a kormányhivatal-vezető
Nagyításhoz kattintson a képre!

Dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott látogatását tette a megyéhez tartozó járási intézményeknél, így január 22-én a Pilisvörösvári Járási Hivatalt is felkereste. Elismeréssel szólt az itt dolgozók munkájáról, akik túlnyomórészt a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal dolgozói közül kerültek ki. A Fő utcai épület után az okmányirodába is ellátogatott, majd találkozott Gromon István polgármesterrel, akinek köszönetet mondott a város együttműködéséért és a zajló átalakulásokhoz való konstruktív hozzáállásáért.

Elhunyt Vigyázó Miklós plébános
Nagyításhoz kattintson a képre!

Meghalt Vigyázó Miklós egykori pilisvörösvári káplán. Január 21-én, életének 70., áldozópapságának 35. évében érte a halál. Vörösváron 1979 és 81 között volt káplán. Lelki üdvösségéért engesztelő szentmisét mutattak be február 16-án, szombaton 12 órakor a Budapest-Külső-Váci úti Szent Mihály Plébániatemplomban, majd hamvait – végakaratának megfelelően – a templom urnatemetőjében helyezték örök nyugalomra.

Abgedreht – filmes pályázatok

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 7. alkalommal rendezi meg középiskolás diákoknak az Abgedreht! – Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet, illetve 5. alkalommal az U35sec (35 év alatt és 35 másodperc alatt) filmes versenyt 19-35 éves fiataloknak, hogy rövidfilmeket, szpotokat készítsenek a magyarországi német kisebbségről.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Jelentkezni mácius 1-jéig lehet, a filmek leadási határideje április 8. Az alkotásokat az Abgedreht! mozinapon mutatják be Budapesten április 26-án.

Korlátozott parkolás Solymáron

Korlátozták a parkolást Solymáron, a Templom téren és környékén. Aki arrafelé jár autóval, készüljön arra, hogy hétköznapokon 8 és 18 óra között legfeljebb két órás időtartamra lehet megállni a táblával jelzett részeken. A parkolás kezdetét tárcsán kell jelezni. A bevezetett korlátozás célja a torlódások elkerülése, és hogy megakadályozzák a parkolóhelyek P+R parkolónak való használatát.

Testvérvárosi hírek
Nagyításhoz kattintson a képre!

Roland Polaschek, Gerstetten polgármestere 2012. december 19-én, 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Tomas Tallert. Taller úr mozgalmas életre tekinthet vissza, hiszen Solymáron született és nevelkedett, majd 1946-ban családjával együtt Gussenstadtba került. 1962 óta lakik Gerstettenben.

 

 

 

Vasút – csúsznak a munkálatok

Elhúzódnak a Tó utcai viadukt építési munkálatai. A munkakezdéskor kiküldött lakossági értesítőben a lezárás várható befejezéseként 2012.december 20-át adta meg a kivitelező, az építkezés azonban még mindig zajlik. Az újabb tájékoztatás szerint a viadukt április végére fog elkészülni.

Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Épül a viadukt Őrhegy utca
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Készül a felüljáró a Tácsik pékségnél A Kálvária utcai híd
aládúcolva
Nagyításhoz kattintson a képre!
Aluljáró lesz a Terranovánál

 

Bizonyára az is sokaknak feltűnt, hogy a kétszintű csomópont építése sem kezdődött meg januárban, mint ahogyan arról a november végi lakossági fórumon adott tájékoztatás szólt. A késlekedés okairól megkérdeztük a NIF Zrt.-t, és azt a választ kaptuk, hogy még nem állnak rendelkezésre a munka elvégzéséhez szükséges területek – egyrészt mert nem fejeződtek be a kisajátítások, másrészt mert a földgázszolgáltatók nem engedélyezik a fűtési időszakban a földgázvezetékek kiváltását. Ezen okok miatt nem építhető meg egyelőre az ideiglenes terelőút, következésképp az aluljáró építését sem tudják elkezdeni.

A munkálatok kora tavasszal folytatódhatnak, a kivitelezés ütemezésében számottevő csúszást ez a késedelem nem fog okozni. A Vörösvár és Budapest közötti vágányzár a tervezettnek megfelelően, április 1-jén indul.

A Városi Napos Oldal Szociális Központ márciusi programjai

(Pilisvörösvár, Rákóczi u. 5.)

A családsegítő szolgálatnál:

Álláskeresők klubja: március 7., 14., 21., 28. 10:00-12:00 között.

Piactér: Jelenlegi szükségletek: iskolafelszerelés (iskolatáska, tornazsák), gyermekruha, gyermekcipő, babafelszerelések (etetőszék), műszaki berendezések (hűtőszekrény, gáztűzhely, rezsó), bojler, ágy, hálózsák és takaró, illetve kerékpárzár. Továbbra is várjuk a felajánlásokat fűtőberendezésekre, kályhacsőre.

Idősek Klubja:

március 14. 10 óra: Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezünk,
március 18. 10 óra: Sváb délelőtt, téma: A húsvét és népszokások,
március 28. 10 óra: Diabétesz előadás, előadó dr. Hidas István

Tisztelt Pilisvörösvár-üdülő övezeti lakosok!

Segítségüket szeretném kérni az Útőrház utcai gyalogos átkelő kiépítésével kapcsolatban. Kérném Önöket, hogy egy megbeszélés keretében próbáljunk megoldást keríteni a szükséges közvilágítás kiépítésének tárgyában. Szeretném, ha személyes megvitatás keretében megoldást találnánk, ezért kérem Önöket, jelezzék felém részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken: fresz.peter75@gmail.com, illetve: 06-20/805-0888

Köszönettel: Fresz Péter önkormányzati képviselő

KezdőlapElőző oldal
Következő oldal
Copyright © 2008 Pilisvörösvár Város Önkormányzata