Miben segíthetünk?

Komoly szélviharokra készülhetünk csütörtökön

Komoly szélviharokra készülhetünk csütörtökön
2022. február 16.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Csütörtökön meleg, majd hidegfront alakítja időjárásunkat. Éjszaka egy északnyugat felől érkező melegfront csapadékot hoz magával, ami bár reggelre átmenetileg megszűnik, a délután folyamán észak felől záporokra, akár zivatarokra is számítani lehet. Mindezt várhatóan viharos, akár 90 kilométer per órás széllökések kísérik a már említett hidegfronttal. 

Kora estig gyengülhet a szél, majd erősen viharossá fokozódhat.  A legerősebb lökések késő este síkvidéken elérhetik a 100, kisebb eséllyel akár a 110 kilométer, hegyekben pedig akár a 130 kilométer per órás sebességet is.

„Mindenképpen károkra kell készülni, így mindenki fokozottabban figyeljen magára, egymásra, és tegye meg a szükséges óvintézkedéseket, azaz ha teheti, ne parkoljon fák alá, csukja be az ablakokat a házakban, lakásokban, és kerülje átmenetileg ebben a néhány órában az épületek mellett való járkálást” – olvasható az előrejelzésben.

Ezután is folytatódhat egyébként a szeles időjárás, esélyes, hogy hasonló viharokkal találkozhatunk február utolsó hetében.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []