Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéséhez.

XIII. évfolyam 9. szám 2013 szeptember
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal

Búcsúi mise és hangverseny

Augusztus 17-én, szombaton este a Nagytemplomban ünnepi szentmisét celebrált Balla Sándor plébános. A búcsúi misén nemcsak vörösváriak vettek részt, hanem a szomszédos településekről is érkeztek szép számmal.

A misén a templom Nagyoldogasszony Kórusa és a Német Nemzetiségi Vegyeskórus énekelte Gounod C-dúr Missa Brevisét, az egyesített kart Kárpáti Levente, a templom kántora kísérte orgonán. A szentmisét követően pedig hangversenyt adott a két résztvevő kórus, hozzájuk csatlakozott harmadikként a Cziffra György Zeneiskola gyerekkórusa Hoósné Török Emese vezetésével. A gyerekkar néhány többszólamú művet énekelt orgona- (Horváthné Zentai Nóra), illetve csellókísérettel (Tácsik Zsuzsanna).

Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!

 

A Nagyboldogasszony Kórust Somoray Nóra vezényelte. Műsorukban ezúttal az alkalomhoz illően Mária-énekek, illetve Szűz Máriához kötődő művek szerepeltek. Hasonlóképpen válogatta össze műsorát a vegyeskórus, melyet Neubrandt Ferenc és felesége, Piroska vezényeltek. Az utolsó kórusmű után az egybegyűltek – kóristák és hívek – közösen énekelték el a Boldogasszony Anyánk kezdetű himnuszt.

(A miséről és a koncertről felvétel is készült a PilisTV jóvoltából.)

Nagyításhoz kattintson a képre!

KezdőlapElőző oldal
Következő oldal
Copyright © 2008 Pilisvörösvár Város Önkormányzata