Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéséhez.

XIII. évfolyam 9. szám 2013 szeptember
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal

Pilisvörösvári Felkészülési Kézilabda Torna

Augusztus 25-én rendezte meg felkészülési tornáját a Pilisvörösvári Kézilabda Sportkör. A tornán 6 csapat vett részt: Kispest, Inárcs, Vasas, Gyömrő, Hajdúnánás és Pilisvörösvár.

Délelőtt folyamán zajlottak a csoportmérkőzések , ahol a pilisvörösvári csapat a csoportjában lévő két csapatot , a Vasast és a Gyömrőt is legyőzte, így csoportelsőként jutott tovább .

Délután kezdődtek a helyosztó mérkőzések. Az ötödik-hatodik helyért játszott a Gyömrő és a Hajdúnánás csapata, ahol Hajdúnánás fölényesen nyert.

A bronzmérkőzésen a Vasas és az Inárcs küzdött meg egymással, ahol a Vasas csapata diadalmaskodott és szerezte meg a harmadik helyezést.

A döntőben a hazai pilisvörösvári lányok a Kispest csapatával mérkőztek meg. A mérkőzés folyamán hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 2-3 góllal, de végül döntetlen született, így hét méteresekkel folytatódott tovább az izgalmas mérkőzés.

Sajnos a pilisvörösvári lányok egy hétméterest elhibáztak, így a Kispest csapata szerezte meg a torna első helyezését, míg a Pilisvörösvár a második helyen végzett.

A torna különdíjazottjai: a torna gólkirálynője : Kiss Zsófia (Pilisvörösvár), a torna legjobb kapusa: Győri Ágnes (Kispest), a torna legjobb játékosa: Takács Andrea (Hajdúnánás).

A tornán a csapatok nagyon jól érezték magukat, nagyon izgalmas mérkőzéseket játszottak egymással. Gratulálunk minden résztvevőnek, és hasonló sikereket kívánunk az idei szezonban.

Rásonyi Vikto
Pilisvörösvári TKSK elnöke

Átalakult csapat

Viszonylag nagy volt a játékosmozgás a tavaly NB-I/B-ben bronzérmes vörösvári női kézilabdacsapatnál. Néhány rutinos játékos távozásával még tovább fiatalodott a gárda, Gyetván Krisztina edző azonban ennek ellenére optimista a szeptemberi bajnoki nyitány előtt:

Augusztusban a serdülő, a junior és a felnőtt csapattal is balatonlellei edzőtáborozáson vettünk részt. Napi két-három edzést tartottunk, igyekeztünk megalapozni a bajnokságot.

Nagyításhoz kattintson a képre!
• Sikerült?

Remélem! Bár szeptembertől már csak heti három edzésünk lesz, és nekem mint korábbi élsportolónak ez még mindig szoknom kell. De legalább az edzések időtartamát meg tudtuk növelni.

• Azt mondod, volt sportolóként. Ezek szerint tényleg befejezted a játékot?

Igen, mostantól már csak edzőként dolgozom.

• Ez komoly változás a csapat életében, hiszen tavaly nagyon sok gólt lőttél. Milyen egyéb újdonságokra számíthatunk?

Kezdjük a juniorokkal. A KSI SE-től hozzánk került az 1995-ös születésű Hermann Krisztina jobbszélső, akinek a testvére, Barbara már eddig is nálunk játszott – szintén jobbszélsőként.  A Bp. Spartacusból leigazoltuk az 1994-es születésű Géber Kingát (a volt solymári és pilisvörösvári játékos és edző, Géber Károly lánya – a szerk.) akire támadásban jobbátlövőként, védekezésben hármas védőként számítunk. Dunakesziről került hozzánk az 1997-es születésű kapus, Török Vanessza.

• És mi a helyzet a felnőtteknél?

Nézzük először a távozókat. Varga Nóra kapus Debrecenbe költözött, és a Hajdúnánás csapatában játszik tovább. Ábrahám Szilvia beálló egy évre az NB-I-es Debrecenhez szerződött, Kolos Dóra jobbszélső az Inárcs együtteséhez igazolt.  Idén nem számíthatunk a két váci kettős igazolású játékosra, és nincs már velünk a korábbi solymári kapus, Benis Miklós lánya, a beálló Benis Viktória sem. Az érkezők pedig: Lehel Erika irányító, aki korábban Franciaországban játszott és nálunk a serdülőcsapat edzője is lesz, valamint Pomozi Nikolett jobbszélső a Balatonboglár csapatából, illetve az ugyancsak jobbszélső Palkó Bettina, aki Szekszárdról érkezett. Van két új beállónk is, Toplak Bernadett a Bp. Spartacusból és Hantos Dorina Érdről. S végül, de nem utolsósorban új kapusunk is van, a budakalászi Szaka-Berkesi Dóra személyében.

• Megújult a csapat, a játékosoknak össze kell szokniuk… Mi lehet a cél az idei NB-I/B-s bajnokságban?

Az egyesület hivatalos célja az, hogy a stabil középmezőnyben végezzünk. Az én személyes célom viszont újra a bronzérem megszerzése.

• Ambiciózus terv, az biztos! Mire alapozod?

Rajtunk kívül sok más csapat is megfiatalodott, tehát nem feltétlenül ugyanazokkal a játékosokkal, együttesekkel nézünk szembe. Azon kívül arra, hogy úgy látom, a mostani csapatunkban nagyobb az összetartás, mint a tavalyiban. S én is hajtom őket, hogy minél többet kihozzanak magukból.

• Sok sikert kívánok! A tavalyi bronz a vörösvári kispályás kézilabdázás ötven éves történelmének legjobb eredménye volt. Egy ismétlés csodálatos volna!

Magam is így vélem! Igyekezni fogunk – remélem, az eredmények is jönnek majd.

Várhegyi Ferenc

Fazekas háromszoros világbajnok

Fazekas-Zur Krisztina három számban indult a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon, és mind a háromban aranyérmes lett! Szabó Gabriellával párban megnyerte a kajak kettesek 1000 méteres döntőjét, 500 méteren első helyen végzett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta négyes tagjaként, és győzött a 4x200 méteres váltóban is. Ezzel a szintén háromszoros győztes Kozák Danutával együtt a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője lett.

Nagyításhoz kattintson a képre!
• Nehezen indult az éved, betegség miatt az első hazai válogató versenyen nem tudtál jó eredményt elérni. Hogyan sikerült a rossz kezdést feldolgoznod, és hogyan tudtál ezt követően formába lendülni?

Az első válogatón öt számban is elindultam, de sajnos nem voltam jó formában egy hosszabban elhúzódó betegség miatt. Nagyon rossz érzés volt, hogy egy számban sem sikerült olyan eredményt elérnem, amivel bekerültem volna az Európa-bajnokságra utazó csapatba. Őszintén szólva nagyon csalódott voltam, de hamar sikerült kimásznom a gödörből, sokat segített az általam alapított Bajnokok Útja Alapítvány, aminek az egyik fontos célja, hogy példát mutassunk mint sikeres sportolók, hogy hogyan kezeljük a csalódásokat, és hogy hogyan küzdjük le az akadályokat. A formába lendülést Raminak, az edzőmnek és férjemnek köszönhetem, aki fantasztikus munkát végzett velem és a párossal is. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt.

• Az Eb-re nem jutottál ki, de a világbajnokságra három számban is kivívtad az indulás jogát. Mi volt nehezebb: bekerülni a válogatottba, vagy már csapattagként összecsiszolni a négyest, illetve párosban élesíteni a formát?

A válogatottba mindenképp nehezebb volt bekerülni, ez főleg lelkileg volt nagy próbatétel.

• Mi volt a terved a vb-n?

Szerettem volna megnyerni legalább az 1000 párost és az 500 négyest, a váltóban pedig dobogón lenni.

• Melyik volt a legnehezebb döntőd?

Mind a három döntőben nagyon elfáradtam, kihajtottam magamból a maximumot. Talán az 1000 volt a legnehezebb. Nem igazán szeretem a hosszabbik távot, ráadásul erős szembeszél is hátráltatott. Magamat kellett legyőznőm először is, és az mindig a legnehezebb.

• Mi a programod a vb után?

A vb után a legfontosabb dolgom a Bajnokok Útja Alapítvány programját beindítani, mivel megkezdődött az iskola, így az iskolalátogatásokat is megkezdhetjük végre. Ehhez kell most megteremteni a feltételeket. Persze azért elutazok pihenni a férjemmel, hogy feltöltődjek egy kicsit, mivel, szeptember 18-án repülünk vissza Kaliforniába, ahol rengeteg dolog vár rám.

• Mikor leszel újra itthon?

Sajnos egyelőre nem tudom, mikor tudok újra hazajönni, de remélem, minél hamarabb.

Nos, szívből gratulálunk a vörösvári versenyző újabb sikereihez! Az olimpiai aranya után újra fantasztikusan küzdött és versenyzett, így azt hiszem, továbbra is minden vörösvári sportoló példaképe lehet. Hazatértekor egy újabb beszélgetést tervezünk vele. Addig pedig, sok sikert Amerikában is!

Várhegyi Ferenc

Kényszerűségből fiatalítás

A tavalyi NB-II-es bajnokságban negyedik helyezett vörösvári férfi kézilabdacsapat idén aligha dédelgethet éremközeli álmokat. Az együttes kerete ugyanis jelentős mértékben megfiatalodott, és az ifjaktól nem várható ugyanolyan teljesítmény, mint a rutinos játékosoktól.

A régi, gólerős játékosok közül Kovács Péter befejezte a pályafutását. Deli Péter az NB-I/B-s Ferencvárosnál folytatja, Wieszt Zsolt az NB-I/B-ben tavaly ezüstérmet szerző Százhalombattához igazolt, Újvári Gergő és Mádi Benedek pedig a Csömör csapatában játszik tovább.

A vörösvári csapat tavaly 602 gólt lőtt a bajnokságban. A változások miatt most 367 gól hiányzik, és ennyit nem lehet bepótolni. Wieszt Zsolt például egymaga 156 gólt szerzett – nem véletlen, hogy kapós játékos maradt.

Hogy kik kerülnek a helyükre? Fröschl Ádám balszélső négy év kihagyás után tér vissza, és két év szünet után a balkezes jobbszélső, Ziegler István is újra játékra jelentkezett. Pándi Gábor edző elmondta, hogy rajtuk kívül egy új játékost, a 29 éves irányító-átlövőt, Fericsán Gábort igazolta le a klub.

Mellettük pedig 6 junior és ifi játékos is lehetőséget kap. Krupp István 19 éves kapus, Huy István 20 éves átlövő, Ludvig Marcell 20 éves és Varga Máté, valamint Baják Dániel 18 éves szélsők. Rajtuk kívül még a 20 éves beállóra, Lipták Dánielre számít Pándi Gábor edző. Szerencsére néhány sok nagy csatát megélt rutinos kézilabdás is játékban marad még, például Jáki András, Indre Gábor és Sodró Zoltán.

A kényszerű változások miatt az idei cél a középmezőny. Az új, átalakult csapattól minden ezt felülmúló eredmény bravúrnak számítana – de ezt senki sem várja el tőlük. Remélhetőleg sokan elmennek majd a mérkőzéseikre, nyilván jólesik majd nekik a buzdítás.

Várhegyi Ferenc

KezdőlapElőző oldal
Következő oldal
Copyright © 2008 Pilisvörösvár Város Önkormányzata