Miben segíthetünk?

A Belügyminisztériumban tárgyalnak pénteken a városvezetők

A Belügyminisztériumban tárgyalnak pénteken a városvezetők
2022. március 3.

A Belügyminisztériumban tárgyal holnap (pénteken) délelőtt Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester. A városvezetők még a hét elején kezdeményezték a személyes egyeztetést a város pénzvagyonával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium, a Belügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank vezetőinél. Erre reagálva kapott most lehetőséget a város az egyeztetésre.

A mai Kormányinfón elhangzott bejelentés szerint a Sberbank végelszámolása miatt érintett önkormányzatok kedvezményes hitelt kaphatnak addig, amíg hozzá nem jutnak a banknál fennálló követelésükhöz. Ennek részleteiről tárgyal majd a Belügyminisztériumban a polgármester és az alpolgármester. A bank tartozása Pilisvörösvár esetében, mintegy 1.600.000.000 forintot jelent.

A március 2-i kormányülés már döntött arról, hogy Pilisvörösvár összesen 73 301 552 forint támogatást kap a központi költségvetésből bérkifizetésekre. A kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Pénteken - március 4-én - délután rendkívüli Képviselő-testületi ülést is tartanak a Városházán. Itt a Testület határoz majd az új számlavezető pénzintézetről és ezt követően a lehető leghamarabb meg is nyitják a város és intézményeinek fizetési számláit.

A városvezetés bízik abban, hogy a rendkívüli helyzetben tett erőfeszítései eredménnyel járnak és minél előbb maradéktalanul hozzájutnak a város működéshez és a beruházások finanszírozásához szükséges pénzvagyához. Egyben köszönik a Pénzügyminisztérium, a Belügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és Vitályos Eszter államtitkár asszony segítő hozzáállását az ügyben.

A fejleményekről folyamatos tájékoztatást adunk a város kommunikációs felületein.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []