Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéséhez.

XIII. évfolyam 9. szám 2013 szeptember
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal

Hírek

Szennyvízprojekt

Ötéves előkészítő munka után 2013. július 30-án az önkormányzat aláírta a FIDIC Sárga Könyv szerinti (fő)vállalkozási szerződést „Pilisvörösvár városi szennyvíztisztító telep fejlesztésének tervezése és kivitelezése” tárgyában a PSZ Pilisvörösvár Konzorcium két tagjával: a PENTA Általános Építőipari Kft.-vel és a SZABADICS Közmű- és Mélyépítő Zrt.-vel.

Nagyításhoz kattintson a képre!

A munkaterületet a szennyvíztisztító telepen augusztus 21-én adták át, a munkavégzés augusztus második felében indult meg. A teljes beruházásnak 2015. június 30-ig kell befejeződnie, a 9 hónaposra tervezett próbaüzemmel együtt.

A csatornaépítés esetében a közbeszerzési eljárás még folyamatban van, várhatóan novemberre lesz meg a kivitelező, és 2014 tavaszán kezdődhet meg a tényeleges építési munka, mely előreláthatólag 2014 második felében ér majd véget.

Naprakész információkhoz juthatnak a szennyvízprojektről a városi honlapon, a kiemelt információk között (www.pilisvorosvar.hu).

Megkezdte működését az önkormányzati főzőkonyha
Nagyításhoz kattintson a képre!

Szeptember 2-án, a tanévkezdés napján megkezdte működését az új önkormányzati főzőkonyha a Szabadság u. 21.-ben. Mostantól itt főznek az öt tagóvoda, a két általános iskola, a Napos Oldal Szociális Központ és a Schiller Gimnázium tanulói, nevelői, ellátottjai, azaz összesen kb. 1200 fő számára.

A konyha vezetője Karácsony Lajosné. A nyersanyagbeszerzés elsősorban helyi és környékbeli termelőkre, beszállítókra épül, hogy a legjobb, legfrissebb alapanyagokból főzhessenek. A városi honlapon külön fejezetet hoztak létre Önkormányzati Főzőkonyha címmel, itt megtalálhatók az ezzel kapcsolatos legfontosabb információk.

Az önkormányzat továbbra is várja környékbeli termelők, vállalkozók jelentkezését konyhai nyersanyag-beszállításra (a folyamatos heti ajánlatkérések a városi honlap Aktuális c. menüpontjában,  az Ajánlatkérések címszó alatt találhatók meg). Az önkormányzat reménye az, hogy a saját fenntartású konyhában az eddiginél gazdaságosabban és jobb minőségben tudják ellátni a közétkeztetési feladatokat.

Intézményvezetői kinevezések

Három állami fenntartású pilisvörösvári intézményben is lejárt a nyáron az intézményvezetők megbízása. A két általános iskola és a zeneiskola élére is pályázatot írt ki a fenntartó: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Mindhárom esetben egy-egy pályázat érkezett az igazgatói posztra. A pályázatokat a KLIK bírálta el, de kikérték a helyiek, vagyis az önkormányzat és a tantestületek véleményét is. A Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója Breierné Kalmár Éva maradt. A (Vásár Téri) Német Nemzetiségi Általános Iskolát továbbra is Schäffer Lőrincné vezeti, aki eddig megbízott igazgató volt. A Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Oláhné Szabó Anita, az eddigi igazgatóhelyettes lett, vele a 13. oldalon olvashatnak rövid interjút. A kinevezések a következő 5 tanévre szólnak.

Elmaradt lomtalanítások

Júliusban adtunk hírt arról, hogy a Saubermacher-Bicske Kft. felmondta a hulladékszállítási szerződést Vörösvárral. Több lakossági panasz és bejelentés érkezett az önkormányzathoz amiatt, hogy a szolgáltató nem hajlandó elvégezni a szerződés szerinti házhoz menő lomtalanítást. A szerződés felmondási ideje 6 hónap, annak leteltéig a szolgáltatásokat változatlan tartalommal biztosítania kell a cégnek – erre levélben hívta fel a cégvezető figyelmét Gromon István polgármester. Az új közbeszerzési pályázati felhívást már közzétette az önkormányzat, de legkorábban így is november 1-jétől veheti át a feladatot az új szolgáltató.

Nyertes tűzoltópályázatok

Huszonkilenc Pest megyei önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikeresen azon a pályázaton, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség hirdetett meg a 2013-as évre. Az érintett megyei egyesületek közel 10 millió 600 ezer forintnyi támogatásban részesülnek. A megítélt összegből a pályázók finanszírozhatják az egyesület tagjainak továbbképzését, az üzemanyagköltséget, továbbá fordíthatják a tűzoltási és műszaki mentéshez szükséges eszközök beszerzésére. A nyertes pályázók között szerepel a pilisvörösvári és több környékbeli önkéntes tűzoltóegyesület is.

Nagyításhoz kattintson a képre!
Vasútfelújítás

Augusztus 28-án megtörtént a Kálvária utcai felüljáró ideiglenes forgalomba helyezése.

Annyiban ideiglenes, hogy még nem a végleges aszfaltburkolat van rajta, de annak érdekében, hogy a korábban épített ideiglenes felüljáró (provizórium) bontását el tudják kezdeni, az új felüljárót már most, „félkész” állapotban átadták a forgalomnak. A provizórium bontását 29-én kezdték el.

Szintén a vasútvonal-felújítással kapcsolatos hír, hogy a Kápolna utcai vasúti átjáró forgalomba helyezése szeptember 5-én megtörtént, a Zöldárok utcai átjárót pedig szeptember 6-ától (várhatóan 24-éig) lezárták, szintén átépítés miatt.

Nagyításhoz kattintson a képre!
Bányász emlékművet avattak Dorogon

Augusztus 31-én a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány és a Dorogi Bányász Szakszervezeti Szövetség nagyszabású bányásznapi ünnepséget rendezett Dorogon, melynek keretében felavatták a Dorogi-medence és a Pilisi-medence szénbányászatának közös emlékművét.

A két szénmedencében összesen kilenc településen volt bánya, köztük Nagykovácsiban, Solymáron, Szentivánon és Vörösváron is. Az emlékművön feltüntették a bányák és a települések bányászmártírjainak nevét.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Az avatási ünnepségen jelen voltak az érintett települések polgármesterei, többek között Gromon István, Pilisvörösvár és Pénzes Gábor, Pilisszentiván polgármestere. Az emlékmű körül minden település ültetett egy tuját, melyet a saját polgármesterük egy-egy szalaggal ékesített.

Testvérvárosi hírek

A 2011-es németországi népszámlálás legfrissebb adatai szerint Gerstettenben 11.553 fő él életvitelszerűen. A lakosság száma az 1987-es népszámlálás adataihoz képest 48 fővel csökkent.

Újra tanévet kezdett a piliscsabai Jókai iskola

Szeptember 2-án a piliscsabai Jókai iskola is megnyitotta a tanévet. Néhány hónappal ezelőtt még nem volt biztos, hogy az iskola megkezdi működését a 2013-14-es tanévben, de a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ úgy döntött, hogy 4 elsőssel, a nyolc évfolyamon összesen 40 tanulóval megkezdik a tanévet.

Nagyításhoz kattintson a képre!

Ehhez az Esély elnevezésű pályázaton nyertek 20 millió forintot, melyből megújult az iskola és a taneszközök egy része. Az intézmény igazgatója Csorba Zoltán lett.

 

 

 

 

 

Szeptemberi rendezvények

Szeptember folyamán is várja még néhány városi program az érdeklődőket. A kiállításmegnyitóval egybekötött irodalmi estet 22-én, vasárnap délután egy kávé és sütemény mellett hallgathatjuk meg a Kultur Kaffeban, a Művészetek Háza aulájában. A következő hétvégén a színházteremben nézhetünk meg egy újabb sváb nyelvű színdarabot a Kompanei előadásában. Szombaton pedig: szüreti felvonulás és bál!

Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre!

 

FELHÍVÁS a szüreti felvonulással kapcsolatban

Tisztelt Felvonulók, Nézők, Érdeklődők!

A hagyományos pilisvörösvári szüreti felvonulás az évek során egy olyan városi eseménnyé nőtte ki magát, melyen kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, családok és különféle közösségek is szívesen vesznek részt. Nagy öröm számunkra, hogy a rendezvényt évről évre egyre többen tisztelik meg.

Hogy a felvonulás mindenki számára – beleértve a külső szemlélőket is – felejthetetlen élményt nyújtó esemény legyen, szeretnénk minden felvonulót az alábbi szabályok betartására buzdítani.

Kérésünk, hogy aki csak kíséri a menetet, az ezt a járdán tegye – a menet jobb vagy bal oldalán – vagy pedig a menet végére álljon be a „civil felvonulók” közé, hogy a szép, népviseletbe öltözött óvodai és iskolai csoportokat, valamint a különböző egyesületeket mindenki megcsodálhassa, és a menet szép, rendezett látványt nyújtson. Továbbá buzdítunk mindenkit arra, hogy akinek van hagyományos német nemzetiségi ruhája (sváb ruha), az vegye fel, és emelje ezzel is az ünnep fényét.

Köszönettel:

Pilisvörösvári Német Nemzetiségi  Önkormányzat

A Mű-hely Galéria felhívása

Várjuk a jelentkezőket 6 éves kortól (felső korhatár nincs) a Mákvirágok báb és gyermek­színjátszó körbe!

A Vörösvári Színkörbe vers és prózamondáshoz várjuk a jelentkezőket!

Örömmel adunk lehetőséget bármilyen hangszeren játszóknak és énekeseknek korhatár nélkül kiállítás

megnyitókon.

Jelentkezni lehet: szeptember 1-től október 1-ig minden hétfőn 18-20 óráig.

Virágtalálkozó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Vörösvári Virágtalálkozóra a Városi Könyvtárba.

Időpontja: 2013. okt. 5. szombat 15 óra.
Várjuk a növényeket, ismét pogácsasütő verseny!

Részletek: www.tegyvalamit.hu

SZKE vezetősége

KezdőlapElőző oldal
Következő oldal
Copyright © 2008 Pilisvörösvár Város Önkormányzata