Miben segíthetünk?

Idén már háromszor szerveznek használtruha gyűjtést a városban

Idén már háromszor szerveznek használtruha gyűjtést a városban
2022. február 1.

Megbeszélést tartottak a Városházán a tavaly bevezetett és sikerrel fogadott használtruha gyűjtéssel kapcsolatban. A korábbi gyűjtések közreműködői - így Polgármesteri Hivatal, a Napos Oldal, a Városgazda Kft. és a Művészetek Háza – a 2021-es akciók tapasztalatait beszélték meg. A tárgyaláson kijelölték a 2022. évi ruhagyűjtés időpontjait is, így idén április 12-én, június 21-én és szeptember 20-án a tavaszi, nyári és az őszi ruhaváltásokhoz kapcsolódóan lesz lehetőségük a pilisvörösváriaknak a használt ruhák leadására. Az időpontokat tehát már most érdemes beírni a naptárba.

A feltételek a korábbiakkal megegyeznek, tehát használt, de tiszta, sérülésmentes ruhákat méret és kategória (női, férfi, gyermek) szerint csoportosítva lehet majd átadni. A lehetőséget csak vörösváriaknak biztosítja a város, ezért lakcímkártya bemutatása szükséges lesz a leadásnál.

A kezdeményezés ötletgazdája Strack Bernadett alpolgármester, aki elmondta: „A korábbi lakossági igényekre reagálva kezdtük el a használtruhagyűjtés szervezését azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsunk a vörösvári háztartásokban feleslegessé vált ruhaneműk leadására. A lakossági fogadtatás sikeres volt, ezért az akcióval hagyományt szeretnénk teremteni és a későbbiekben is évi két-három alkalommal tervezzük a szervezést.”

A gyűjtés népszerűségét mutatja, hogy tavaly mindkét esetben több száz zsák ruhát adtak le városlakók, melyet a Máltai Szeretetszolgálat telephelyére szállított a Városgazda Kft. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []