Miben segíthetünk?

A jégpályán „tesizhetnek” a vörösvári iskolások, az óvodások kupont kaptak

A jégpályán „tesizhetnek” a vörösvári iskolások, az óvodások kupont kaptak
2021. december 7.

Nyitás előtt is zsivajjal telik meg a vörösvári jégpálya, a városvezetés ugyanis úgy döntött, lehetőséget biztosít a vörösvári iskoláknak – a Palánta, a Templom téri és a Vásár téri általános iskolának, valamint a Schiller Gimnáziumnak – hogy a jégre „költöztessék” a testnevelés órákat – természetesen díjmentesen. Az osztályok beosztás szerint látogatják a pályát, előbbi három intézmény diákjai délelőttönként, a gimisek pedig a délutáni órákban.

Az óvodák sem maradtak ki, mind az öt intézményben meglepetés várta a gyerekeket: a kicsik kupont kaptak ajándékba, hogy ők is kipróbálhassák a pályát.

„Egy hete sincs, hogy megnyitott a jégpálya, de már most számos vidám pillanat kötődik hozzá, az eddigi programokra hatalmas volt az érdeklődés, sok boldog arcot láthattuk az elmúlt napokban. Reméljük, hogy ezzel a lehetőséggel a gyerekek is új élmenyekkel gazdagodnak és színesebbé tehetjük a testnevelés órákat, hiszen a mozgás, egészségünk megőrzése rendkívül fontos, ebben a nehéz időszakban pedig különösen”  - mondta Strack Bernadett alpolgármester.

A jégpálya múlt hét szerda óta várja a kikapcsolódásra vágyókat, a hivatalos, bemutatokkal tarkított megnyitó pénteken zajlott. A hétvége is eseménydúsan telt a Kacsa-tónál, szombat estére ugyanis jégdiszkót szervezett a Művészetek Háza, vasárnap pedig rendhagyó módon a helyszínre költözött a mikulásváró Platz Piac. Még ezen a délutánon tűzzsonglőrők és tűzoltómikulás fogadta a látogatókat. 


Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []