Miben segíthetünk?

Tilos az égetés a városban

Tilos az égetés a városban
2021. október 16.

Az ősz közeledtével a kertekben egyre több a zöldhulladék, az avar, amitől a tulajdonosok szeretnének megszabadulni. Korábban többen égetéssel semmisítették meg a felhalmozódó zöldhulladékot, erre azonban 2021. április 1-től már nincs lehetőség Pilisvörösváron.


A levegő tisztaságának és a lakosok egészségének védelme érdekében ugyanis az Önkormányzat módosította korábbi rendeletét, így ma már városunkban is tilos az avar és a kerti hulladék égetés egész évben.
A füstmentes, egészséges környezet biztosítására helyi szinten is jelentős lakossági igény volt, amit az Önkormányzat is támogatott.


Örvendetes, hogy az égetés tilalmának bevezetésével nem tapasztalhattunk jelentős füstölést a városban, tehát a vörösváriak döntő többsége megértette az új szabály és az egészséges környezet fontosságát.


Ha valaki ennek ellenére a környezetében égetést tapasztal, akkor munkaidőben (hétfőn, szerdán 8-17 óra, kedd, csütörtök 8-16 óra, péntek 8-14 óra) a Városrendészetet, azon kívül pedig a rendőrséget (tel: 26/330-130) vagy a 112-es számot hívhatja.
Nem minősül ugyanakkor tűzgyújtásnak a gáz égőfej és a zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszköz alkalmazása, ha az megfelelő szikrafogóval van ellátva.
Fontos tudni, hogy a kerti zöldhulladék környezetbarát megsemmisítésének módja a komposztálás. Ha erre nincs lehetőség, akkor a Depónia Kft. április és augusztus között havi rendszerességgel szállítja el a kerti zöldet; szeptember, október, november hónapokban pedig két-három zöldhulladékszállítási napot is tart a szolgáltató havonta. (A pontos időpontok a hulladéknaptárban megtalálhatóak.) Mindemellett városunkban lehetőség van költségtérítéssel egy helyi vállalkozás zöldhulladéklerakójában is elhelyezni a komposztálandó zöldet.


Mindenképpen érdemes élni ezekkel a lehetőségekkel!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []