Miben segíthetünk?

Rendkívüli közlemény az önkormányzati befizetésekkel kapcsolatban!

Rendkívüli közlemény az önkormányzati befizetésekkel kapcsolatban!
2022. február 28.

A Magyar Nemzeti Bank a Sberbank kérésére hétfőtől, azaz február 28-tól két bankszünnapot rendelt el a hitelintézetnél. Az intézkedések miatt Pilisvörösvár Város Önkormányzata a Sberbanknál kezelt bankszámláihoz jelenleg nem fér hozzá, azokon tranzakciót nem tud végrehajtani.

A fentiekre tekintettel Pilisvörösvár Város Önkormányzata ezúton kéri a lakosokat és a vállalkozókat, hogy az Önkormányzat és intézményei számára befizetéseket ne teljesítsenek mindaddig, amíg ettől eltérő tájékoztatást közre nem ad hivatalos felületein a város - különös tekintettel az iparűzési adó- és a lakossági kommunális adóbefizetésekre.

A kialakult helyzet megoldása érdekében hétfőn folyamatos tárgyalásokat folytatott a városvezetés az illetékes szervekkel, pénzintézetekkel és jogászokkal. Az Önkormányzat emellett írásban fordult segítségért dr. Varga Mihály pénzügyminiszterhez, dr. Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez és Pogácsás Tiborhoz, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárához.A körülményekről dr. Vitályos Eszter államtitkár asszonyt is tájékoztatták a városvezetők.

A témával kapcsolatos fejleményekről, változásokról a város web- és Facebook-oldalán adunk majd tájékoztatást, kérjük kövessék ezeket!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []