Miben segíthetünk?

Már aszfalt borítja a vörösvári pumptrack pálya dombjait

Már aszfalt borítja a vörösvári pumptrack pálya dombjait
2022. április 14.

Már aszfalt borítja a vörösvári pumptrack pálya dombjait

Felkerült az aszfaltréteg az épülő pumptrack pálya dombjaira, vagyis nem kell már sokat várniuk a kerekezni – biciklizni, görkorcsolyázni – vágyóknak, hogy kipróbálhassák az izgalmas, göröngyös terepet. A munka a befejező fázisához érkezett: a burkolati jelek felfestése, táblázás és a tereprendezés van még hátra, emellett a városgazdák padokat és szemeteseket helyeznek ki a helyszínen.

A városvezetők a Hivatal a műszaki osztályának munkatársaival együtt csütörtökön ellátogattak a Szabadság utca - Dugonics utca találkozásához, és bejártást tartottak az épülő pálya területén.

A pálya várhatóan május elejétől tudja majd fogadni a sportolni vágyókat. A teljes készültséget követően pedig ünnepélyes átadóval várja az Önkormányzat az érdeklődőket. A terület használata ingyenes lesz.

Fontos, hogy a pálya jelenleg még nem használható, ezért kérjük ne lépjenek az építése területre!

Ahogy arról beszámoltunk, a munkaterületet március elsején vette át a kivitelező. Az első feladat a helyszín megtisztítása volt, vagyis az első napokban a tereprendezés zajlott. Másfél héttel később máris látványos fázisához érkezett a beruházás, addigra ugyanis kialakították az alépítményeket, vagyis a pálya jellegzetes dombjait.

Mint ismert, a város tavaly novemberben nyújtotta be pályázatát, a pozitív bírálatról szóló értesítés február elején érkezett. Az Aktív Magyarország Program révén a maximális, 20 millió forintos támogatást kapta meg az Önkormányzat, a projekt költségének másik felét pedig saját forrásból finanszírozta. A városvezetés ezzel a beruházással elsősorban a város fiatal korosztályának szeretne lehetőséget nyújtani a szabadidő hasznos eltöltésére.

A fejleményekről: a nyitásról és az ünnepélyes átadóról hamarosan hírt adunk, kérjük kövessék oldalunkat!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []