Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéséhez.

XIII. évfolyam 9. szám 2013 szeptember
KezdőlapElőző oldal
Következő oldal

Évnyitó

Szeptember 2-án becsöngettek a Vásár téri iskolában is, megtöltötték az udvart a szülők és a várakozással teli diákok. Színes műsorral indítottak a másodikosok, egyforma svábruhába öltözött kislányok és kisfiúk csengő hangon, bátran szavaltak svábul, és vidáman, lelkesen adták elő a tavalyi év során tanult táncot. Az igazgatónő beszédében elmondta, milyen újdonságok várhatóak az idén, majd megnyitotta a tanévet.

Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
Nagyításhoz kattintson a képre!  

 

Szeptember 2-án reggel 8 órakor gyülekeztek a Templom Téri Iskola ünneplőbe öltözött diákjai az iskola udvarán – kicsit fázósan, kicsit még álmosan. Az új kisdiákokat (az elsősöket) a nagyok kézen fogva kísérték a helyükre. Mint legkisebbek legelöl kaptak helyet, kék egyen-nyakkendőjükben inkább érdeklődve, semmint megszeppenve figyelték az eseményeket. A legbátrabbak még a műsorban is szerepet vállaltak. Néhány köszöntő szó és a legfontosabb tudnivalók megosztása után az igazgatónő a nagy kulcs felmutatásával nyitotta meg az iskola 102. tanévét.

ÚJ IGAZGATÓ A ZENEISKOLA ÉLÉN

Oláhné Szabó Anita 1994-ben mint hegedűtanár került a Pilisvörösvári Zeneiskolába. Azóta volt munkaközösség-vezető és igazgatóhelyettes is. Munkáját közel két évtizede magas szakmai színvonalon, nagy lelkesedéssel végzi. Igazgatói kinevezését 2013. augusztus 21-én vette át a Szépművészeti Múzeumban tartott országos ünnepség keretében.

Nagyításhoz kattintson a képre!
• Gratulálok a kinevezéshez!

Köszönöm. Úgy látszik, hogy a pályázatok elbírálásánál figyelembe vették a helyiek véleményét. Én maximális támogatottságot kaptam a tankerülettől, önkormányzattól, a tantestülettől és a szülők részéről is.

• Most szeptember eleje van, már biztosan elkezdődött a munka.

Lényegében átcsusszantunk egyik tanévből a másikba. Már a nyáron sok feladat adódott, nem volt idő pihenésre. A tankerületben értekezleteket tartottunk, folyamatosan figyeltük a változásokat. Úgy indultunk neki az évnek, hogy minden kollegával leültem egy személyes beszélgetésre, és átbeszéltük azokat a dolgokat, amikre egy általános értekezleten nincs idő. Így nyugodtan kezdtük a tanévet.

• Vannak-e idén személyi változások?

A törvény azt támogatja, hogy a félállások helyett a zenetanárok egy helyen legyenek alkalmazásban – emiatt elindult egy átrendeződés, nálunk is vannak személyi változások. A cél támogatandó, én is fontosnak tartom, hogy az itt tanítók azonosulni tudjanak az iskola céljaival, a várossal, amiért dolgoznak.

• Volt-e valami akadály az évkezdés előtt, amit le kellett küzdeni?

Én is meglepődöm, de igazából nem. Úgy érzem, a változás összehozta az iskolákat, jó a viszony mind az önkormányzattal, mind a tankerülettel, mind a többi intézménnyel. Igaz, az állami átvétel sok tekintetben új feladatokat adott, de a tanulóidőn túl vagyunk, a tavalyi év tapasztalatait idén már hasznosítani tudjuk.

• Milyen tervei vannak az idei tanévre?

Mint új vezető ki kell alakítanom a saját munkastílusomat, jelentős változást nem terveztem az idei évre. Tavaly magasra tettük a mércét a sok programmal: az udvari vigadalmat, a fúvószenei fesztivált most is szeretnénk megrendezni. Vannak persze még ötletek, de a gazdasági vonatkozások kijelölik a keretet. A fő cél az oktatás színvonalának megőrzése.

Hosszabb távon jó lenne, ha tudna működni egy gitártanszak, és a néptáncnak is helye volna az iskolán belül. Fontosnak tartom, hogy folytassuk az improvizációs foglalkozásokat, szeretnék teret adni az újító törekvéseknek, támogatni az alternatív oktatási módszerek kipróbálását, a nyitott, gyermekközpontú oktatást, amit elkezdtünk. Szeretném, ha megerősödne az iskola központi szerepe a térségben.

• Ehhez kívánok akkor kedvet és kitartást!

Köszönöm!

Sólyom Ágnes

A Polgármesteri Hivatal felhívása

KATA (Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója) illetve KIVA (Kisvállalati Adó) hatálya alá tartozó adóalany bejelentésére

Felhívom Tisztelt Vállalkozóink figyelmét, hogy amennyiben már létező vagy új adóalanyként 2013. január 1-jétől a KATA vagy KIVA szerinti adózást választotta, úgy azt az önkormányzati adóhatósághoz be kell jelenteni.

A bejelentési kötelezettség az év közben  KATA szerinti adóalanyiságra áttérő illetve év közben kezdő, KATÁT választó adóalanyokra is vonatkozik.

A bejelentkező, változás-bejelentő nyomtatvány a www.pilisvorosvar.hu weboldal Vállalkozó vagyok/Nyomtatványok menüpont alatt letölthető vagy kitölthető, amelyet a Polgármesteri Hivatal adócsoportjához kell eljuttatni.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

KezdőlapElőző oldal
Következő oldal
Copyright © 2008 Pilisvörösvár Város Önkormányzata