Miben segíthetünk?

Teljes hosszában aszfalt burkolatot kap a Szent Imre utca

Teljes hosszában aszfalt burkolatot kap a Szent Imre utca
2021. szeptember 7.

A Szent Imre utca jelentős lakossági és gazdasági célú forgalmat bonyolít, így a nagy igénybevétel következtében a zúzottköves útburkolata folyamatosan javításra szorul. Bár az idei évben a járdaépítéseké a főszerep a városban, a fokozott terhelés és a lakossági jelzések miatt a városvezetés úgy döntött, hogy felújítja az utcát az Ipartelep az Erkel Ferenc utca között teljes hosszában, mintegy 500 méteren. A Szent Imre utca tervezését tavaly végeztette el az Önkormányzat és idén nyár elejére a jogerős építési engedély is megérkezett. Ez az előkészítési munka és a költségvetési rendelet módosítása tette most lehetővé a kivitelezés megvalósítását. A Képviselő-testület a mai ülésén a beérkezett árajánlatok közül a legkedvezőbbet választva jóváhagyta a beruházás megrendelését a Strabag Általános Építő Kft.-től.

A munkálatok így a szerződéskötést követően már idén ősszel elkezdődhetnek. A kivitelezés kiterjed majd az aszfalt burkolatú út megépítésére, valamint az átereszek és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére, a meglévő árkok felújítására.

A kivitelezés összköltsége 57, 841 millió forint, melynek finanszírozásához az Önkormányzat megkereste a környéken telephellyel rendelkező cégeket. A költségekhez így jelentős mértékben hozzájárulnak vörösvári vállalkozások is. Az Önkormányzat bízik abban, hogy az építést követően megelégedéssel használják majd a környék lakói az elkészülő jó minőségű utat.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []